AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-20-2012, 20:45   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Thumbs down Güneydoğu'da Nevruz Gerginliği



Batman'da Nevruz kutlamalarına katılan Ahmet Türk, çıkan olaylardan sonra Batman'daki Dünya Hastanesi'nde tedavi altına alındı..

Ahmet Türk'ün, seçim otobüsünün içine gelen gaz bombasından etkilenip hastaneye kaldırıldığı ileri sürülüyor..

İşte hastaneye kaldırılan Türk'ün ilk fotoğrafları




FOTOĞRAFLAR

http://www.ensonhaber.com/galeri/gun...-gergin-nevruz


NEVRUZ GÖSTERİLERİNDE OLAYLAR ÇIKTI
Mersin, Batman, Şırnak, Van ve Hakkari'de düzenlenen erken Nevruz kutlamaları gergin başladı. Üç ilde de olaylar çıktı, göstericiler polisle çatıştı. Van'da Nevruz alanının yakınında patlayıcı madde bulundu. Bombanın uzaktan kumandalı, zaman ayarlı ve parça tesirli olduğu belirlendi.

Batman' daki olaylarda ise Ahmet Türk, seçim otobüsünün içine gelen gaz bombasından etkilenip olay yerindeki polis aracıyla hastaneye kaldırıldı.

Hakkari Yüksekova'da ise kalabalığın içine sızan teröristler 2 polis memurunu yaraladı.



VAN'DA ERKEN NEVRUZ KUTLAMASI GERGİN BAŞLADI

Van'da BDP'nin düzenlediği erken Nevruz, gergin başladı. Slogan atarak Nevruz alanına gitmek isteyen 30 kişilik gruba polis müdahale etti. Polisin gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalıştığı grup taş atarak karşılık verdi. Göstericiler sokak aralarına dağıldı.


DEMİRTAŞ VAN'DA
Van'daki izinsiz Nevruz kutlamaları saat 10.00'da BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Kültür Caddesi'nde bulunan BDP çadırı önüne gelmesiyle başladı. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında, burada davul zurna eşliğinde halaylar çekildi.

Daha sonra yaklaşık 500 kişilik grup, Demirtaş, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, İl Başkanı Cüneyt Caniş'le birlikte nevruz kutlamalarının yapılacağı Belediye İtfaiye meydanına doğru yürüyüşe geçti. Kültür Müdürlüğü önüne kadar gelen kalabalık burada durduruldu. BDP'li yöneticiler ile polis arasındaki görüşmeler burada devam ederken, polis de çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Bu arada kentin başka bir noktası olan 2 Nisan Caddesi'nin Hacıbekir Kavşağında 30 kişilik bir grup slogan atarak nevruz alanına girmek istedi. Polis taş atan grubu gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıttı.

Bu arada kentin çeşitli noktalarındaki toplanmalar ise helikopterden takip ediliyor.

YÜKSEKOVA'DA DA OLAYLAR ÇIKTI
Hakkari'nın Yüksekova İlçesi'nde de BDP'nin düzenlediği erken nevruz, gergin başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren askerler ana ceddelerde, polisler ise ilçe merkezi ve sokaklarında geniş güvelik önlemi aldı. Sabah saatlerinde işyerlerini açık olduğu ilçede, polisin aldığı yoğun güvenlik önlemlerini ardından kepenkler de kapatıldı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Nevruz kutlamalarını yapılacağı Eski Cezaevi Kavşağı'nda da aralarında özel hareket polislerini de bulunduğu geniş bir güvenlik önlemi aldı. Nevruz alınına gitmek isteyenlere polis izin vermeyince gerginlik çıktı. İlçenin hemen her noktasında toplanan 100-150 kişilik gruplar, ateşler yakıp, slogan atarken, polis göstericileri gözyaşartıcı bomba ve tazikli su kullanarak dağıtmaya çalışıyor. Göstericiler ise taş atarak karşılık veriyor. İlçedeki olaylar devam ediyor.

İZİNSİZ GÖSTERİDE POLİSE ATEŞ AÇILDI
Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, izinsiz Nevruz kutlaması için toplanan göstericilerin arasından açılan ateş sonucu 2 polis memurunun yaralandığını belirtti.

Kaymakam Özeren, izinsiz Nevruz kutlaması için Cengiz Topel Caddesi'nde toplanan kalabalığa dağılmaları yönünde uyarıda bulunulduğunu, ancak güvenlik güçlerine taşlı saldırıda bulunulduğunu söyledi. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu kalabalığın dağıldığını ifade eden Özeren, grupların daha sonra tekrar toplandığını belirtti.

Özeren, "Grubun arasından güvenlik güçlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını, bir panzer sürücüsü ile yanındaki polis memurunun yaralandığını" belirterek, yaralı polislerin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

HAVA DESTEKLİ OPERASYON BAŞLATILDI
Üzeyir Aziz Özeren, göstericilerin arasında polise uzun namlulu silahla ateş açan bir kişinin polis tarafından tespit edildiğini kaydederek, "Polise uzun namlulu silahla ateş açan kişi özel harekat timlerinin karşılık vermesi üzerine yaralanarak mahalle arasına kaçmış. Uzun namlulu silahlı saldırganın yakalanması için kaçtığı bölgeye hava destekli operasyon başlatıldı" dedi.

