12-11-2007, 17:39 | #1 |
1. HATİM... ( BİTTİ ) ** DUASI YAPILDI **
Ravza Ruveyda ve dolunay kadim veya Yakını vefaat eden diğer arkadaşlar içinde, bir hatim okumak kardeşlik borcumuz olsa gerek..
Kuran okumasını bilen kardeşlerimiz, zamanı ne kadarına yetecekse o kadar okumayı taahhüt ederek bir hatmi kısa sürede tamamlarız diye düşünüyorum. okuyan kardeşimizde okuduğunu söylerse takip açısından güzel olur.olaki okuyamamışsa o zaman eksik kalan sayfa veya cüzleri tekrardan paylaşıp tamamlamak mümkün olacaktır. okunacak sayfalarda bir sınırlama olmamalı. eğer bir sayfa okuyabilecek zamanı varsa onuda yazsın. ben bir sayfa okurum diye taahhüt etsin bu yeterli olacaktır. bir cüz okuyan okuyacağı cüzleri önce taahhüt eder. Ha gayret arkadaşlar.bir an önce başlayalım. başka farklı düşüncesi olan varsa onuda paylaşalım.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
12-11-2007, 18:29 | #2 |
HATİM OKUYALIM -
teklif edenin liyakati olmasa dahi
teklif edilen konu çok kıymetli olduğu için katılımınızı bekliyoruz.. Şu ana kadar daha iyi bir teklif gelmedi. o zaman benim aklıma gelen daha iyi bir teklif var. okunan sayfa veya cüzlerin birde meallerini okuyalım. okuduğumuz Kur-andan da, mealdende öncelikle biz faydalanacağız.ve yakınlarımız faydalanacaklar. BUGÜNDEN TEZİ YOK HEMEN BAŞLAYALIM İNŞALLAH.YARINA ÇIKMAYA GARANTİMİZ YOK. |
|
12-11-2007, 18:32 | #3 | |
HATİM OKUYALIM -
Alıntı:
Maden böyle bir güzelliğe vesile oldun değerli kardeşim. o Halde Tüm forum arkadaşlarımızın vefat eden yakınları için okuyalım inşaAllah . Bu hatim bu foruma üye olan tüm kardeşlerimizin yakınları için olsun . ben başlayayım inşaAllah . ilk 2 cüzü ben alayım . ilerleyen günlerde tekrar alırım Allah izin verirse. Allah razı olsun çok saol ;) |
||
12-11-2007, 18:48 | #4 |
HATİM OKUYALIM -
ne güzel.üzüntülü gününüzde bir teselli olabildikse ne mutlu bize.
inanıyoruzki yakınınız şimdi hesap veriyor. hesabı kolay versin diye bizde dualarımızla okuduğumuz Kuran larla destek olalım. bu şekilde yanında olalım.Rabbim çook affedici ve çook merhametlidir. burda bi şey anlatayım,yanlış anlatırsam hat abana aittir.aklımda kaldığı kadarı ile anlatayım: vefat eden bir şahıs,tabi çok yaşlı,saçı sakalı ağarmış biri. sorgu melekleri adama sormuşlar sen ne yaptın dünyada. adam demişki ben bi günah işlemedim.hatam günahım yok.demiş tabi gerçek adamın dediği gibi değil.tek tek o şahsa göstermişler yaptıklarını.işlediği günahları. film karesi gibi.film karesinden daha mükemel görüntü ses ve kokuya kadar her şeyini. adam bunlara bakmış bakmış.ama demişki ben yapmadım. melekler bak burda şunu burd aşunu yapmışsın.ama adam ben yapmadım hayır demiş. melekler bu duruma şaşmışlar.ve Ya Rabbi demişler. bu kulun böyle söylüyor.ben o günahları işlemedim diyor. Rabbül alemin buyurmuşki: o zaman koyun cennete onu. melekler demişlerki:ya Rabbi bu günahları o kulun işledi.yalan söylüyor yani demiler. merhametliler merhametlisi Allah ımız şöyle buyurmuş: olsun .saçı sakalı ağarmış bembeyaz olmuş kuluma ben yalan söylüyorsun demekten haya ederim. koyun cennetime o kulumu. İnşallah bizde Rabbimizin merhametini bu şekilde celbedebilirsek.affedilirler. hatim hediyesini alınca dedeniz ve diğer vefaat eden ler ne kadar mutlu olurlar. hayırlı işe kim vesile olursa olsun önemli olan hayır içinde olmaktır. bu hayra destek verenler hep side aynı katagoridedir. Ravza Ruveyda : 1 ve 2. cüz Fütüvvet : 3 ve 4. cüz MEALLERİNİDE OKUYALIM İNŞALLAH. |
|
12-11-2007, 19:08 | #5 |
HATİM OKUYALIM -
RAVZA RÜVEYDA :1 VE 2.CÜZ
FÜTÜVVET :3 VE 4.CÜZ SÜMEYRA :5 6 VE 7.CÜZ |
|
12-11-2007, 19:10 | #6 |
HATİM OKUYALIM -
ARKADAŞLAR HAYIRLI OLSUN İNŞALLAH DEVAM ETTİRİRİZ ŞİMDİLİK ÜÇ CÜZ ALDIM DEVAMI GELECEK İNŞALLAH HERKEZİN BU HAYRA ORTAK OLMASI İÇİN ÜÇ CÜZLE YETİNDİM.
FÜTÜVVET ALLAH (C.C) RAZI OLSUN RAVZA DEDİNİN İSMİNİ ÖGRENEBİLİRMİYİM |
|
12-11-2007, 19:13 | #7 |
HATİM OKUYALIM -
Evet Allah razı olsun Fütüvvet kardeşimizden . Hatim okunduğunda kimlere okundu ise isimleri yazarız arkadaşlar. Çünkü bir kaç arkadaşımızın daha yakını vefat etti. Onlardan da isim almamız gerek . Önce hatimi Allah c.c. izin verirse bir tamamlayalım ;) Bende ileriki günlerde yeni cüzler alıcam inşaAllah . RAVZA RÜVEYDA :1 VE 2.CÜZ FÜTÜVVET :3 VE 4.CÜZ SÜMEYRA :5 6 VE 7.CÜZ |
|
12-11-2007, 19:17 | #8 | |
HATİM OKUYALIM -
Alıntı:
cüz almak şart değil. sayfa sayfada söyleyebilirsiniz. okuyabileceğiniz kadar söyleyin.önemli olan sayı değil.bir sayfa dahi okunabilir. okuyanın sayısının çok olması inşallah bereketi artırır.makbuliyetini ziyadeleştirir. hep birlikte el açıp dua eder gibi hatme katılalım. |
||
12-11-2007, 19:20 | #9 |
HATİM OKUYALIM -
Arkadaşlar Allah sizlerden razı olsun.,
baktım hiç selam veren yok.konu ikinci üçüncü sayfaya düştü. baya üzülmüştüm. :'( inanın karar vermiştim.tek başım okuyacaktım. kimse katılmasada Kuranın hatrına , niyetlenip başlanan bu hatmin bitmesi lazımdı. sayenizde gayretim arttı. |
|
12-11-2007, 19:21 | #10 | ||
HATİM OKUYALIM -
Alıntı:
Allah kabul etsin şimdiden inşaAllah . Üzülme kardeşim bak yarına tüm cüzler alınır Allah'ın izni ile. Bana müsade inşaAllah . Selam ve dua ile |
|||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|