|
11-16-2012, 01:57 | #1 |
BİR BİLEBİLSEN...
Bunca mektep bitirmişsin gayretle; Cehlin bâki kalmış.. Gördüm hayretle. Değil böyle, alay etmek âyetle; Ağlardın.. Durmadan hüsrânına sen, Küfrün bedelini, bir bilebilsen ! Ne gaflet.. İslâm'a teslim olmamak, O nûr denizinde, vecde dalmamak. Değil, beş vakitte namaz kılmamak; Bir ömür secdeye kapanırdın sen, Mahşer dehşetini, bir bilebilsen ! Dilinde çağdaşlık(!) efsâneleri, Gezerken, o "entel" meyhaneleri; Böyle hoş gelmezdi, saz nağmeleri, Kırardın.. O süslü kadehleri sen, Kevser lezzetini, bir bilebilsen ! Aşında bir damla, ne ter, ne emek, Nerden bileceksin, “helâl” ne demek. Değil fâiz denen, ateşten yemek; Bin lûtuf sayardın, fakirliği sen, Servet vebâlini, bir bilebilsen ! Oğlun, bir kumarbaz, esrar da caba, Kızın, sokaklarda sığmıyor kaba. Ey Kur'ân câhili, şuursuz baba; Bu ihânetinden, ürperirdin sen, Kur'ân'ın hükmünü bir bilebilsen ! O yaşlı ananda, tutmuyor dizler, Bir tas çorba versen, nemlenir gözler. Değil ona hergün, iğneli sözler; Taşırdın sırtında.. Bin yıl bile sen, Cennet müjdesini, bir bilebilsen ! Ey şükür fakiri, doyumsuz insan, Bilsen ki nankörlük, ne büyük hüsrân. Değil, bu sayısız nîmete küfrân; Öperdin.. O kuru ekmekleri sen, Kerem Sahibini, bir bilebilsen ! CENGİZ NUMANOĞLU (1997)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-16-2012, 13:09 | #2 |
Bunca mektep bitirmişsin gayretle;
Cehlin bâki kalmış.. Gördüm hayretle. Değil böyle, alay etmek âyetle; Ağlardın.. Durmadan hüsrânına sen, Küfrün bedelini, bir bilebilsen ! çok doğru Teşekkürler |
|
11-16-2012, 17:18 | #3 |
Hayat hikayesi bende büyük bir merak hissi uyandıran yegane şairlerden bir tanesi. Yalnız Cengiz Numanoğlu harika üslubuyla sanki Necip Fazıl Kısakürek'i andırır hep bende. Ki öyledir ki, fikir ve aksiyon bakımından irdelemeyen, facebook veya twiter gibi sanal platformlarda, Cengiz Numanoğlu'nun bir çok sözlerini NFK'ya aitmiş gibi gösteriyor veya bunun tam aksi bir takım hatalar da söz konusu olabiliyor. Bu büyük bir hata da olsa, Cengiz Numanoğlu açısında büyük bir takdirdir bana göre.
Yer yer yapılan bu hatalardan oldukça sıkılmış ve içten içe Cengiz Numanoğlu'na kızıyordum. Ama artık diyorum ki...Ne yapsın, Ne yapabilir. Web sitesindeki bütün eserlerini okurları ile paylaşan bir isim, nasıl olurda, nefsin küçük oyunlarına müptela olabilir. Takdir ediyorum kendisini.. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|