BATMAN VE CİZRE'DE İZİNSİZ NEVRUZ KUTLAMALARINDA OLAYLAR ÇIKTI
İçişleri Bakanlığı'nın Nevruz'un günü olan 21 Mart tarihinde kutlanmasını isteyen genelgesine rağmen BDP'nin bugün Batman ve Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde düzenlediği kutlamalarda olaylar çıktı. Göstericiler ile polis arasında çıkan arbedede Batman'ın bazı sokakları ile Cizre savaş alanına döndü.

Batman'da valiliğin dün nevruz kutlamasına izin verilmeyeceğini açıklamasına rağmen bu sabah saatlerinden itibaren BDP'nin kutlama yapacağını açıkladığı şehirlerarası otogar yakınındaki boş alanda, polis sıkı güvenlik önlemleri aldı. Bir kaç noktadan gelip alana girmek isteyen gruplara polis müdahalede bulundu. Göstericiler da polise, ses bombası, havai fişek, molotof ve taşlı saldırıda bulundu. Diyarbakır Caddesi'nde çıkan olaylarda polis çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

Bu arada Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile BDP Diyarbakır Millekvekili Nursel Aydoğan, polis müdürleriyle görüşüp alana girmelerine izin verilmesini istedi. Ancak, polis izin verilmeyeceğini bildirmesi üzerine, milletvekilleri parti otobüsüne döndükten sonra göstericiler ile polis arasında yine arbede çıktı.

 


Konu Cihannur tarafından (03-21-2012 Saat 12:13 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Kışkırtıcı başlığın düzeltilmesi.
  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-20-2012, 20:47   #2
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
İ.N.Ş sana kargoyla kına yollamak lazım belki lazım olur.
Yıllardır ufak grupların taşkınlıkları dışında normal kutlanan newrozu bu sene bu hale koyduğun için.
İ.N.Ş resmen bu yıl ki newrozu göz göre göre bir kürt intifadasına bir kürt serhildanına dönüştürdü .
Sanırım bdp için bundan güzel fırsat olamazdı.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 03-20-2012, 20:49   #3
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İ.N.Ş sana kargoyla kına yollamak lazım belki lazım olur.
Yıllardır ufak grupların taşkınlıkları dışında normal kutlanan newrozu bu sene bu hale koyduğun için.
İ.N.Ş resmen bu yıl ki newrozu göz göre göre bir kürt intifadasına bir kürt serhildanına dönüştürdü .
Sanırım bdp için bundan güzel fırsat olamazdı.

berabeer gönderlim "hına"yı ( kına )


çok affedersiniz ama güçcümü gösterecem derken b...nu çıkadılar.
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-20-2012, 20:51   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
(h)iç işleri bakanı
  Alıntı ile Cevapla
Alt 03-20-2012, 20:53   #5
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart
bence bu sadece iç işlerinin işi değil hükümet kararı.
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-20-2012, 21:18   #6
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Standart
yasak koyarak dahada cezbettiler , kendiliğinden malzeme oldu bdpye,
daha dikkatli olmalılardı..
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-20-2012, 22:38   #7
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Standart
Tabi hırsızın suçu olmaz hiç ;)
  Alıntı ile Cevapla
Alt 03-20-2012, 22:39   #8
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
niye bu adam hep hırpalanıyor...
yumruğu bu yer,hastaneye bu kaldırılır...
güvercin kanattan olduğu için mi acaba ?
  Alıntı ile Cevapla
Alt 03-20-2012, 22:58   #9
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart

İzin verilse ne olacak ? Bu bilmem ne çocukları pkklı hala bunu anlayamadınız la.Devlete kastı var bunların,işi gücü adam öldürmek sağa sola saldırmak ibnelik puşluk yapmak.İzin verilen gösterilerden sonra bile ibneliklerine puştluklarına ne tür anaların evlatları olduklarını tastik ediyorlar.

Suç devlette,vermediler anasını sattığımın plastik mermi silahını sözde 8 ay önce deneme atışalrını yaptılar.Vursık gitsin kafadan sık ki gebersin.

Umarım geberir,geberirse evimde parti vericem.

Konu Gönülden tarafından (03-20-2012 Saat 23:31 ) değiştirilmiştir.. Sebep: yavaş Hüdaverdi
  Alıntı ile Cevapla
Alt 03-20-2012, 23:30   #10
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Standart
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

İzin verilse ne olacak ? Bu bilmem ne çocukları pkklı hala bunu anlayamadınız la.Devlete kastı var bunların,işi gücü adam öldürmek sağa sola saldırmak ibnelik puşluk yapmak.İzin verilen gösterilerden sonra bile ibneliklerine puştluklarına ne tür anaların evlatları olduklarını tastik ediyorlar.

Suç devlette,vermediler anasını sattığımın plastik mermi silahını sözde 8 ay önce deneme atışalrını yaptılar.Vursık gitsin kafadan sık ki gebersin.

Umarım geberir,geberirse evimde parti vericem.
Olurmu la onların bi suçu yok, günahsız onlar, apo posterleri açanlar, yeşil kırmızı sarı paçavralar sallayanlar, sağı solu taşlayanlar, çevreye zarar verenler suçsuz günahsız; bütün suç İdris Nami Şahin' de ;)

Konu Gönülden tarafından (03-20-2012 Saat 23:48 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi