|
03-25-2012, 16:31 | #1 |
Üniversiteye giriş sınavı kalkıyor
Başbakan Erdoğan, Türkiye’de 28 Şubat dahil bütün ara süreçlerin aydınlatılması için TBBM çatısı altında bir Araştırma Komisyonu kurulması için çalışma yürüttüklerini belirterek, yargı boyutunda atılması gereken adımların da atılacağını söyledi ...
Başbakan Erdoğan geçerdiği iki ameliyatın ardından ilk yurt dışı seyahati için Güney Kore’ye gitti. Başbakan Erdoğan Aylar süren nakahat ödneminin ardından uzun uçak yolculuğu boyunca Türkiye gündemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dershane sahipleri sıcak bakıyor 28 Şubat darbesiyle ilgili olarak yargı sürecinin başlatılıp başlatılmayacağı tartışmalarına son noktayı koyan Erdoğan, TBMM’nin de bu konuda harekete geçmesi için bir Araştırma Komisyonu kurulması için çalışmalara başladıklarını söyledi. Yeni eğitim sistemi ile ilgili olarak da da önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan üniversiteye giriş sınavlarının da kaldırılacağı müjdesini verdi. Erdoğan bu konuda bazı büyük dershane gruplarıyla görüştüğünü bu dershanelerin ya lise olarak yollarına devam edeceğini ya da kapanacağını açıkladı. Suriye ve PKK konularında da konuşan Erdoğan, BM’nin Suriye’de muhaliflerle rejim yönetimini aynı masaya oturtan son planınında duyduğu memnuniyetsizliği de dile getirdi. “Esad ile muhalfileri aynı masaya oturtmak haksızlık” diyen Erdoğan, Suriye lideri için çıkışın olmadığını da kaydetti. PKK ile Suriye’nin sıcak ilişkileri Tampon bölge tartışmaları için de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan Türkiye’nin sınırında büyük bir yığılmaya karşı tampon bölge dahil tüm hazırlıklarını yaptığını açıkladı. Erdoğan PKK ile Suriye ilişkileri için”Bir destekleme yok ama yeniden sıcak bir ilişki kurulduğu belli oluyor” yorumunu yaptı. Güney Kore’nin başkenti Seul’deki Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak için bu ülkeye bir ziyaret gerçekleştiren Başbakan Erdoğan’ın ajandası da oldukça yoğundu. İşte Erdoğan’ın Seul yolunda verilen arada beraberindeki gazetecilere yaptığı çarpıcı değerlendirmeler: Ara dönemler aydınlatılacak Başbakan Erdoğan’ın ajandasında öne çıkan gündemlerden bii 28 Şubat darbesiydi. Erdoğan beraberindeki gazetecilerin bu konuda ki “Son günlerin gündemdeki konusu 28 Şubat ile ilgili bir yargılama süreci başlatılacak mı?” sorusuna şu yanıtı verdi: C: Bütün bu tür ara olaylarla ilgili bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması niyetimiz var. Adı ne olursa olsun, devrim ya da post-modern darbe hepsinin araştırılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için bir araştırma komisyonu kurulması için arkadaşlarımız çalışıyor. Yargıya düşen hususlar varsa, o adımlar da atılacak.” EĞİTİM Üniversiteye giriş sınavları kaldırılacak Başbakan Erdoğan üniversiteye hazırlanan milyonlarca gence ve ailesine de müjdesi verdi. Erdoğan Üniversiteye sınavsız girilebilmesi için çalışma yaptıklarını açıkladı. Erdoğan, “Özel okullar, ders kitapları ve bedava pad uygulamalarının dışında bırakılmaktan şikayetçi. Onları da kapsayacak bir uygulama mümkün mü?” sorusunu şu yanıtı verdi: Özel okullardan hizmet alımı yapacağız “Değerlendirebiliriz. Ancak özel okullara yeni imkânlar doğacak. 4+4+4 sistemi nedeniyle yeni binalara ihtiyaç olacak. Okul yapma konusunda büyük bir fatura var. Özel okullardan hizmet alma noktasındayız. Danıştay bozmuştu. Yeniden çalışma yürütüyoruz. Bunu da ilk kez açıklıyorum. Üniversite giriş sınavlarını da üniversite hazırlık kurslarını ortadan kaldırıyoruz. Bu dershaneler ya liseye dönecekler ya da kapanacaklar. İnsanların ellerindeki son imkânları bu alanda kullanmalarını istemiyoruz. Ben bazı büyük dershanelerle konuştum. Kendileri “Biz de bu yola girmeyi düşünüyoruz” dediler. “ CHP’de hala 28 Şubat iradesi var Erdoğan CHP’nin 4+4+4 tasarısını protesto için Tandoğan Meydanı’nda ‘Grup toplantısı’ yapma kararını da eleştirerek şu değerlendirmeleri yaptı: Grup toplantısı Meclis’te yapılır. Tandoğan’daki mitingdir. Varsın mitingini yapsın. 