03-22-2013, 20:17 | #1 |
Ankara'dan İsrail'in Özrüyle İlgili İlk Açıklama
Ankara'dan İsrail'in Özrüyle İlgili İlk Açıklama İsrail'in Türkiye'den özür dilemesiyle ilgili Başbakanlık'tan açıklama geldi. İsrail, Mavi Marmara baskını konusunda Türkiye'den özür diledi. Konuyla ilgili Başbakanlık'tan da bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle: "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün İsrail Başbakanı Sayın Binyamin Netanyahu ile telefonda konuşmuştur. Sayın Başbakanımız, Sayın Netanyahu’ya, Türk ve Yahudi halkları arasındaki ortak tarihe dayanan ve yüzyıllardır süregelen güçlü dostluk bağlarına ve işbirliğine değer verdiğini söylemiştir. Bölgenin barış ve istikrarı için hayati stratejik öneme sahip olarak gördüğü ilişkilerin son dönemde bozulmuş olmasının üzüntü verici olduğunu ifade etmiştir. Türkiye’nin, İsrail-Filistin ihtilafına iki devletli vizyon temelinde adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüm bulunmasına yönelik uluslararası ve bölgesel tüm çabalara desteğini yinelemiştir. Sayın Netanyahu, İsrail tarafından hadiseyle ilgili olarak yürütülen ve bir dizi operasyonel hatanın yapıldığına işaret eden soruşturma ışığında, can kaybına veya yaralanmaya yol açan her türlü hatadan dolayı İsrail adına Türk halkından özür dilemiş; Sayın Başbakanımız da söz konusu özrü Türk halkı adına kabul etmiştir. İki başbakan, tazminat/âdemi mesuliyet konusunda bir anlaşma yapılması hususunda da mutabık kalmıştır. Sayın Netanyahu ayrıca, İsrail’in, sivil halkın kullanacağı malların Gazze dâhil Filistin topraklarına girişine ilişkin kısıtlamaları esas itibariyle kaldırdığını ve sükûnet devam ettiği müddetçe bu durumun da devam edeceğini ifade etmiştir. İki lider, Filistin topraklarındaki insani durumun iyileştirilmesi için birlikte çalışmak konusunda mutabık kalmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. " habervaktim
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-23-2013, 05:12 | #2 |
Biz Türkiye olarak tavrımızın arkasında durunca nasıl İsrail'den hakkımızı alabiliyorsak.
Kürtler de kendi tavırlarının arkasında durarak bizden haklarını alabiliyorlar. Aynı mantık. İsrail bir yerden sonra nasıl bize karşı haksız olduğunu anlıyorsa, biz de Kürtlere karşı haksız olduğumuzu anlıyoruz. "Anlayış" "Demokrasi" "İnsan hakları" Bunlar tecrübeler ile gelişiyor ama bir gelişti mi bir daha yıkılmıyor. Türk demokrasisi gümbür gümbür geliyor maşallah! |
|
03-23-2013, 12:21 | #3 |
ben bu İsrailin özrü nü samimi bulmuyor ve bunun ardında mutlaka bir savaşın olacağını ve NATO nUn türkiye de kurduğu Füze kalkanını kendini koruma ya yönelik kullanacağını düşünüyorum... Her an israil in İran devletine bir savaş açacağının göstergesi olarak görüyorum...
|
|
03-25-2013, 01:06 | #4 |
http://www.youtube.com/watch?feature...uW82q3o#at=208
Şu videoya denk geldim de kafam karıştı... Komplocu ithamlarını göze alaraktan soruyorum : siz ne anladınız bu haberden? : ) |
|
03-25-2013, 01:43 | #5 | |
Alıntı:
Bu Meseleler Derin ve Küresel ölçekteki projelerin sosyolojik yansımalarındandır... ! Bu itibar ile Irak, Suriye, Türkiye,İran ve İsrail daha doğrusu Ortadoğu stratejilerinin parçalarından biridir...! Kolay bir şekilde anlamak anlamlandırmak kolay değildir...! Süreçle yapılanları bilmek lazım gelir...! |
||
03-25-2013, 01:47 | #6 | |
Alıntı:
|
||
03-25-2013, 01:56 | #7 |
|
|
03-25-2013, 02:02 | #8 | |
Alıntı:
Olanları bilmek geleceğe dair fikir edinmede önümüzü aydınlatıcı ışık olur veselam... |
||
03-25-2013, 02:22 | #9 | |
Alıntı:
Bu süreçler Pentagon Merkezli ''Yeni Dünya Düzeni'' merkezli suyun akışına göre politika üretmektir... Tek kelime ile Büyük İsrail projesinin bir adım ileri bir adım geri sisteminin bir parçasıdır...! Soğuk Savaşın bitiminden sonra Büyük İsrail Projesi devreye alınırken Ortadoğu'da Önce Pentagon Afganistan'a harb sancağını başlattı ! Medyaların ve Haber Merkezlerinin hatta Ülkelerin İstihbarat Birimlerinin Pentagon Merklezli sisteme uyum sağladığından artık Halkları ve Kitleleri kandırmanın kolay oluşu ile birlikte sistemlerini adım adım suyun akışına göre planlamaya devam etti ! Saddam Döneminde Kürt Halkına atılan Kimyasal Silah'ı Saddama veren Dunold Rumsfeld idi ! Bu Saddam'a karşı Irak-İran savaşında zihinlerin tohumunda kalan Şia öfkesine Ortadoğuda Kürtleri katmak içindi...! Afganistan ile başlayan bu süreçte Irak dahil edildi ! Irak döneminde Pentagon Vietnamda uyguladığı bir stratejiyi devreye aldı ! Bu strateji öncelikle Sünni Müslümanları Hedef alan bir strateji idi ! Sünni Müslümanlar Baas, Şia Badr Tugayları, Şia Polis Milisleri gibi paramiliter grupları eski öfkelerle birlikte Sünnileri katledip Direnişlerini kırmak için kullanıldı ! Buda doğal olarak Irak ve Suriye'de hatta Afganistan ağırlıklı Sünni Mücahidleri günümüzde Suriye Mücahidlerini Şia'ya öfkelenmesine hazır bir parametrik sistem içeren bir kavramdı ! Basit şekilde anlatmaya gayret edersek ! Büyük İsrail Projesinde Önce Sünnileri katledip İran Şia yayı oluşturan Pentagon şimdide Kürt-Türk-İsrail üçgeninde İran safını hazırlamaktadır...! Büyük İsrail Adına İran-Suriye-Türkiye'nin zayıflatılması projesidir...! İsrail'in Güvenliği ve Ortadoğuda tek hakimiyet sağlayana kadar devam edecektir...! Bu Mücadeleler gizlenmiş gibi gösterilmek suretiyle Abd-Çin-Rusya arasındaki savaş değil lakin büyük rekabet olması hasebiyle üçü arasındaki bir savaş gibi yansıtılmaktadır ! Sünni olsun Şia olsun zihinlere ekilen bu tohumlardan Avam hasılı ile etkilenmemesi mümkün değildir...! Bu stratejilerde Deccali yöntemlerin kullanılması ve en üst perdelerde halklara sunulan kavramların aldatıcı olması Deccalin vücut bulmaya başlamasına yakın olduğunu Allahualem anlayabiliriz...!!! |
||
03-25-2013, 22:17 | #10 | |
Alıntı:
|
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|