AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 12-23-2007, 19:09   #1
Kullanıcı Adı
mavera
Standart Kurbani "et bayrami" olarak görenleri kiniyorum..
Arkadaslar nasil ki birileri Ramazan bayraminin adini seker bayrami yaparak onun maneviyani öldürmeye calisiyorsa kurban bayraminida sadece et bayrami gösterek onun anlamini öldürmeye calisiyor..
Her sene bazi yazarlar köselerin hayvan haklari korumacisi olarak, kurban kesmeyi barbarlik olarak gösteriyor,tv haberlerinde kacan danalar, bir yerlerini kesen acemi kasaplar gösterilek "orta cag manzaralari" denilerek kurban kesmek gericilikle özdeslestiriliyor dizilerde kurban kesmek cok vahsi, hayvan katli olarak lanse ediliyor..
Birileri kurban bayramini sadece kan dökmek olarak gösterip onun manevi yönünü unutturmaya calisiyor, bir kac kötü örnek üzerinden kurban bayramini kötü göstermeye calisiyorlar..
Bende kurban bayramini vahset, rezalet,gericilik olarak gösterenleri, kurban bayraminin maneviyatini öldürenleri, kurban bayramini sadece "et bayrami" olarak gören zihniyetleri siddetle protesto ediyorum...

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-23-2007, 19:26   #2
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Özüyle , maneviyatıyla değil de somut şeylerle değerlendirip ,dile getirenleri ben de kınıyorum ...
ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-23-2007, 19:32   #3
Kullanıcı Adı
sumeyra_tonkal
Çok haklısınız. Etrafınızdaki küçük çoçuklara bu ne bayramı diye soruyorsunuz şeker bayramı diyor. Acı bir tablo. Bu bayram içinde dediğiniz gibi durum vahim. Bir kanal, bayram boyunca bayramın reklamını bir donsöz ve sazcıları göstererek tanıttı, diziler hayvan dostlarının cabalarını gösteriyor. Bunlar komedi adı altında insanlara kabul ettiriliyor. Hadi biz herşeyin farkındanıyız izlemiyoruz izlesekse, ya dini vecibe diye yada örf ve adet diye yerine getiyoruz. Ya çoçuklarımız en basit çizgifilimler de bile bilinç altlarına dinimize ve kültürümüze aykırı şeyler yollanıyor. Yıllar sonra bilinçaltın da kalan şeyleri dışa vuracaklar o zaman kafamızı nereye vuracağız.
Alt 12-23-2007, 19:36   #4
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Alıntı:
sumeyra_tonkal Nickli Üyeden Alıntı
Çok haklısınız. Etrafınızdaki küçük çoçuklara bu ne bayramı diye soruyorsunuz şeker bayramı diyor. Acı bir tablo. Bu bayram içinde dediğiniz gibi durum vahim. Bir kanal, bayram boyunca bayramın reklamını bir donsöz ve sazcıları göstererek tanıttı, diziler hayvan dostlarının cabalarını gösteriyor. Bunlar komedi adı altında insanlara kabul ettiriliyor. Hadi biz herşeyin farkındanıyız izlemiyoruz izlesekse, ya dini vecibe diye yada örf ve adet diye yerine getiyoruz. Ya çoçuklarımız en basit çizgifilimler de bile bilinç altlarına dinimize ve kültürümüze aykırı şeyler yollanıyor. Yıllar sonra bilinçaltın da kalan şeyleri dışa vuracaklar o zaman kafamızı nereye vuracağız.
bir de o cocuklarin ebeveynleri de uzak ise bayramlara vay hallerine.
Benim tanidigim bir aile var hayatlari boyunca hic kurban kesmemisler. cocuklar 16-17 yaslarinda hic kurban bayraminin yardimlasma, birlik beraberlik, komsu iliskileri gibi bir cok yararlarindan magrum kalmislar. Simdi bu aile evde bu programlari izlese cocuklari da keser mi sizce ??
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-23-2007, 19:44   #5
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Benimde her bayram aklımdan geçen ve gördükçe üzüntü duyduğum bir konuydu..Her sene yapılan boğa güreşlerini ve zavallı hayvanların vücuduna saplanan onlarca oku,hristiyanların domuz ahırlarındaki hayvanları nasıl eziyet çektirerek kestiklerini,çinlilerin hayvandan çok cenin tüketmesini,kürk yapımı için avlanan onlarca masum hayvanı ve hepsinden önemlisi filistinli ve diğer müslüman kardeşlerimizin kanını akıtan vahşi insanları köşelerinde haber yapıp yazmıyorlarda KURBAN BAYRAMIMIZI kınıyorlar..Dinimizin vecibesini yerine getirmek için akıtılan kanları çağ dışı olarak nitelendiriyorlarda,yahudilerin,hristiyanların yaptıkları insanlık dışı vahşetleri görmüyorlar...Çok yazık.. helede bunları Türk ve müslüman kimliğiyle ortada dolaşan kişiler yapıyorlar..Allah ıslah etsin başkada ne denilebilir ki..?? :-\

