|
01-11-2012, 00:07 | #1 |
Ertuğrul Günay istifaa!!!
Cumhuriyet tarihimizin başından beri bana göre en şanslı bakanlar turizmcilerdir.Hatta o kadar ballılardır ki bakanlığın ismi 'Kültür ve Turizm'dir,yani.
Sen gel dünyanın kültür ve turizm bakımından %500 potansiyele sahip topraklarının sorumlusu ol ve bunu paraya çevireme. Cidden tebrik etmek istiyorum,özel çaba lazım bu potansiyeli kullanamamak için. Elin Fransızı gelir tenekeden yapılmış Eyfel Kulesiyle yılda 80 milyon turist toplar,dünyanın 8. harikası,en büyük açık hava müzesi,tek cümleyle anlatılmayacak taşı toprağı tarih kokan İstanbul yarımadası...Ulan bizim 'yaşam standardı en düşük ilçe' dedikleri Esenler'de bile tarihsel yapılar var[İyi kötü değerlendirildi Allah için,Türkiye'nin ilk dijital kütüphanesini mübadele öncesi yapılmış bi Roma eserinin içine yaptılar]. Yaa bu adam napıyoo,nasıl geçiriyor günlerini deli oluyorum!!! Çıktı artizlik yaptı Nemrut heykelleri uykularımı kaçırıyor diye,sevindirik oldum ben de saf gibi,bi hareket olmadı! Hadi onu geçtim İstanbul yarımadasının,müslüman aleminin en önemli mekanlarından biri olan Topkapı Sarayı'nın tanıtımını Kurtlar Vadisi'ne yaptıracak kadar aciz mi bizim bakanlığımız?!. Üşenmedim açtım baktım sitesini falan,makaradan yazmışlar bir şeyler ama ben reklama dair zerre göremedim.Dünyayı bırakın,bize bile tanıtmıyorlar bizi,atalarımızı,yaşadığımız toprakları... Benim içim yanıyo resmen deliriyorum yaa,üstelik yalnız da değilim,Haydarpaşa yandığında biz sınıfça oturup ağladık Şaka bir yana ikna edin beni lütfen,yanlış biliyorsun deyin,araştırmamışsın atıyorsun deyin ne bliym Yksa İstiklal'de takılıcam TKP'nin peşinePazar var,tezgah var,mal var ve en üst kalitede,müşteri var ama biz tanıtmıyoruz ve satamıyoruz. Sadece atalarımızla gurur duyuyoruz. Sadece...
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-11-2012, 00:17 | #2 |
Acizane...ben o kadarda basarisiz bulmuyorum.
Bazi hatali cikislari var ama su ana kadar bakanliginin hakkini veriyor gibi...hele bir önceki kültür ve turizm bakaniyla kiyaslarsak iyi derim. |
|
01-11-2012, 00:18 | #3 |
Örnek verirsek?Benim aklıma Antep'teki müze dışında bir şey gelmiyor,inş cehaletimdendir
|
|
01-11-2012, 00:22 | #4 |
Yurtdisinda Türkiyeye dair cok yogun bir reklam kampanyasi var.
Bunun karsiligi olarak milyonlarca turist özellikle yaz aylarinda Türkiyeye akin ediyor. Antalya havalimani gibi büyük uluslararasi havaalanlarinin kapasitesi cok zorlaniyor...keza Istanbul icinde ayni. Ayrica Yurtdisinda kültürümüzü tanitma babinda cok ciddi calismalar, sempozyumlar ve kültürel etkinlikler düzenleniyor...kismen sayin bakanimizin özel girisimleriyle oluyor bunlar. |
|
01-11-2012, 00:28 | #5 |
Keşke ciddi bir disiplinde yapılsa da biz de bilsek,2008'de bırakılmış reklam filmlerine devam edilsee...60 saniye de olsalar bir çekicilikleri vardı,ki turizm gibi geridönüşü garanti bi sektöre yatırım yaparken...abi basıcaksın parayı sonra sırf Adıyaman'a yılda 150 milyon turist.Millet bizim gibi değil ki,parayı harcayacak yer arıyor
|
|
01-11-2012, 00:35 | #6 |
Mükemmel degil ama hakkini vermek gerekirse eskilere oranla cok aktif ve calisan bir bakanligimiz var.
