|
12-12-2012, 20:19 | #1 | |||
Şeyh Arur'dan Nusayri subaylara para teklifi
El Ar’ur’dan Esed askerlerine büyük teklif Suriye devriminin başından beri Esed rejimi karşıtı açıklamalarıyla öne çıkan Suriyeli alim Adnan El Arur, Esad rejiminden ayrılmak isteyip de ayrılamayan asker ve subaylara teklif sundu. Şeyh El Arur rejimden ayrılacak her Alevi subaya 30 bin Suriye lirası vereceğini açıkladı. Şeyh El Arur bir televizyon programında yaptığı konuşmada Suriye halkının yüzde seksen sekizinin Sünni olduğunu, bu nedenle Sünni olup ordudan ayrılmak isteyenlerin diğerlerine oranla çok daha kolay ayrılabildiğini belirtti. Ordudan ayrılmak isteyen ancak bu kendileri için oldukça zor olan Alevi subayların ise kendileriyle işbirliği yaptığına, kendilerine rejimin bazı sırlarını verdiğine hatta kendilerine silah bile sattığını dikkat çekti. Şeyh El Arur ‘çünkü Alevi subaydan kimse şüphelenmez, şüphelendikleri Sünni subaylar’ dedikten sonra kendisini arayıp her şeyini teslim edecek olan subayların her birine 30 bin Suriye lirası vaat etti. Ardından şöyle ekledi: ‘Kesinlikle güvence veriyorum… Benim dürüstlüğümü de biliyorsunuz. Direk ya da dolaylı şekilde bana ulaşan Alevi subayların her birine 30 bin Suriye lirası. Hem de hemen verilecek. Ailesi, akrabaları ve kendisi her türlü kötülükten korunacak. Eğer yurtdışına çıkıp rejim düşene kadar villada yaşamak isterse de yaşayacak.’ Şeyh El Arur, ayrılmak isteyip de ayrılamayan subaylardan da kendilerine ulaşıp bunu bir şekilde bildirmelerini ve devrimin yanında olduklarını ispatlamalarını istedi. Başbakan bile rejimden ayrılıyorsa diğer subayların ayrılmasının daha evla olduğunu da belirten Suriyeli alim, kesinlikle muhakeme edilmeyeceklerini, kendilerine dokunulmayacağını vurguladığı subayları devrim bitmeden adım atmaya çağırdı ve aksi takdirde devrim sonrası, tevbe kapısının kapanacağını ifade etti.
Küresel Haber / Haber Merkezi http://www.kureselhaber.net/seyh-el-...uk-teklif.html
Konu Özgür Suriye tarafından (12-12-2012 Saat 22:48 ) değiştirilmiştir.. |
||||
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|