12-28-2011, 21:47 | #1 |
Keşan Müftüsünü Eleştirenleri protesto ediyorum !
arkadaşlar bugün keşan müftüsü çok güzel bir açıklama yapmış
"bizim kültürümüzde noel baba yoktur, öyle kapıdan bacadan da girmez, evlere kapıdan girilir, kuranda da böyle emredilmiştir, dolayısıyla biz noel bayramı kutlamayız bu hristiyanlara has bir inançtır" dedi müftüyü tabi tebrik ettim helal olsun adam doğru söyledi dedim. herkesten de aynı tepkiyi beklerken bir de ne göreyim, diyanet işleri başkanlığı keşan müftüsü hakkında soruşturma başlattı. kanal d haberde M.Ali Birand olacak adam "müftüyü ben insan zannetmiştim" dedi diğer kanallarda da "ne varmış noel kutlamakta canım bunlar artık bizim kültürümüzde de olmalı" gibisinden konuşmalar geçti. Arkadaşlar bize neler oluyor ? bizde 2 bayram vardır 1- mübarek ramazan bayramı 2- mübarek kurban bayramı başka bayram varmı ?? noel bayramı kutlamak da nereden çıktı ? bu çağdaş enayiler kendilerini noel kutlayınca ne zannediyorlar acaba ? hristiyanların bayramını kutladıklarının ve onlara benzediklerinin farkında bile olamıyorlar bunu bile ayırt edemiyorlar "kim ki bir topluma benzerse onlardan olur" (hadis-i şerif) peygamberimiz sav. yahudilerle aynı güne denk gelen nafile orucu "yahudilere benzememek için" kaldırmıştır. (hz. musanın firavundan kurtulduğu gün yahudiler nafile oruç tutar) bu çok bilmişler ne oluyor da noel bayramı denilen saçmalığı bizim kültürümüz yapmaya çalışıyorlar, milletimizi uyuşturup yabancılara benzetiyorlar protesto ediyorum bunlara da Allah hidayet ve iman nasip etsin !
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
12-28-2011, 21:55 | #2 |
müftüye sempati duyuyorum kendince bir mantık geliştirmiş son söylediği doğrudur...
müslümanın böyle saçmalıklarla işi olmaz... ama madem soyundun bu işe sağlam kelam ette alacağın cezaya değsin be müftüm... tek sebep noel babanın bacadan giriyor olmasımı yani noel baba kapıdan girse olay caiz öylemi |
|
12-28-2011, 22:01 | #3 | |
Alıntı:
bizde noel kültürü yoktur öyle bacadan vs. de giremez evlere kapıdan girilir yani mecazi olarak sadece hedef burada noel baba değil genelleme yapıyor yoksa bu müftü kalkıp noel baba caiz dermi zaten noel babayı eleştiriyor bizde böyle şeyler yok diyor meseleleri iyi anlamak gerek. |
||
12-28-2011, 22:05 | #4 | |
meseleleri iyi anlatmak gerek...
müftü bey şu cümleleri kuruyor... Alıntı:
hani ben bunu okusam,islami hassasiyetin noel hakkındaki yaklaşımını bilmesem derim ki sırf noel babanın kapıdan girmemesi yüzünden mi müslümanlar noel kutlamıyor... |
||
12-28-2011, 22:25 | #5 | |||
benzer bir yorumu cem yılmaz yıllar önce yapmış valla güzelde anlatmış bravo herhangi bir alman arkadaşın 20 mark karşılığında nasreddin hoca kılığına girdiğini gördün mü ? *cem yılmaz |
||||
12-28-2011, 23:32 | #6 |
Ben de protesto ediyorum.
|
|
12-30-2011, 04:24 | #7 |
Müftüye helal olsun Türkiye'de linç edileceğini bilerek bu çıkışı herkes yapmaz birde hakkın da soruşturma açılmış saçmalığa bakın Noel baba bu yılbaşı bacanızdan aşağıya inebilir deseydi soruşturma değil belki takdir alırdı
Asıl yarın bu çıkışlar artmalı Cuma hutbesin de İmamlar iyi bombardıman yapmalı..! |
|
12-31-2011, 01:36 | #8 |
Amin diyor ve Aynen katılıyorum!
|
|
12-31-2011, 02:13 | #9 |
noel babanin türk oldugu söyleniyor
|
|
12-31-2011, 02:16 | #10 |
İnsanlaın ağzı klozet değil ki .çayım arkadaş.
Müftü kadar delikanlı olabilselermiş |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|