|
12-17-2007, 01:25 | #1 |
Çelik’in yasakçılara taş çıkartan bu kararı;
Sen ne yapıyorsun Hüseyin Çelik?
14 Aralık 2007 18:46 TÜBİTAK’ın Ulusal Bilim Olimpiyatları ödül töreninde başörtüsüyle ödülünü alan ilköğretim öğrencisine kızarak soruşturma başlatan Bakan Çelik büyük tepki çekti. Durmak yok Yola Devam he Bunun aciklamasini tahmin edelim isterseniz (Akepe ye karsi Komplo) Milli Gazete'den Ebubekir GÜLÜM ve Mehmet BAYDEMİR'in haberi BAKAN ÇELİK, YASAKÇILARA TAŞ ÇIKARTTI Yazıklar olsun TÜBİTAK’ın Ulusal Bilim Olimpiyatları ödül töreninde başörtüsüyle ödülünü alan ilköğretim öğrencisine kızarak soruşturma başlatan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik büyük tepki çekti. “Bilerek mi yapıyorsunuz” diye kızdı İSTANBUL Şefkat Koleji öğrencisi Elif Büşra Doğuş’un başörtüsü ile ödülünü almasına sinirlenen Çelik,TÜBİTAK Başkanı Prof. Nüket Yetiş’e, 'Bu olayların tepki aldığını bildiğiniz halde neden izin verdiniz. Bilerek mi yapıyorsunuz?' diye kızarak soruşturma başlattı. Kozan’daki olaydan farkı ne? Okul dışındaki bir mekanda başörtüsüne tahammül gösterilmemesi ayıplanırken, benzer bir olay da, geçtiğimiz günlerde Kozan’da yaşanmıştı. Halkın vekaletini alarak Bakanlık koltuğunda oturan Çelik’in, yasakçı bürokratlarla aynı refleksi göstermesi şaşırttı. AKP iktidarında, başörtüsüne yönelik çifte standartçı yaklaşım bu sefer Ankara’da hortladı. Bizzat Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in kendisi başörtülü öğrencinin kürsüye çıkarılmasına tepki gösterip, soruşturma başlatması bütün Türkiye’yi şok etti. Adana’ya bağlı Kozan’daki ödül töreninde kürsüden indirilen başörtülü Tevhide Kütük’ü telefonla arayıp üzüntüsünü bildiren Başbakan Erdoğan’a bağlı bir Bakan’ın aynı şekilde kürsüye çıkan başörtülü bir öğrenci hakkında soruşturma başlatması büyük bir çelişki ve çifte standart olarak değerlendirildi. Basının önüne çıkmaya korkan Hüseyin Çelik, dünkü bütün programlarını iptal etti. Ankara’da düzenlenen 15. Ulusal Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni’nde, İstanbul Şefkat Koleji Öğrencisi Elif Büşra Doğuş da ödül aldı. Sahneye başörtüsüyle çıkan Doğuş’a ödülünü MEB Müsteşar Vekili Mehmet Temel verdi. Törenden sonra AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu ve eşi Fulya Kutlu, türbanlı öğrenciyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Görüntüye sinirlenen Bakan Çelik’e, TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nüket Yetiş elini ağzına kapatıp bir şeyler söyledi. Öğrencinin ödülünü türbanıyla alması Çelik’i sinirlendirdi. Bakan Çelik, TÜBİTAK Başkanı Prof. Nüket Yetiş’e, 'Bu olayların tepki aldığını bildiğiniz halde neden izin verdiniz. Bilerek mi yapıyorsunuz' diye kızdı. Çelik, törenin ardından jet soruşturma emri verdi. Başörtüsü yasağı konusunda bugüne kadar ciddi bir adım atmayan AKP iktidarında, yasakçılar hakkında soruşturma açılacağına mağdurların aleyhine soruşturma başlatılması büyük tepkiye neden oldu. Başbakan Erdoğan’ın üzüntüsünü bildirmek için aradığı Adana’daki Tevhide Kütük’ün ardından bu sefer Başkent’te Elif Büşra Doğuş ve öğretmenleri hakkında jet hızıyla soruşturma başlatıldı. Sivil ve askeri bürokratlar hakkında kılını kıpırdatmayan Hükümetin bu çifte standartçı, hem yasakçı cepheyi cesaretlendiriyor hem zulmün daha da artmasını körüklüyor. Lanetliyorum Selahattin Yazıcı (TİYEMDER) “Çelikyanar döner tavırda. Çelik’in kendi alanında olmayan bir olaya müdahale etmesi kraldan çok kralcılıktır. Bu tür tavırların tamamını lanetliyorum.” TİYEMDER Genel Başkan