AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-07-2012, 14:14   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Sahte Yardım Severler Açıklanacak
Van depremi sonrası televizyon programlarına çıkap yardım sözü veren ve daha sonra sözlerini tutmayanlara 1 ay daha süre verildi.

Van depremi sonrası televizyonlarda başlatılan yardım kampanyalarına bağış vaadinde bulunupta bu sözünü yerine getirmeyenlere 1 ay daha süre verildi bu süre dolduğunda ise isimler deşifre edilecek.

Van depreminin üzerinden yaklaşık 3 ay geçti. Türkiye deprem sonrasında adeta tek yürek olarak Van için yardım seferberliği başlattı. Vatandaşların bireysel yardımlarını iki büyük televizyon kampanyası izledi. Söz konusu kampanyalarda 150 milyon TL'ye yakın para toplandı. Sadece ulusal değil yerel basında da birçok organizasyon gerçekleşti. Ayrıca bazı şirketler bu tutarın dışında gazetelere demeç vererek yardımda bulunduklarını açıkladı. Ancak edinilen bilgiye göre özellikle medya üzerinden yürütülen yardım kampanyalarında vaat edilen yardım tutarıyla gerçekleşen yardımlar arasında yarı yarıya fark oluştu. Bunun üzerine medya üzerindeki yardımların tek adresi olan Başbakanlık Afet Koordinasyon Merkezi ve Kızılay harekete geçti.

BAĞIŞÇILAR ARANIYOR

Kızılay ve Başbakanlık yardım sözü verip de ödeme yapmayanlara telefonla ulaştı ve yardımın yapılıp yapılmayacağını sordu. Bazı yardımlarda sözlerin tutulmadığı tespit edilince vaat sahiplerine bir ay daha süre verildi. Bu süre içinde de verilen sözler yerine getirilmezse ilgili kurumlar, bu isimleri kamuoyuyla paylaşacak. Başbakanlık Afet Koordinasyon Merkezi'nin hedefinde 50 milyar liranın üzerindeki yardımlar var. Verilen sözlerin takibi kapsamında ilgili kişileri tek tek arıyor. Kurumun hedefinde ise öncelikle büyük vaatler var. Bu kapsamda verilen en büyük sözler arasında yer alan bir inşaat firmasının 500 konutluk sözü de mercek altına alındı.

Haber Editör

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-07-2012, 14:32   #2
Kullanıcı Adı
_SoN_
YAZIKLAR OLSUN,bu mesele üzerinden bile reklam yapılabiliyorsa pes valla.
_SoN_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-07-2012, 14:43   #3
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
AÇIKLANSIN'da o şeref yoksunları kim görelim...
Kendi Reklamlarını yapan o adi mahluklar kim görelim...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-07-2012, 14:46   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
yardım sever değil...
şan şöhret sever...
Alt 01-07-2012, 14:48   #5
Kullanıcı Adı
Ammar
bundan sonra verseler de deşifre olmamak için olmuş olacak ki... Artık Allah rızası da ortadan kalkmış oluyor. dünyevi olarak zarardan başka getirisi de olmaz...
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-07-2012, 14:57   #6
Kullanıcı Adı
Terennüm
Ey iman edenler! Niçin yapmayacağınız şeyleri söylüyorsunuz?
saff-2
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-07-2012, 15:05   #7
Kullanıcı Adı
mErvE.G.
çok ilginç insanlarımız var hakikaten.
çok utandırıcı bi durum arayıp istenmesi dahi aslında..çok yazık..
verseler ne olur ki artık gönülsüz verdikten sonra..
Allah yar ve yardımcıları olsun,kardeşlerimzn...
o kışı bebeklerle çocuklarlarla,çadırda geçirmek çok zor..çok ağır şartlardalar..
mErvE.G. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-07-2012, 15:12   #8
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Van için tek yürek olan binlerce kişiden bazıları iş yardımı vermeye gelince ortadan kayboldu. En ilginç bahane ise 3 milyon dolarlık bağış vadeden 'işadamı'ndan geldi: Sarhoştum hatırlamıyorum.

