12-22-2011, 00:06 | #1 |
Bozulmayan Süt Ürünleri ve Ekmek konusunda ezber bozan görüş !
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
12-22-2011, 00:10 | #2 |
helal dayı sana...
endüstrilere bindirmiş gayet güzel... mahallemizde sütçüler vardı ne güzel adamın ekmeğini aldılar elinden en son korsan taksiciliğe başlamış gördüydüm adamı... |
|
12-22-2011, 00:45 | #3 |
Özellikle süt hakkinda söyledikleri cok carpici.
Faydali bir paylasimdi...tesekkürler. |
|
12-22-2011, 01:47 | #4 |
çok sinirli hocam ama çok doğru söylüyor..
bu sade süt için değil herşey için geçerli dediği gibi ..bu konuda tüketici de suçlu ne kadar öğrensede yanlış olduğunu, yinede pratiğine kaçıyor.., atıyorum limon sosu nedir ya içinde ne kadar katkı maddesi ilave ediliyor koruyucudur renklendiricidir... .al bi limonu sık bu kadarmı yoğun olduk..örnekler saymayla bitmez.. artık marketlerde açık süt satılabilecek yürürlüğe girecekti yakın zamanda ne derece uygulanır bilemiyorum ama.. şu makaleyide okuyabilirsizinz çok güzel.. paylaşmıştım daha önce.. . Oysa eskiden ‘sokak hayatın merkeziydi’. Sokağın her anlamda içini boşaltıp, kötü bir kavrama dönüştürdük. Sonra da ‘sokak sütü’, ‘sokak satıcısı’ diye aşağıladık. Bugünkü zenginlerin çoğuna baba veya dedelerinin mesleğini sorsak, önemli ölçüde ilk mesleğinin sokak satıcılığı olduğunu söylerler. Burada iki temel sorun var. İlki, ‘sokak sütü diye bir süt yok.’ Süt ya normal süttür ya da endüstriyel… Burada kötülenen normal (sokak) süt, övülen ise UHT süt. Öven kim? Birkaç profesör... Bunu nerede övüyorlar? UHT teknolojisinin sahibi ambalaj üreticisi firmanın etkinliğinde. Buradaki ikinci sorun ise, meselenin ilmî, ahlakî ve vicdanî boyutu. Ben, UHT sütü öneren kimselerin çoğunun bu sütü içmeye değer bulmadıklarını çok kez şahit oldum. İnsanoğlu ilk insandan bu yana (13 bin yıldır) doğal sütü kaynayıp içmiş, hiçbir şey olmamış ama şimdi bu doğal yani işlem görmemiş süt, düşman gibi gösteriliyor. Yerine ise hiçbir besleyiciliği olmayan ve de pankreas kanserine neden olan, endüstriyel ‘UHT süt’ öneriliyor. Sonra da anneler, endüstriyel süte oranla daha besleyici ve daha az zararlı normal doğal sütü bırakıp, 140 derecelik bir ısıl işlemle, bütün yararlı bakterileri ve besleyiciliği yok edilmiş, kutulara doldurulmuş sözde sütü içiriyorlar yavrularına. Bu, gerçekten insanlığa yapılacak en büyük zulümdür. Birileri para kazanacak, birileri de üç beş kuruşluk çıkar için insanları yanlışa yönlendirecekler. Bu gerçekten acı verici bir durum! (kemal özer) |
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|