|
![]() |
#1 |
![]() ![]() AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Habertürk'te Suna Vidinli'nin sunduğu Perspektif programına konuk oldu. Suna Vidinli ile Perspaektif programına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin önemli açıklamalarda bulundu. AÇLIK GREVLERİ MANTIKLI EYLEMLER DEĞİL Açlık grevleriyle ilgili konu Türkiye'nin gündeminde. AB de zaman zaman bu konuyla yakından ilgileniyor. Terör örgütünün amacı da açlık grevleriyle sebebiyle 'Türkiye'de bir kaos var' izlenimini vermek ve kargaşa çıkarmak. Hedefleri iç kamuoyu değil, dış kamuoyudur. Şu anda destek aldıkları bazı ülkelerin beklentilerine uygun mesaj vermek istiyorlar. Ben bu açlık grevlerinin samimi, gerçekten bir mantıklı gerekçesi olan eylemler olarak görmüyorum. PKK AÇLIK GREVİ YAPANLARI ÖLDÜREBİLİR! Cezaevlerinde bulunan kişiler devletin gözetimi altındadır ve bunlar devlete emanet edilmiş olan insanlardır. Benim endişem şu, terör örgütünün siyasi uzantıları olarak bilinen bazı milletvekilleri de bu eyleme destek veriyorlar. Açıklamaları dehşet vericidir. Cezaevinden bir cenaze çıkarsa artık Türkiye'de kaosun ve kargaşanın önü alınamaz anlamında açıklamalar yapıyorlar. YENİ CEZAEVLERİ MİLİTANLARINA EĞİTİM VERİLMEYECEK ŞEKİLDE DÜZENLENDİ Türkiye’de yeni yapılan cezaevlerinde terör örgütünün militanlarına eğitim veremeyeceği şekilde düzenlendi. Ama eski tip cezaevlerinde yani koğuş dediğimiz cezaevlerinde geçmişte buna benzer faaliyetlerde bulunuluyordu. İnfaz yasasına göre terör örgütü mensupları bir arada tutulamaz. MECLİS BAŞKANININ DERHAL KOMİSYONU TOPLAMASI LAZIM Anayasa uzlaşma konusu kamuoyunun çok büyük beklentilerine cevap vermek için kuruldu. Yeni bir anayasa iççin kuruldu. 4 partiye mensup 12 kişi şuana kadar çok uyumlu bir çalışma sergiledik biz. Uzlaşma Komisyonu’na katılmayacağını ilan etmişse bir grup Meclis Başkanımızın derhal uzlaşma komisyonunu toplantıya davet etmesi lazım ve burada bu konuyu değerlendirmemiz gerekir bizim. Çünkü bir grubun iki dudağına kalmamalıdır böylesine önemli çalışma yapan komisyonumuz. Bir hedef koyduk bu yılın sonunda bir Anayasa taslağı hazırlamayı halkımıza sunmayı. Buradan Meclis başkanına bir çağrıda bulunuyorum gruplardan biri katılmayacağını ilan etmiştir. Bir siyasi parti 3 toplantıya katılmadıysa bu komisyondan çekilmiş sayılır diye hüküm koydurduk. Yani bir siyasi partinin keyfine bırakılmamalıdır. Gazeteciler.com
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|