|
12-22-2011, 02:30 | #1 |
cemaleddin afgani kafirdir-kadir mısıroğlu
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
12-22-2011, 02:35 | #2 |
Üstad acikcasi cok cüretkar kullanmis sözleri...kafirdir demek biraz fazla cesurca olmus....lakin anlattiklarinda cok ilginc detaylar oldugundan paylasiyorum.
|
|
12-22-2011, 02:38 | #3 |
cemaleddin afgani su katıksız mücahittir...
su katıksız hayatını ümmete adamış bir adamdır... Ey Müslümanlar! Siz insan değil de sinek olsaydınız vızıltınız İngilizlerin kulaklarını sağır ederdi diyen efgani milliyetçi ve ingiliz uşağı he işi tarihçilik olan,din alimi olmayan ve mezhepçi taassubçuluğu had safhada olan bir adamın bir din alimiyle ilgili sözleri çok kaale alınacak değildir... kadir mısıroğluna kalsa mehmet akif pezevenk,necip fazıl el yordamı az bilgili kumarbaz bir adamdır... bu konuyada başka yorum yapmayacağım afganiyle ilgili ilerleyen günlerde bir konu açabilirim bu konuda yine tekfirler havada uçuşacak zira... |
|
12-22-2011, 02:47 | #4 |
Misiroglu kendi alaninda uzman oldugu gibi ilminin zenginligi dolayisiyla alimdirde....aslinda herkes kendince alimdir.
Lakin din alimi diye tabir ettigimiz diger hocalarin anlatimlarina kulak vereceksen buraya onlarca vidio ekleyebilirim....sorun degil. Mesele anlatilanlarin gercek olup olmamasidir. Bu söylenenlerin kim tarafindan söylendiginden ziyade ne söylendigi önemlidir... Korkma güzel kardesim. Kimseyi tekfir edecek kadar lüksümüz yoktur...haddimizde degildir. |
|
12-22-2011, 02:49 | #5 |
Cemaleddin Afgani'nin mason olduğunu duymuştum; ama kâfir olup olmadığını bilmiyorum.
|
|
12-22-2011, 14:50 | #6 |
|
|
12-22-2011, 12:38 | #7 |
ittihadı islami savunan ve bu yolda cehd eden biri nasıl kafir ve mason yaftası yer anlamış değilim?
|
|
12-22-2011, 21:16 | #8 | |
Alıntı:
"Padişah Abdülhamit’in Kendisi Hakkında ki Görüşü Cemalettin Afgani’nin söylemleri ve yaptıklarına girmeden önce dönemin Padişahı Abdülhamit’in onunla ilgili söylediklerine bakmakta yarar bulunduğu düşüncesindeyiz. Zira Cemalettin Afgani’nin ilerde nakledeğimiz söylemleri ve bağlantıları, bu nakilden sonra daha iyi anlaşılacaktır düşüncesindeyiz. Bakınız Padişah Abdülhamit, hatıralarında Afgani ile ilgili olarak neler söylüyor; “Evet benim Avrupa devletleri ile bir başıma boğuşmaya gücüm yoktu. Ama Rusya gibi, İngiltere gibi, Asya’da bir çok Müslüman ahaliyi idareleri altına almış büyük devletler de benim hilafet silahımdan ürküyorlardı. Bu yüzden Osmanlının işini bitirmek noktasından anlaşabilirlerdi. Ben beklediğim güne kadar bu silahı hudutlarımın dışında kullanmamalıydım. Çünkü böyle bir teşebbüs, ne din kardeşlerimizin işine yarayacak, ne ülkemin yararına olacaktı. Hilafet kuvvetimi memleketimizin huzuru ve birliği için kullanamaya, dışarıda ki din kardeşlerimizide her ihtimale karşı sağlam tutmaya karar verdim. Donanmayı muattal bırakmak, İngilizleri ve Fransızları tatmin etti ama hilafetin elimde olması sürekli olarak İngilizleri tedirgin etti. Blund adlı İngiliz’le Cemalettin Afgani adlı bir maskaranın el birliği ederek İngiliz hariciyesinde hazırladıkları bir plan elime geçti. Bunlar, hilafetin Türkler tarafından zorla