![]() |
#1 |
![]() SGK'nın Alo 170 hattına, anlaşmalı boşanma ihbarları yağıyor. Son 15 ayda 6 bin çiftin anlaşmalı olarak boşanıp birlikte yaşamaya devam ettikleri ortaya çıktı. Bakın bu anlaşmalı boşanmaların sebebi ne?
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesindeki 'Alo 170' hattına 'anlaşmalı boşanma' ihbarları yağıyor. Son 15 ayda maaş için boşanıp birlikte yaşamaya devam eden 6 bin 178 çift için telefon geldi... Ölen anne ya da babasının maaşını alabilmek için boşanan kadınlar, resmi olarak evlilik sona erse de eşleriyle birlikte yaşamaya devam ettiler. SGK verilerine göre, 15 Kasım 2010-15 Şubat 2012 tarihleri arasında Alo 170 ihbar hattına toplam 6 bin 178 'anlaşmalı boşanma' ihbarı yapıldı. Ortalama 600 TL'lik maaş için yapılan anlaşmalı boşanmalar mercek altına alındı. SGK müfettişleri, 6 bin 178 ihbardan büyük bölümünün doğru olduğunu tespit etti. YA AKRABA YA KOMŞU Anlaşmalı olarak boşandığı belirlenen kadınlara bağlanan maaşların ödenmesi durduruldu. Kanuna karşı hile yaparak haksız yere maaş alan çiftlerle ilgili adli işlemlerin başlatıldığı ve geriye dönük maaş ödemelerinin tahsilatı için harekete geçildiği de öğrenildi. SGK yetkililerinin verdiği bilgilere göre, 6 bin 178 ihbarın büyük kısmında 'anlaşmalı boşanma' yapıldığı ortaya çıktı. Bazı çiftlere yönelik soruşturma hala sürüyor. İhbarcılar ise genellikle çiftlerin yakın akrabaları veya komşuları. İZ SÜRÜYORLAR Alınan ihbarlar üzerine harekete geçen SGK denetmenleri ise adeta bir dedektif gibi iz sürüyor. Söz konusu çiftlerin yaşadığı yerlerde araştırma yapılıyor. Boşanmalarına rağmen birlikteliklerini sürdürdükleri tespit edilirse, SGK bağlanan maaşı hemen kesiyor. Kurumun o güne kadar ödediği maaşlar da yasal faiziyle devleti kandıran çiftlerden geri alınıyor. Kurum, Cumhuriyet Başsavcılıklarına da suç duyurusunda bulunuyor. Dilek GEDİK / AKŞAM
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() bence sgk yanılıyor. kurumun adını ilk defa duydum bu birinci gerekçem. ikincisi de yangın mı bu ihbar edesin bu da ikinci gerekçem.. orayı ayıracağıma araya girerim de karı koca arasına girmeyi sevmem onlar barışır yine el gibi biz ortada kalırız..
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() yuh millet nerden dolansam muhabbetine sardı iyicene
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Ha bu olaylardan sebep, devlet artık böyle bir maaş bağlama olayını toptan keserse, ne olacak peki! Gerçekten eşinden ayrılmış ihtiyaç sahibi bir kadıncağız nasıl geçimini sağlayacak o para olmasa..
Kurunun yanında yaş da yanabilir malesef. Ancak işte böyle şikayet olacak da, onlar tespit edilecek de..O da çok ender olabilecek bir şey diye düşünüyorum. Değilse başka türlü nasıl denetleyebilir. Evlere baskın falan mı olur artık: ) Allah ıslah etsin. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
İhbar hattınız olmasıda gayet güzel.Sonuçta devlet ödüyor bu parayı. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#8 |
![]() : ))Yahu misal kadın babasının maaşını almak için işte. Neden olacak, keyfi boşanmıyorlar ya.
Konu Feride tarafından (02-20-2012 Saat 00:22 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Bu konuda devletin eli kolu bağlıdır. Tamamıyle şahısların vicdani kanaatleri hüküm sürer. Şu ana kadar kurumuna açtığı davalarda takip ettiğim kadarıyla kazandığı bir dava yok. Şahıslar ilişkilerini gözden geçirdiklerini, bir araya ayrı kalıp tekrar kendilerine şans vermek istediklerini, beraber yaşadığımız dönem bu sürecin içerisindedir vs.vs. gibi karşı argümanlarla mahkeme heyetini susturabiliyor.
Bu konuda anlaşmalı boşanmak istiyorum diyerek bana fikir soranlar da oldu. Ben de kendilerine eşlerinizin bir çok gayrimenkulu mevcut eğer Allah göstermesin bu süre içerisinde eşinize bir şey olursa onun gayrimenkulünden de hiç bir hak ve pay sahibi olamadıklarını söyledim. Bir kaç anlaşmalı boşanmak isteyenleri bu şekilde durdurdum. Velhasılı kelam kurumun bana borcu var. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Yapılan bu uygulama yeni başlatılmış değil buyrun 2009'a ait bir haber http://www.gazeteadiyaman.com/icerik...alarin-Pesinde
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|