AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 12-05-2012, 12:05   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Ağzındaki baklayı çıkardı

Medyanın öve öve bitiremediği deneyimli gazeteci M. Ali Birand Kürt sorununda gelinen noktayı değerlendirdi. BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde atılan adımları yorumlayan Birand çarpıcı (!) uyarılarda bulundu.

Hükümetin BDP'li vekilleri cezaevine sokacak bir süreci tetiklemesinin çok önemli tahribatlara yol açacağını kaydeden Birand, "böyle bir adım atılması PKK'ya yarayacak, onların elini güçlendirecektir" dedi. "Bu insanları hapse attığınızda Kürt sorunu çözülmüş olmayacak aksine daha çok köpürmüş olacak o nedenle karşı çıkıyorum" dedi.

BAŞBAKAN, BİRAND'IN O YAZISI İÇİN NE DEMİŞ?
"Ben AK Parti iktidarının Abdullah Öcalan'ı dışarı çıkaracak bir adım atıyor ve önceden kamuoyunu haberdar edeyim diye yazmadım. Ben bu gidişe bakıyoum. Dünyada bu tip mücadelelerden çıkmış ülkelere bakıyorum ve sonunda mutlaka bir anlaşmaya varıldığını görüyorum. Benim tahminime göre bir gün Kürt sorununu çözmek için silahlar bırakılacak, PKK'ya genel af çıkacak, arkasından da Öcalan dışarı çıkacak ve siyasete girbilecek. Bu ne kadar zamanda olacak, ben görebilecek miyim bilemem. Başbakan'a benim o yazımı sorduklarında "Birand'ın ömrü o yazdıklarını görmeye yetmez" diye yanıt vermiş. Olabilir çok uzun zaman alabilir. Ama bu gidiş o gidiştir."

ÖCALAN SERBEST KALDIĞINDA KÜRT SORUNU ÇÖZÜLMÜŞ OLUR
"Bunlar gerçekleştiğinde, yani PKK silah bıraktığında, genel af çıkıp Öcalan özgür kalıp siyasete girdiğinde bunlar Kürt sorununun çözümü demektir. Terörün de her şeyin de bitmesi demektir. Zaman alır, uzun sürer ama senaryonun kenarında köşesinde değişiklik olabilir ama her yerde böyle olmuştur. İsrail'de İngiltere'de.... Başka da bir çıkış yok görmüyorum." SAMANYOLUHABER

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)