![]() |
#1 |
![]() ![]() 2007’deki seçimde oyunu BDP adayı Baskın Oran’a verdiğini açıklamasıyla bilinen Zaman Yazarı Şahin Alpay, PKK sözcülüğünde sınır tanımıyor… 2007'deki seçimde oyunu BDP adayı Baskın Oran'a verdiğini açıklamasıyla bilinen Zaman Yazarı Şahin Alpay, PKK sözcülüğünde sınır tanımıyor… Hükümet'e, eylemlerini bayramda da sürdüren “bölücü terör örgütü ile müzakere etmeleri” telkininde bulunan Alpay, açık açık teröristbaşına ev hapsi istedi; iki dilli eğitimin şart olduğunu savundu. Şahin Alpay'ın yazısının ilgili bölümü şöyle: “Silahları susturabileceğini söyleyen Öcalan'ı ev hapsine alma zamanı çoktan geldi geçiyor. Kürtçe savunma elbette ki çoktan yasal hale gelmeliydi. Kürt çoğunluklu bölgede iki-dilli eğitim için hazırlıklara gecikmeden başlanmalı. Almanya'da “asimilasyon insanlık suçudur” diyen Başbakan'ın dönüp “Türkiye'de anadilde eğitim olmaz” demesi, CHP ve MHP liderlerinin “anadilde eğitim ülkeyi böler…” diye konuşmaları; Başbakan Yardımcısı Arınç'ın “Kürtçe medeniyet dili değildir” Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun “Kürtçe eğitim şeytana uymaktır” buyurmaları, çok vahim. Geçen salı Güneydoğu'nun sokağa çıkmayışından belli ki, KCK tutuklamalarında sapla samanın ayrılmayışı, Kürtçeyi aşağılayan beyanlar, AKP'ye oy veren Kürtleri dahi Ankara'ya yabancılaştırmakta. Tekrar altını çizelim: Cumhuriyet demokrasiyle bütünleşecek ise, Kürt kimliğinin tanınması yolunda reformlara devam etmek; silahlı isyanın son bulması için PKK-BDP ile müzakere şart. …” Habervaktim.com
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() evett
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Entellektuel zirva...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Şahin Alpayın yazısı kendisini yansıttığı için şaşırmadım...ancak Kürt sorunu yada pkk sorun her neise çözüm adına söylediklerinde doğrularda mecut yanlışlarda...özgürlüklerin verilmesiyle ilgili gereken hakların erilmesinde ülke olarak geç kalışımız buda onların ağzına laf veriyor malesef
Konu Gönülden tarafından (11-02-2012 Saat 01:16 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Biri sevmediğimiz birseyi söylemeye durmasın hemen vurun kahpeye..
Neden bu kadar stigmatik yani güçlü bir milletiz. Cüneyt arkın filimlerinin mi etkisi ne. Aklımada şimdi replik geldi,tarkan soruyor ya köpeğine kim yaptı köpek hav diyor bizim tarkan hayin kons mu ne birsey diyor ![]() Bir hav yeter bize..Hemende tespit ederiz. Örümcek kafalı başörtülüler,sünnetsiz müslümanlar,abdestli komunistler gibi gibi damgalamakta üstümüze tamlama üreten bir ülke yoktur.. Söylediğinde tek yanlış bir şey bulmuyorum. Hadi farzedelim yanlış hepsi yanlış,ama adamın bir derdi var çözüm istiyor artık huzur istiyor. Birşeyler üretmek istiyor..Bizim yaptığımız vay şerefsiz pkklı demekten öte olmuyor. Bu kadar basit olmamalı ya.Düşünce üretiyor adam. Madem beğenmiyorsunuz oturun sizde çözüm için makul mantıklı birseyler önerin ama düşünün. Damgalamaktan kolay ne var ki. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Söylediği şeyler meselenin özünden çok uzak ! Bu itibarla entellektüel zırva diyen üstadıma aynen katılıyorum...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Meselenin özünden uzak üsdat da..ben şunu anladım...ülkemizde çözüm adına Kürt halkını savunacak bir şey söyleyince bu kim olursa olsun bütün kötü bakışları hapsine giriyor...çünkü akılda sadece terör, pkk geliyor..müşkül ve zor durumdaki halk ne oılacak...hem onların hakkını Pkk'ya bırakmıyoruz hemde kendimiz sahip çıkamıyoruz...
Üzülerek söylüyorum gündemdeki haberler bazen objektif bakışlarımıza yansıyor.. Şahin Alpay'ın pkk'ya olan desteği konusundaki fikirlerini almak zorunda değiliz ama düşünce itibariyle Kürt halkının sorunlarına çözüm olarak yararlanabiliriz...alıp hepsini anayasa yapmıyoruz ya Konu Gönülden tarafından (11-02-2012 Saat 01:30 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Kürt Kardeşlerimizin kafa karışıklığını gidermek noktasında yapılacak çalışmalar bağlamında hemfikirim Lakin çözüm yada telkinlerin zırva olduğu aşikardır gönülden kardeşim...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Bence biz Kürkçe savunmaymış,eğitimmiş, bunları artık aşmalıyız...bunun için ne onları inlerinden çıkarmaya nede ev hapsine gerek var...biz bize düşeni yapalım önce mazlumun hakkını verelim...sonrada mazluma bizim gibi rahat yaşam standartları nasıl olur onun müzakeresini yapalım...silahlar altında bir yaşam kolay olmasa gerek..çekişmeler mazlumların maduriyetine sebep oluyor malesef
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
Meselenin Ortadoğu ve Bölgeler arası stratejik dengelerde olduğunun farkına varmamız gerektiği gibi ! İki taraf gibi kutuplaştırılan ve dar manaya indirgenen bu olayların ideolojilerinden de kurtulmak gerekir İfrat ve tefritten kurtulmanın yolu aslında bellidir ! Müslümanlar ne zamandan beri Türkle Kürtle yahutta dilleriyle ilgili sıkıntıları olmuş ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|