Selahattin Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in bu konuda yanar döner tavırda olduğunu söyleyerek, “Çelik’in kendi alanında olmayan bir konuyla ilgili açıklama yaparak olaya müdahale etmesi kraldan çok kralcılıktır. Bu tür tavırların tamamını lanetliyorum” şeklinde konuştu. Kınıyorum Ali Küçükkösem (MEMURSEN) “Ödülü hak eden bir öğrencinin kürsüden indirilmesini veya hakkında soruşturma açılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu tür bir davranışı da kınıyorum.” MEMUR-SEN Genel Sekreteri Ali Küçükkösem, “Başındaki örtü nedeniyle ödülü hak eden bir öğrencinin kürsüden indirilmesini veya hakkında soruşturma açılmasını yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu tür bir davranışı da kınıyorum” diye tepkisini dile getirdi. Sebepsiz İsmail Hakkı Akkiraz (ÖĞDER) “Bakanımızın, bu meseleye tepki göstermesini anlayabilmiş değiliz. Bakanımızın iki şey arasında tercih yapmasını istiyoruz; şehitleri mi sevindirecek çıkar çevrelerini mi.” ÖĞDER Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz da, tepkisini şu şekilde dile getirdi: “Bakanımızın, bu meseleye tepki göstermesini anlayabilmiş değiliz. Bakandan beklentimiz inancın gereği olarak başını örtmesi gereken ve bundan dolayı başını örten herkese sahip çıkmasıdır. Buna sahip çıkması milletin gönlünü fethedecektir. Buna karşı çıkması bir takım çevreleri memnun edecektir. Ama bize bu memleketi emanet eden şehitleri ve varislerini derinden üzecektir. Bakanımızın iki şey arasında tercih yapmasını istiyoruz; şehitleri mi sevindirecek çıkar çevrelerini mi sevindirecek.” Utanmazlar Yusuf Ziya Sula (ÖNDER) “ Çelik’in bu tepkisi kişisel ve gereksiz. Bu konu artık utanç meselesi oldu. Normalleşmesi gerekiyor. Bu yasağın bir an önce kaldırılmasını bekliyoruz.” ÖNDER Genel Başkanı Yusuf Ziyaettin Sula ise, Milli Eğitim Bakanı Çelik’in bu tepkisinin ‘kişisel ve gereksiz’ olduğunu söyledi. Fincancı katırlarını ürkütmemek için Çelik’in böyle bir tepki vermiş olabileceğini savunan Sula, “Bu konu artık utanç meselesi oldu. Normalleşmesi gerekiyor. Bu yasağın bir an önce kaldırılmasını bekliyoruz” diye konuştu.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
12-17-2007, 13:32 | #2 |
Milli Gazete yazarları Sayın Bakan'ın olay sonrasında yaptığı açıklamayı dinlememişler sanırım. Oysa Bakan Çelik, hiçbir şekilde olaya ve olay sonrasına müdahalenin söz konusu olmadığını açıklamıştı medyaya.
Kendilerini gazeteci zanneden bazı kesimler, Feomidyum olayında olduğu gibi, duyduğunu tutup haber yapıp, kendiler sövüp, kendileri okuyorlar. Ne diyelim Allah c.c. akıl, fikir, zeka açıklığı versin. Milli Gazete onca yıldır sadece bir boy arpa yol katetmişken, bu kafa ile ilerisinede geçemeyecek anlaşılan. VesseLam |
|
12-17-2007, 14:01 | #3 |
Ayrıca şunuda eklemek isterim ki, böyle olaylara gerek yok, ilkokulda başı açık okuyan bir kız neden törende başını kapatarak ödül alıyor acaba ? Tamda yeni Anayasa çalışmaları yapılıyorken, yeni YÖK başkanı seçilmişken.
Şuna emin olun ki, o hanım kızı oraya çıkaranlar bunu kasten yapıyor ve tek amaçları ülkenin huzuru. Nasıl ki 28 Şubat sürecinde ortalık azimendilerden geçilmiyordu, bugünde yapılmak istenen aynı ... Bizim sözde muhalefet gazete müsvetteleride mal bulmuş mağribi gibi olayın üzerine sarılmaya çalışıyor. Adama sormazlar mı sizin lideriniz hangi sebebten dolayı aşağıya alındı? Biraz akıllı mantıklı olmak lazım, yara kaşınarak tedavi olunmaz. Herşeyin bir yolu yordamı var. Basit sofuluklar yapmanın alemi yok. VesseLam |
|
12-17-2007, 14:08 | #4 |
Meyve veren ağaç taşlanır.