Tarihler 24 Ekim'i gösterdiğinde, Van'dan gelen haberle tüm Türkiye yıkıldı. 7.2'lik sarsıntı, 650'den fazla can aldı, binlerce insan evsiz kaldı. O dakikadan sonra da ülkenin dört bir yanından TIR'lar dolusu yardımlar, Van'a akmaya başladı. Depremden 2 gün sonra ise televizyon kanalları kolları sıvayarak iki büyük yardım programı düzenledi.

Star'ın haberine göre, 7'sinden 70'ine milyonlarca kişi ekran başına kilitlendi. Kimi, depremzedelere milyon dolarlar bağışladı, kimi de SMS atarak kendi kesesine göre yardım yaptı. "Van İçin Tek Yürek" programında 62 milyon TL, "Kardeşlik Zamanı" programında ise 65 milyon TL bağışta bulunulacağı vaat edildi.

HALA ÇADIRDA KALIYORLAR

Toplam 127 milyon TL'lik yardımın, 77 milyon TL'si ayni (konut, okul, sağlık ocağı vb.), 50 milyon TL'si ise nakdi yardım olarak açıklandı. Programların ertesi günü, TV yetkilileri, yardım vaat edenleri tek tek arayıp para toplamaya başladı.

Takvim Gazetesi'nin haberine göre, programdan 5 gün sonra yardımların sadece 3'te biri toplanmıştı. Aradan geçen 3 ayda da değişen bir şey olmadı. Bugüne kadar nakdi yardımların sadece 33.5 milyon lirası toplanabildi. 16.5 milyon TL'lik yardım ise sözde kaldı. 77 milyon TL'lik ayni yardımların da akıbeti anlaşılamadı!

'YARDIM YAPMAMA AMCAM İZİN VERMEDİ'

Depremzedelere yardım vaadinde bulunup gerçekleştirmeyen bir diğer kişi ise büyük bir inşaat firmasının patronunun yeğeni çıktı. Yeğen, canlı yayında, 1.2 milyon dolar bağışlayacağını söyledi. Ama yetkililer kendisini arayınca, "Amcam yardımda bulunmama izin vermedi" diye savunmaya geçti.

'3 MİLYON TL BAĞIŞLAYAN SARHOŞMUŞ'

16.5 milyon TL'lik ödenmeyen nakdi yardımlarda en çok dikkat çeken isim Ş. Ö. oldu. Canlı yayına katılan Ö., 3 milyon dolar yardımda bulunacağını açıkladı. Ancak tek kuruş bağışlamadı! TV yetkililerinin ulaştığı Ö., "Kusura bakmayın. Sarhoştum, ne söylediğimi hatırlamıyorum" dedi.

BAĞIŞ YAPMAYANLAR DEŞİFRE EDİLECEK

Sabah Gazetesi'nin haberine göre ise Kızılay ve Başbakanlık yardım sözü verip de ödeme yapmayanlara bir ay daha süre verdi. Bu süre içinde de verilen sözler yerine getirilmezse ilgili kurumlar, bu isimleri kamuoyuyla paylaşacak. Başbakanlık Afet Koordinasyon Merkezi'nin hedefinde 50 milyar liranın üzerindeki yardımlar var. Verilen sözlerin takibi kapsamında ilgili kişileri tek tek arıyor. Kurumun hedefinde ise öncelikle büyük vaatler var. Bu kapsamda verilen en büyük sözler arasında yer alan bir inşaat firmasının 500 konutluk sözü de mercek altına alındı.

habervaktim
Alt 01-07-2012, 15:16   #9
Kullanıcı Adı
İntifada
belkide ilk defa kendindeydin be adam...
insanlığını hatırladın...
sonra yine paralar geldi aklına...
pislik herif...
Alt 01-07-2012, 15:21   #10
Kullanıcı Adı
serdary
Yüzsüzlük, şerefsizlik böyle bir şey olsa gerek...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)