alındığını ileri sürüyorlar ve Mekke Şerifi Hüseyin’in halife ilan edilmesini İngilizlere teklif veriyorlardı. Cemalettin Afgani’ni yakından tanırdım. Mısır’da bulunuyordu. Tehlikeli bir adamdı. Bana bir ara Mehdilik iddiasıyla bütün Orta Asya Müslümanlarını ayaklandırmayı teklif etmişti. Buna muktedir olamadığını biliyordum. Ayrıca İngilizlerin adamı idi. Ve çok muhtemel olarak İngilizler beni sınamak için bu adamı hazırlamışlardı. Derhal reddettim. Bu sefer Blund’la işbirliği yaptı. Bütün arap ülkelerinin itibat ettiği Halepli Ebul Hüda Esseydi yoluyla kendisini İstanbul’a çağırttım. Aracılığını Afgani’nin eski hamisi Münif Paşa ile Abdülhak Hamit yaptılar. Geldi ve bir daha İstanbul’dan çıkmasına izin vermedim.” (Abdülhamit’in Hatıra defteri,İsmet Bozdağ,Sayfa : 73-74) Masonluk Bağlantıları "Cemalettin Afgani ile ilgili bir diğer tespit, adı geçenin masonluğu ve masonlukta riyaset yani başkanlık seviyesine kadar geldiği hususudur. Bilindiği gibi Cemalettin Afgani, Fransız Orient (şark) mason locasına kayıtlı ve iyi derecede bir masondur. Ama yazılanlara bakılırsa İngilizlerle fazla haşir-neşir olmasına rağmen Allah’a inanmanın şart olduğu İskoç Mason locasına alınmamış ve bu şartın bulunmadığı Fransız Orient (şark) mason locasına kaydolmuştur. Cemalettin Afgani-Masonluk ilişkileri ile ilgili yazılanlar, adı geçenin sıradan bir mason olmadığını, riyaset yani başkanlık seviyesine kadar yükseldiğini, kayıtlı olduğu lovaya bağlı olarak yeni şubeler bile açtığını, kurduğu bu yerli şubelere, alimleri, kendisine bağlı kişileri ve hatta herkesi çağırdığını ve kısa süre sonra kurduğu şubelerde üye sayısının birkaç yüzlerle ifade edilir hale geldiğini ortaya koymaktadır. Nitekim,1872-1879 yılları arasında Mısır’da kalan Cemalettin Afgani, burada kaldığı süre içerisinde, Fransız Şark Locasına bağlı yeni bir loca kurdu ve dönemin Mısır Başbakanı Riyaz Paşa’nın da yardımıyla dönemin önde gelen çok sayıda kişisini bu locaya kaydetti. Hatta bir çok araştırmacı, Arap dünyasına, masonluğu Cemalettin Afgani ve talebesi Muhammed Abduh’ın yaydığını nakletmektedir." (Alıntı) |
||
12-22-2011, 21:33 | #9 | |
Alıntı:
Muhsin Abdülhamid'in Cemaleddin Afgani ve Etrafındaki Şüpheler isimli kitabını inceleyen Ferhat Özbadem'in, Cemaleddin Afgani'nin masonluğu hakkındaki yorumu: "Ve tabiî ki Afgani'nin Mason olma sorunu. Afgani bir masondur. Ayrıca Mısır'da mason locası açacak kadar bir mason. Müellif Afgani ile ilgili masonluk konusundaki eleştirileri bertaraf etmeye çalışsa da sanırım bu konuda yeterli olamıyor. Mason olması konusunda, o gün itibari ile masonluğun iç yüzünün bilinmemesini mazeret olarak sunuyor. Üzerinde düşünülmesi gereken bir mevzu. Mason olması konusu zihinleri derinden derine meşkul ediyor. Mason olduğu ile ilgili şüphe yok." |
||
12-22-2011, 22:02 | #10 | |
Alıntı:
Kafirlik hakkinda yukaridada yazdim ...Misiroglu üstadin yorumudur...biz ilmi yetersizligimizden dolayi yorum yapmaktan sakiniriz. Afganinin masonlugu bilinen birsey...yafta mafta olmaktan öte malum olan gerceklerdir. Hatta onu sevenler bile bir dönem mason oldugunu itiraf ederler. |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|