Bunları ve fazlasını yapıyorlar yapacaklar. Çamur at izi kalsın. Boyalı medyanın elindeki en büyük koz bu değil mi? Asla kullanmaktan çekinmedikleri. Allah akıl, fikir, yurttaşlık bilinci, vatan sevgisi, insan sevgisi versin. |
|
12-17-2007, 14:25 | #5 | |
Alıntı:
Dogruya belkide ajan olabilir veya zorla kapatilmis da olabilir yukarida belirtigim bahane yi eksik bile yazmissim, yaw anlamiyorun daha gecenlerde Tevhide örneginde Tepkilerinizi gösteriyordunuz simdi ne degisti dogruya Akepeli yaptimi mübah öylemi Allah tan ki Tevhide Kardesimiz Bakan tarafindan bu sirkin harekete engellemeye ugramadi ve sizler yani vicdaninizi tahmin etmek icin ürettinginiz iftirlara, bahanelere böylelikle ugramamis oldu biraz olsun Vicdan Muhasebesi yapalim Milli Gazeteyi Elestiriyorsunuz haklisiniz sünkü malesef Milli gazete Akepe nin bu Haksizliklarini Gündeme getiriyor nerede zaman ,Yeni Sefak ,Vakit Gazetesi belkidee onlar Tevhide konusunda Sarsaf Sarsaf ilan yapmislardir bu konuda neredeler Bakan yapinca ne degisti kime hizmet ediyorlar yapilan haksizlik degilmi kim tarafindan yapilsada Sizin icin Dua ediyorum Allah Gözlerinizin önünden Perdeleri kaldiripta gercegi görmeniz icin |
||
12-17-2007, 14:32 | #6 |
Tevhide örneğini veriyorsunu lakin, o hanım kardeşimiz zaten imam hatip öğrencisi ve kapalı olarak eğitim görüyor, burada kürsü çıkarılan hanım kız ise, ilkokul öğrencisi ve zaten açık olarak eğitim görüyor. Bunu ayırd edecek kadar idrak kabiliyetiniz vardır umarım.
Bize vicdan muhasebesini önerenler yüzünden malesef, ülkemizde halen bu sorunlar yaşanıyor. Radikalizm ile bazı sorunlar çözülür zannediyorlar. Biraz gözleri görebilse ... YÖK başkanı çıkmış diyorki yasaklar kalkacak. Karşısında istemediğini kadar muhalif var, bizimkilerde muhaliflerin eline koz verme yarışında ... Söyleyin bakalım kim vicdan muhasebesi yapacak? Milli Gazeteye gelince, bana Feomidyum olayını açıklamadıkları sürece, her zaman iftiracı, sahtekar, düzenbaz bir gazete müsvettesi olarak kalacak bir köşede. Ayıplarını silerek kapatmaya çalışan bir camiya neden inancımız olsun. VesseLam |
|
12-17-2007, 15:00 | #7 | |
Alıntı:
Havayollarimizi ihlal etmemistir diyen degiliz ve ardindan Israel Savas ucaklarin Türkiye ve suriye sinirinda bulunan tanklalari bulunmasi ardinda suspus kalanda degiliz hatta israel hava ihlalini itiraf bile edip özür dilememistir?, Ihale öncesindeYahudi is adamiile görüsüp sonra medya tarafindan soruldugunda inkar edip ve ardindan da kabul edende biz degiliz? daha neler daha neler |
||
12-17-2007, 15:07 | #8 |
Sayın Bakanımızı Esefle KINIYORUM!
Başbakanımızın bu kızımızıda telefonla arayıp (diğerlerinde olduğu gibi) teselli etmesini diliyorum. |
|
12-17-2007, 15:09 | #9 | |
Alıntı:
|
||
12-17-2007, 15:09 | #10 |
Herşeyi gazetenizden okuduğunuz anlaşılıyor, birazda kafanızı kaldırıp farklı yerlere bakarsanız, İsrailin Türkiye'den bu konu hakkında özür dilediğini öğrenmiş olacaktınız. Ayrıca öyle konuşuyorsunuz ki sanki önceleri İsraile karşı durmuş bir hükümet gördünüzde, şimdi tersi oluyor ... Bu millet geçmişinde ne olduğunu çok iyi biliyor ...
Artık Türkiye eski günlerdeki gibi, pasif bir ülke değil. Dün malesef bazı Başbakanlar, arap liderlerin çadırları altında, onların alaycı tavırlarına mazur kalıyordu, bugün ise, Türkiye'ye muhtaçlar. Fark burada. Dün asker ne dedi ise eywAllah diyen ve imza atmak zorunda kalan Başbakanların yerine, bugün mıhtıraya restini çekebilen bir Hükümet var.Fark burada. Dün sadece boş sözler ile asıp kesen, Rektörleri selama davet eden bir Başbakan var. Bugün rektörlerin başını ülkeye atayan ve yasak kalkacak dedirten bir Hükümet ve Cumhurbaşkanı var. Fark burada. Bizde saysak uzar gider böyle ... Kiminin işine gelir kimin gelmez ... Kimi kendini samimi müslüman ilan eder, başkalarının gözü açılsın diye dua eder, kimi aynanın karşısına geçip kendi hatalarını telafi etmeye çalışır. Dün kendileri iktidar olur iken alınlarının teri ile idi ... Bugün ABD nin yardımı ile oluyor ... Yani herkes kendi kesesinden konuşuyor ... Bizede herkes kendi işine baksın demek düşüyor. VesseLam |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|