AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 03-22-2012, 20:09   #1
Kullanıcı Adı
werret
Question Said Nursi Amerikancı mıydı?

Said Nursi: ''... Küre-i Arz'ın (yerkürenin) şimdiki en büyük devleti Amerika'nın bütün kuvvetiyle din hakikatlarına taraftar çıkması ve İslamiyetle Asya ve Afrika'nın saadet ve sukunet ve musalaha (barış) bulacağına karar vermesi ve yeni doğan İslam devletlerini okşaması ve teşvik etmesi ve onlarla ittifaka çalışması, kırkbeş sene evvel olan bu müddeayı (iddia edileni) isbat ediyor, kuvvetli şahid olur.''

Amerika'ya övgü mahiyetinde olan bu sözleri internette izlediğim bir videoda gördüm , o videonun linkini de ekleyim.

http://www.gulyarasi.com/videos/7887...vguler-hq.html

Said Nursi eğer gerçekten Amerikancı idiyse, Fethullah Gülen de Amerikancılık konusunda Said Nursi'den etkilenmiş olabilir mi?

Konu werret tarafından (03-22-2012 Saat 20:17 ) değiştirilmiştir..
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-22-2012, 20:21   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
saidi nursi amerikancı değildi bildiğim kadarı ile...
o tarihe baktığımızda materyalist bir felsefeyi haldır haldır yayan bir sovyet rusya görüyoruz kardeşim...
ve t.c yede sızmıştı hatta silah yardımı bile yapmıştı...
bu materyalist ateist felsefeye karşı durmak için 'ehli kitap' olduğu 'zannedilen' halklarla iş birliği planlamış olabilir...
açıkçası o zamanki duruma bakarak bu politikanın haklı yönleri olduğunu savunabilir...
amerika o zamanlarda bugünki kadar emperyalist ve güçlü bir devlet değildi...
çağın şartlarını gözönüne alınınca bu 'ehveni şer' politikasının haklı yönleri olduğunu düşünebilirim ben şahsen...

he bu işbirliğimidir artık nedir nato oluştuğu anda bitmeliydi bence o da apayrı bi durum...
nato ve varşova paktı politikaları emperyalizm idi ikisininde...

Konu İntifada tarafından (03-22-2012 Saat 20:23 ) değiştirilmiştir..
Alt 03-23-2012, 00:28   #3
Kullanıcı Adı
werret
Alıntı:
İntifada Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
saidi nursi amerikancı değildi bildiğim kadarı ile...
o tarihe baktığımızda materyalist bir felsefeyi haldır haldır yayan bir sovyet rusya görüyoruz kardeşim...
ve t.c yede sızmıştı hatta silah yardımı bile yapmıştı...
bu materyalist ateist felsefeye karşı durmak için 'ehli kitap' olduğu 'zannedilen' halklarla iş birliği planlamış olabilir...
açıkçası o zamanki duruma bakarak bu politikanın haklı yönleri olduğunu savunabilir...
amerika o zamanlarda bugünki kadar emperyalist ve güçlü bir devlet değildi...
çağın şartlarını gözönüne alınınca bu 'ehveni şer' politikasının haklı yönleri olduğunu düşünebilirim ben şahsen...

he bu işbirliğimidir artık nedir nato oluştuğu anda bitmeliydi bence o da apayrı bi durum...
nato ve varşova paktı politikaları emperyalizm idi ikisininde...
ABD eskiden iyi ve zararsız bir devletti de sonradan mı bozuldu yani?
Alt 03-23-2012, 00:38   #4
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Alıntı:
werret Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Belirtmiş olduğum kaynakta mevzunun muhtevası gayet açık. Daha fazla fikir sahibi olmak istiyorsan Bediüzzaman Hazretlerinin Şam'da vermiş olduğu (hutbey- i Şamiye) tetkik edebilirsin.
Garibüzzaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-23-2012, 00:48   #5
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
sovyetlerin materyalizmi yaydığı dönemde bugünki kadar aktif bir ülke değillerdi kardeşim...
emperyalist faaliyetler natonun kuruluşu ardından hız kazandı diyebiliriz...
natoya kadar olan dönemde sovyetlere karşı ehveni şer olabilirdi...
Alt 03-23-2012, 00:58   #6
Kullanıcı Adı
werret
Alıntı:
İntifada Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sovyetlerin materyalizmi yaydığı dönemde bugünki kadar aktif bir ülke değillerdi kardeşim...
emperyalist faaliyetler natonun kuruluşu ardından hız kazandı diyebiliriz...
natoya kadar olan dönemde sovyetlere karşı ehveni şer olabilirdi...
Bildiğim kadarıyla; Rusya'da komunizm sistemi yıkıldı , Çin'de ise hala komunizm sistemi devam ediyor.

