|
04-28-2013, 20:42 | #1 |
Sırbistan Cumhurbaşkanı Nikoliç, Srebrenitsa Soykırımı İçin Özür Diledi
"Diz çöküp af diliyorum"
Sırbistan'ın milliyetçi eğilimli cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, 8 binden fazla Boşnağın katledildiği Srebrenitsa Soykırımı için özür diledi. Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Avrupa'nın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşadığı en kanlı kıyım olan Srebrenitsa'yla ilgili olarak, "Srebrenitsa'da işlediğimiz suç için diz çöküp af diliyorum." ifadelerini kullandı. Bosna-Hersek devlet televizyonuna özel demeç veren Nikoliç, "Devletimiz ve halkımız adına işlenen suçlar için özür diliyorum." dedi. Geçen yıl Mayıs ayında Cumhurbaşkanı seçilen Nikoliç, iki uluslararası mahkemenin soykırım olduğuna hükmettiği Srebrenitsa'daki vahşeti soykırım olarak tanımayı reddetmişti. 2010 yılında Belgrad Parlamentosu tarihî bir deklarasyon yayınlayarak Srebrenitsa'da yaşananları kınadığında da Nikoliç bu girişime destek vermemişti. Sırplar, 1995 yılında, Srebrenitza'da Birleşmiş Milletler'in koruduğu 8 binden fazla Müslüman Boşnağı hunharca öldürmüşlerdi. Kaynak TRT Haber 25.04.2013
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-28-2013, 20:53 | #2 | |||
Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç: Srebrenitsa'da İşlenen Suçlar İçin Diz Çöküp Af Diliyorum - Video
Sırbistan Cumhurbaşkanı Nikoliç'ten Srebrenitsa Özrü
|
||||
04-28-2013, 21:38 | #3 |
Kosova'yı neden halata tanımıyorlarmış peki ? Asla inanmıyorum bu adilere bugün de yarında, destek bulsalar yine aynı zalimliği yaparlar.
|
|
04-28-2013, 21:47 | #4 |
Evet nereden nereye.."Özür"
Peki bunca masumun kanı geri gelir mi,elbette hayır. Ne mutlu ki mahşer var,masumların hakkını soracak mizan var Ama bu durum ibretlik bir son Hiç unurmuyorum Bulgar Cumhurbaşkanı Petar Stoyanov da 1998 yılında Türk Meclisine gelmiş ve Bulgar mezaliminden dolayı TÜRKÇE ÖZÜR dilemişti.Yakın tarihimizin en utanç verici sahnelerinden biriydi demişti. Ayakta alkışlamıştık. Tarih böyle bir şey Yarın bizler de bir DEVLET REİSİ Ermeni Meclisine girecek ve Ermeni tehcirinden dolayı üzüntülerini ifade edecek Peki Ermeniler yaptıkları kıyımlardan ötürü özür dileyecek mi? Amerikalılar öldürdükleri masumlardan dolayı özür dileyecek mi? Tarih ne yazacak şimdiden bilemeyiz. |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
srebrenitsa katliamı, srebrenitsa soykırımı, sırbistan cumhurbaşkanı, tomislav nikolic, özür diledi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|