''ŞEREFLE BİTİRİLMESİ GEREKEN EN AĞIR GÖREV HAYATTIR..''
Alt 12-23-2007, 19:47   #6
Kullanıcı Adı
sumeyra_tonkal
Alıntı:
selahattin_ay Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
sumeyra_tonkal Nickli Üyeden Alıntı
bir de o cocuklarin ebeveynleri de uzak ise bayramlara vay hallerine.
Benim tanidigim bir aile var hayatlari boyunca hic kurban kesmemisler. cocuklar 16-17 yaslarinda hic kurban bayraminin yardimlasma, birlik beraberlik, komsu iliskileri gibi bir cok yararlarindan magrum kalmislar. Simdi bu aile evde bu programlari izlese cocuklari da keser mi sizce ??

BU ÖNEMLİ DİNİ VECİBELER SADECE AİLEDEN ÖĞRENİLMEZ. İNSAN HİDAYET YOLUNA GİRDİĞİ ZAMAN, AİLESİNİN YAŞAM TARZINDAN ÇOK FARKLI BİR HAYAT YOLU ÇİZEBİLİR. VE SONRADAN ELDE EDİLEN BU DEĞERLERİN KALICI OLMASI BÜYÜK İHTİMALDİR. AMA BÜTÜN DİNİ VECİBELERİNİ YERİNE GETİREN BİR AİELNİN ÇOCOĞU, BU DEĞERLERİ BENİMSEMEMİŞ OLABİLİR. ÇÜNKÜ BUGUN ÜSTÜMÜZE FARZ OLAN ŞEYLERİ TAM BİR TESLİMİYETLE YAPAMADIĞIMIZ VE BU MASUM BEYİNLERİ KÖTÜ MEDYADAN UZAK TUTAMADIĞIMIZ İÇİN YENİ NESİLLERE AKTARIM SAĞLIKSIZ OLABİLİYOR.
Alt 12-23-2007, 22:42   #7
Kullanıcı Adı
bayonet
arkadaslar bende knıyorum bazı insanların maneviyatı kalmamıs yazık onlara diyorum ve keske daha güzel bayramlr gecirsek diyor saygılarımı sunuyorum
bayonet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-24-2007, 18:37   #8
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
Güzel bir konuya değinmişsiniz Ağabey. Hani et bayramı diyenlerin yanında, "Kurbanlık hayvanları " mazlum gibi gösterenler yok mu ... Onları ne yapmalı acaba ...

VesseLam
Necip Fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-24-2007, 18:47   #9
Kullanıcı Adı
loneliness
Daha genl bir durum olarak kurban bay. et bayramı ramazan bayramını şeker bayramı ve dini bayramları tatil olarak düşünenleri kınıyorum.. > > > > >
Alt 12-29-2007, 14:00   #10
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
ayrıca ben bir sitede devamlı solcu görüşlülerle devamlı tartışıyorum adres vermiyeyim ama namaz kılıyorum diyen solcu ramazan baramı değilde şeker bayramıdır diye bize karşı devamlı inatlaşıyor, git hocaya söyle diyorum yine şeker bayramıdır diye kafamızın etini yedi bilemezsiniz...
ATmaCA53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)