4+4+4 halkımızı memnun edecek. Sayın Bahçeli destek veriyor. “İmam hatipleri birlikte açalım” diyor. “Buyursunlar beraber açalım” diyorum. CHP’nin tavrının nedeni, gizli gündemlerindeki 28 Şubat’ın koyduğu iradedir. O bozuluyor.” NÜKLEER İkinci nükleer tesis için çalışmalar başlıyor Erdoğan “Japonya’daki Fukişima faciası sonrasında nükleer politikasında bir değişiklik var mı?” sorusu üzerine de şucevabı verdi: “Japonlar bile halen nihai karar veremediler. Biz bu işin gerekli olduğunu ve olması gerektiğini düşünüyoruz. Enerji üretimi refah payı için önemli. Ama artık kaynak sorunu da yaşanıyor. Ruslarla başlattığımız nükleer santral projesini gerçekleştireceğiz. İkincisine de başlıyoruz. Bugün Türkiye’nin enerjisinin yüzde 50’si doğalgaz çevrim santrallerinden elde ediyoruz. Ruslarla projemizden 4 bin MGWh enerji üreteceğiz. İkincisinden de 4 bin gelince, doğalgazın payı azalacak. Suyumuzu iyi kullanıyoruz. Güneş enerjisi de tabii ne kadar ucuz. Bilen de bilmeyen de konuşuyor. O kadar da “Sadra şifa değil.” SURİYE Başbakan Erdoğan Suriye’deki gelişmeler için de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan Suriye’deki şiddetin ve sınırdan Türkiye’ye insan akışının artması halinde ‘Uluslararası hukuka göre “koruma hakkı”nı devreye sokabileceklerini belirterek tampon bölgeye yeşil ışık yaktı. Erdoğan, Seul’de ABD Başkanı Barrack Obama ile bugün 09:00’da yapacağı görüşmenin ayrıntılarının sorulması üzerine şunları söyledi: BM’nin son kararını tasvip etmiyoruz “Görüşmede bölgedeki gelişmeler de önemli yer tutacak. Suriye’den bir göç dalgası endişemiz var. Önceki gün Kilis’e çok yakın Azrar’da Suriye Ordusu çok ciddi bir bombalama yaptı. Kilis Valimiz göç olabileceği endişesini iletti. Konteyner kentte 20 bin kişiye kadar hedefimiz var. BM’nin son kararlarını tasvip etmiyoruz. Muhaliflerle rejimi aynı yere oturtmak adil değil. Annan’ın görüşmeleri bölgeyi gezmeden gerçekleşti. Tarafları dolaşmadı. Amos’un temasları daha iyiydi. Direnenleri suçlamak adil değil.” Sınırda ‘Koruma hakkı’ devreye girebilir Suriye’nin PKK’ya destek verdiği iddialarıyla ilgili olarak kendilerine ulaşan bir rapor olmadığın belirten Erdoğan “Ancak Esed ve PKK ilişkilerindeki canlanmada ortada. Geçmişte PKK mensuplarını bize teslim eden Esed’in bugün PKK’ya sahip çıktığını görüyoruz. İran’dan gelen PJAK’ın bile aktif olduğu görülüyor” dedi. Erdoğan, “Suriye içerisinde tampon bölge oluşturulması gündemde mi?” sorusuna da “Çalışmalar sürüyor. Gelişmelere bağlı. Uluslararası hukuka göre “koruma hakkı” devreye girebilir” yanıtını verdi. BEŞAR ESAD Suriye’de artık bir muhatabımız yok Erdoğan Suriye lideri Beşar Esad’ın zamana oynadığını belirterek şunları söyledi: “Götürebileceği yere kadar götürmek istiyor. Rusya, Çin ve İran desteğiyle ayakta kalıyor. Bu destek çekilirse, çok şey değişir. Bütçe noktasında sıkıntısı var. Şu anki başarıları ona moral veriyor ama muhalifler güç kazandığında gidişi çok hızlı olacaktır. Suriye ile temasımız yok denecek kadar az. Her an ilişkileri daha da kesme yönünde adım atabiliriz. Dışişleri bunun çalışmalarını yapıyor. “Suriye’de muhatabımız kalmadı” diyebilirim. Bu noktada oradaki büyükelçimizi de gereçekebiliriz. Erdoğan Suriye’deki kayıp iki Türk gazeteci konusunda yeni bir gelişme olmadığını belirterek “Ama bize resmen gelmediler” diye konuştu. Slovenya’dan Erdoğan’a ‘10 yılın şahsiyeti ödülü’ Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da faaliyet gösteren Uluslararası Ortadoğu ve Balkanlar Araştırma Enstitüsü (IFIMES), Başbakan Erdoğan’ı “10 yılın şahsiyeti” ilan etti. Erdoğan’ın ödülü, Ortadoğu ve Balkanlar’da izlediği olumlu politikalar dolayısıyla aldığı belirtildi. T.HAFIZA
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-25-2012, 16:35 | #2 |
cemaatin yoğun tepkisiyle karşılaşabilirler...
|
|
03-25-2012, 17:02 | #3 |
ne kadar sürer nasıl bişey düşünyorlar bilmiyorum ama, artık eğitim sistemini
bi düzene koysunlar.. sınavlarda yaklaşıyor sanırım, heyecan yapabilirler bu haberle.. |
|
03-25-2012, 17:15 | #4 |
Yap, boz tahtasına döndü eğitim sistemi iyice....
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|