12-17-2012, 12:15 | #1 |
Çandar iyice azıttı
Terör örgütü PKK’nın paravan kuruluşu olan DPI toplantılarına katılan Cengiz Çandar, Diyarbakır Barosu tarafından düzenlenen \"Dil Hakları ve Kürt Meselesi" konferansında yaptığı konuşmada Türkiye’ye ve hükümete yine kin kustu. Sözde, Kürt vatandaşların sorunlarının konuşulduğu konferansta terör örgütü çığırtkanlığı yapılırken, Büyük Kürdistan hayalleri kuruldu. Cengiz Çandar, yaptığı konuşmada Filistin halkının, işgalci İsrail'e karşı yaptığı mücadeleyle terör örgütü PKK'nın mücadelesini birbirine benzetti, “Eğer Filistin devleti olacaksa Kürdistan devleti de olacaktır” diyerek PKK terör örgütüyle Filistinli Müslümanları aynı kefeye koydu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen konferansa, Çandar'ın yanı sıra, İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mesut Yeğen, KONDA Araştırma Şirketi'nden Bekir Ağırdır da konuşmacı olarak katıldı. ÇANDAR KÜRTÇE KONUŞTU Geçmiş dönemlerde başbakanlara dış politika danışmanlığı yapan sözde devlet adamı Cengiz Çandar konferansta yaptığı konuşmasının ilk bölümünü Kürtçe yapması dikkatlerden kaçmadı. “TELEFONUNDA APO'NUN RESMİ VAR, O BİZDEN BİRİ” Konferansta Suriye'de yaşanan gelişmelere değinen Çandar, Suriye'deki Arapları ve Türkleri görmezden gelerek, “Suriye'de şu an iki güç var. Biri Kürt Yüksek Konseyi, diğeri de PYD” olduğunu belirtti. PKK'ya olan hayranlığını her fırsatta dile getiren aydın gazeteci (!) Cengiz Çandar konferansta PKK'nın Suriye'deki yan kolu olan PYD lideri Salih Müslim'i de öve öve bitiremedi. Geçtiğimiz günlerde Brüksel'de düzenlenen 9. Kürt Konferansına katılan ve burada terör örgütüne Avrupa'dan destek bulmaya çalışan Cengiz Çandar, burada görüştüğü PYD lideriyle yaşadığı bir anısını anlattı. Çandar, “Müslim'in telefonunda Abdullah Öcalan'ın resmi var, bu durum onu bizden yapar” ifadelerini kullandı. Çandar, “Salih Müslim ile Kürt Konferansı'nda görüştüm. Telefon numarasını istedim. Bana '3 numaram var. Dur telefona bakayım' dedi. Ben de 'tamam üçünden birinde seni yakalarız' dedim. Telefonunu çıkardı. Abdullah Öcalan'ın resmi var. Bu bile Salih Müslim'in bizim buralı olduğunu gösteriyor" dedi. ÇANDAR ŞİMDİ DE SURİYE'DEKİ PKK'YI DESTEKLİYOR PKK'nın Suriye'deki kuruluşları olan Kürt Yüksek Konseyi ile PYD'nin anlaşması halinde Türkiye'nin bölgede zorlanacağını belirten Çandar, bu iki kuruluşa birleşin çağrısında bulundu. Ak Parti'nin Suriye politikasına ağır eleştiriler yönelten Cengiz Çandar, Başbakan Erdoğan'a Suriye'nin Kandil'i olarak adlandırılan Kamışlı'yı da bombalayıp bombalamayacağını sordu. Çandar sözlerini şöyle sürdürdü: "Ya Suriye'deki Kamışlı'yı Kandil gibi bombalarsın ve Cizre'de, Nusaybin'de yaptığın gibi 'KCK operasyonlarını' düzenlersin. Türkiye'de yaptığın yanlışı Suriye'ye taşıyorsun.” FİLİSTİNLİLERLE PKK'YI BİR TUTTU Filistin halkının terörist İsrail Devleti'ne karşı vermiş olduğu mücadeleyle PKK'nın Türkiye'deki kanlı saldırılarını aynı kefeye koyan Cengiz Çandar, yaptığı bu benzetmeyle akıl durgunluğu yaşattı. Büyük Kürdistan Devleti'nin kurulacağına inandığını söyleyen Çandar,"Ortadoğu'da Filistin'in hep can alıcı konumda. Her şey bunun etrafında tartışılıyor. Biz de ise Türkiye'de olduğu vakit Kürtlerdir. Tabii Başbakan'ın ufku geniş olduğu için Gazze'yi de görüyor. Görmesin demiyoruz zaten. Eğer Filistin devleti olacaksa Kürdistan devleti de olacaktır" dedi. Yeni Akit
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|