O zaman günümüzde ABD ile ittifak yapmak Çin ile ittifak yapmaktan daha iyidir (yani ehveni şerdir) diyebilir miyiz?
Alt 03-23-2012, 01:03   #7
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
Bildiğim kadarıyla; Rusya'da komunizm sistemi yıkıldı , Çin'de ise hala komunizm sistemi devam ediyor.

O zaman günümüzde ABD ile ittifak yapmak Çin ile ittifak yapmaktan daha iyidir (yani ehveni şerdir) diyebilir miyiz?
sen benim yazdıklarımı hiç okumuyorsun kardeşim...
her bilginin tık diye ulaşıldığı yahut televizyonla izlenebildiği bir zaman değildi...
hızla yayılan bir Allahsızlık propogandası vardı ve saidi nursi buna karşılık ehli kitab halkların birlikte mücadele etmesini düşünmüş olabilir diyorum...
amerika o dönemlerde bugünki kadar güçlü ve emperyalist faaliyetler sürdürebilen bir ülke değildi bu kadar bilinmiyordu diyorum...
natonun kuruluşundan sonra amerika ile hiç bir türlü işbirliğini hoş göremem diyorum...
bugünün dengeleriyle o günün dengeleri hiç benzer değil...
iktisat okuyorsun 29 buhranını bilirsin amerika düşmüş kendi derdine...
amerika şu an asla ehveni şer değil şer başıdır...
enformasyona rahatlıkla ulaşılabilen bu dönemde ehveni şer diye ittifaklara girişmek büyük hatadır...
kaldıki ben 70-80 lerde sovyetlere karşı ehveni şerdir diye natoya sıcak bakan muhafazakarları bile eleştiriyorum...
6.filoya karşı taaruz eden solcuları döven muhafazakar milliyetçileri eleştiriyorum...
benim sana söylediğim zamanlar 30-40 lı yıllar...
Alt 03-22-2012, 21:01   #9
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Alıntı:
Dünyanın iki blok olduğu dönemde Rusya komünizm ile dinsizliği neşrediyor, Amerika da diğer blok’un başında komünizm ve dinsizliğe karşı dini ve dindarları himaye ediyordu. Nato paktı tamamen komünizm tehlikesine karşı kurulmuş, Amerika’nın başını çektiği din lehinde bir paktır. Amerika İslam alemi de dahil semavi dinlerin hepsini himaye edip muhafaza etmek için elinden gelen gayreti o dönemlerde göstermiş.

Olayları tarihi konjonktürü içinde değerlendirmemiz gerekir. Yani tarihi hadiseleri kendi dönem ve şartları içinde değerlendirmek gerekir yoksa şimdiki zaman ve mekanın değerleri ve şartları ile tarihi hadiselere bakarsak yanılırız. Tam anlamı ile o tarihi hadiseyi idrak edip hissedemeyiz.

Mesela bu zamanın askeri kıstasları ile geçmişteki bir savaşı incelersek ne kadar komik olur. Der; neden Fatih Sultan Mehmet han savaş uçakları ile İstanbul surlarını yerle bir etmedi de ilkel havan topu ile uğraştı demek gibi komik bir duruma düşeriz.

Şu anki Amerika ile o dönemde ki Amerika arasında çok fark var. Belki şu anda Amerika’nın İslam ülkeleri ile sorunları olabilir ama o dönemin şartları çok başka ve çok farklıdır. Öyle ise Üstad Hazretlerinin ibarelerini dönemin ve tarihin şartları içinde değerlendirmek en sağlıklı bakış açısıdır.
http://www.sorularlarisale.com/makal...r_misiniz.html
Garibüzzaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-22-2012, 21:30   #10
Kullanıcı Adı
xfce
amerikancı olmayanmı var gunumuzde ornek suriye olayı...
xfce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)