![]() |
#1 |
![]() 150 ülkeye gittim, Türk okullarıyla gurur duydum
![]() Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TUSKON'un düzenlediği gecede Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrencilerle bir araya geldi. Gittiği her ülkede Türk okullarını gezdiğini vurgulayan Çağlayan, "Hepsi ile gurur duydum. Oralarda ay-yıldızlı bayrağımızı görmekten çok mutlu oldum. Hangi makamda olursam olayım ömrüm boyunca bu işe hizmet edeceğim." dedi. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için 135 ülkeden gelen öğrencilerle iş adamlarını buluşturdu. Dünya çocuklarının gösterileriyle şölen havasına dönüşen geceye Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı. Konuşmasında ise yurt dışındaki Türk okullarını anlattı. 5 yıllık bakanlığının son 3 yılında 150 ülkeye gittiğini belirten Çağlayan, "Oralardaki bütün Türk okullarını gezdim. Hangi okula gidersem gideyim hepsi ile gurur duydum. Bütün okullarda ay-yıldızlı bayrağımızı görmekten son derece mutlu oldum." dedi. Ekonomi Bakanı, bu okullardaki öğretmenlerin bir taraftan Türkiye'nin imajını, bayrağını yücelttiklerini, diğer taraftan da o ülkelerin en başarılı çocuklarını eğittiklerini vurguladı. Bugün Türkiye'ye olimpiyatlar için gelen çocukların yarın ülkelerinde başbakan ya da bakan olarak Türkiye'nin tanıtımını yapacaklarını anlattı. Konuşmasında Avrupa'daki ekonomik krize de değinen Çağlayan, sözü TUSKON'un çalışmalarına getirdi: "Avrupa krizle uğraşırken, biz 135 milyar dolarlık, Cumhuriyet Tarihi'nin en büyük ihracatını gerçekleştirdik. Bu başarıda en büyük pay, o ülkelere gidip âdeta büyükelçi, konsolos gibi çalışan insanlardır. Dünyanın ekonomik sıkıntı çektiği günlerde Türkiye Ekonomisi'ni yücelttiler. Onlara çok teşekkür ederim." Kaynak Zaman 04.06.2012
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Türkiye eskinin zayıf ülkesi değildir artık...
Konu Cihannur tarafından (06-21-2012 Saat 22:27 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ülkemize haksızlık etmeyin. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bütün dunyayı Türkçe mi öğretecekler?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ASLA ..Cumhuriyetin ilanından sonra Türkiye Fransaya ve İngiltereye TALEBE gönderdi ve oraya giden Talebeler Onlara Devşirme olup buraya geldiler ve Milletin evlatlarına BATI HAYRANLIĞINI AŞILADILAR..
Türkiye Somali gibi Müslüman ülkelerin çocuklarını Türkiyeyte getirip eğitiyor ve daha sonra Somaliye gönderiyor ve Türkiyenin NUFUZ alanını genişletiyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
135 ülke, 150 ülke, ekonomi bakanı, gurur duydum, türk okulları, zafer çağlayan |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|