Turist sayisi katlandi. Oteller yaz aylarinda full kapasite calisiyor. Sultanahmet meydani bir kücük numune gibidir...gidin görün kac turist var orda. Daha iyi olamazmi? Elbette olur...olacaginida saniyorum. |
|
01-11-2012, 00:41 | #7 | |
Alıntı:
Hayır da Kurtlar Vadisi'nin bir kısmının topkapı sarayında çekilmesi Bakanı neden başarısız kılsın? Ben bunu anlamadım? 2010 Avrupa Başkenti İstanbul sana ne hatırlayıyor? Yada 2011 YILI Tüm zamanların en çok turist geldiği yıl olması ne anlama geliyor? Ben yazdıklarından hiçbir şey anlamadım.. |
||
01-11-2012, 11:01 | #8 | |
Alıntı:
2011'de daha çok turist gelmesi çok normal çünkü tüm etkinlikler,tanıtımlar(ki onların da layıkıyla yapılmadığını düşünüyorum)2010'da yapıldı.Ama tüm bunları yapmak için neden Avrupa Kültür Başkenti seçilmeyi bekledik ki?Üstelik Avrupa bizi seçerek bi kıyak da yapmadı.Yanlış hatırlıyorsam affedin,Peç,Essen ve İstanbul kültür başkenti oldu 2010'da.Avrupa Konseyi bu üç şehri aynı kefeye koydu ve bizi onurlandırdı(!).Yoksa bizim İstanbul'u tanıtacağımız falan yoktu |
||
01-11-2012, 01:08 | #9 |
taksimde genelde işçi partilileri görürsün...
dergi satarlar orada... |
|
01-11-2012, 01:11 | #10 |
Arkeolojik kazılara ayrılan bütçe 40 milyona ulaştı
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, gelecek yıllarda Doğu ve Güneydoğu'nun on milyonları aşan turist sayılarını göreceğini söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, gelecek yıllarda Doğu ve Güneydoğu'nun on milyonları aşan turist sayılarını göreceğini söyledi. Günay, TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinin yazılı sorularını yanıtladı. Bakan Günay, bakanlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi için tüm güçleriyle çalıştıklarını kaydetti. Arkeolojik kazılara genel bütçeden ayrılan kaynağın 1-2 milyon TL iken bunu başka kaynaklardan ek yaparak 2007'de 14 milyona, 2010'da 30 milyona, 2011'de ise 40 milyona ulaştırdıklarını belirten Günay, son yıllarda arkeolojiye verilen önemin arttığını ifade etti. Turizmin Doğu'ya ve Güneydoğu'ya taşınması konusunda ''kamu öncülük yapmalıdır' düşüncesiyle iki yıldır üst üste Van'da turizm fuarı düzenlediklerini anlatan Günay, fuarı bu yıl yeniden gerçekleştireceklerini bildirdi. ''Van'daki bu felaketin yaralarını saracağız'' diyen Bakan Günay, şunları söyledi: ''Bölgeye ilgisiz olduğumuz söylenemez. Bizim sadece Türkiye'nin Doğusunda ve Güneydoğusunda barış, huzur, asayiş ve sükunet olduğu konusunda, dünya kamuoyunun rahatlamasına ihtiyacımız var. Dünya kamuoyu, Türkiye'nin herhangi bir yerinde sıkıntı olduğu zaman, özellikle Doğu'da ve Güneydoğu'da, bunu her tarafa teşmil ediyor. Doğu'nun, Güneydoğu'nun çok büyük bir kültür turizmi potansiyeli olduğuna bütün kalbimle inanıyorum. Orada inanılmaz bir zenginlik var. Antalya bu sene 10 milyonu buldu tek başına, Türkiye 30 milyonu geçti. Gelecek yıllarda Doğu ve Güneydoğu inşallah on milyonları aşan turist sayılarını görecektir ama bunun için biraz daha sabırlı, hep beraber barışçı, tahammüllü olmamız gerekiyor.'' Kültür ve Turizm Bakanı Günay, bir soru üzerine, bakanlığının merkez teşkilatında toplam 55 araç, 51 de lojman olduğunu kaydetti. Günay, Ardahan, Tokat, Ağrı, Kütahya, Eskişehir, Kahramanmaraş, Adana ve Ankara'da bakanlığıyla ilgili yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. http://www.akparti.org.tr/site/haber...a-ulasti/18670 |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|