|
11-02-2013, 17:21 | #1 |
Dinimizde Başörtüsü Yok!
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler başörtüsüyle ilgili şok açıklamalarda bulundu. Dinimizde Başörtüsü Yok! CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Menemen'de partililere yaptığı konuşmada, TBMM'ye milletvekillerinin türbanla girmesi konusunda sert açıklamalar yaptı. 31 EKİM KARA BİR GÜNDÜR TBMM Genel Kurulu'na türban ile girilmesini değerlendiren Birgül Ayman Güler, "31 Ekim günü Meclis'te tarihi bir gün yaşadık. O tarihi gün Türkiye'yi karanlığa boğan AKP için ak günlerden, Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti için ne yazık ki en kara günlerden biri oldu. Herkes tarafından bilinir; bizim başörtüsü sorunumuz hiç olmadı, bizim türbanla sorunumuz oldu. Çünkü bizim geleneklerimizin ve inancımızın gereğidir. Hepimiz başörtüsünü takan annelerin, ninelerin çocuklarıyız. İçimizden, arkadaşlarımızdan o geleneğe uyup başörtüsü kullananlar her zaman olmuştur" diye konuştu. DİNİMİZDE BAŞÖRTÜSÜ DİYE BİR ŞEY YOK Devletin tüm inançlara eşit mesafede ve ayırım gözetmeksizin durması gerektiğini belirten Güler sözlerini şöyle tamamladı: Sünni Hanefi inancına sahip olanlardan biri olarak, dinimizin kadınların başını örtmeyi emrettiğine inanmıyorum. Bu bir mezhebin, birkaç tarikatın Arap geleneklerinden Türkiye'ye taşıdıkları bir olay. Dini kendi isteklerine alet etmek çabasından başka hiçbir şey değildir. Beni dinin emridir diyerek kendi yorumuna tabi tutamazsın. MUCADELE ETMEK BOYNUMUZUN BORCU Ben bunun yanlış yorum olduğunu düşünüyorum. Ama ben bunu söylediğimde, sen iktidarda olduğun için dönüyorsun bana 'sen dinsizsin' diyorsun. Bütün Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu ülkede AKP'ye oy vermemiş her kesimden insan adına söylüyorum; dinsiz sizsiniz. 'İnanç gereği baş örtülür' sözü laik devletin tasfiye sözüdür ve bununla mücadele etmek boynumuzun borcudur. 'BAŞÖRTÜSÜ DİNİMİZİN EMRİ' SÖZÜ YALAN Bu 'bizim dinimizin emridir' sözü aydın din adamlarımdan alacağımız yardımlarla beraber mücadele etmek zorunda olduğumuz çok büyük bir yalandır. Türkiye'de kadın erkek eşitliğinin ortadan kaldırmasından başka sonucu olmadığını haykırmak bundan sonra bizim yaşam amacımız halindedir. Daha ben şimdiden diyorum; 31 Ekim 2013 günü laik Türkiye mücadelemizin yeni başlangıç tarihidir. Başarı bizimdir. Başarabileceğimizden hiç kuşku duymuyorum. Gazamız mübarek olsun."
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-02-2013, 17:48 | #2 |
he doğru,dinimizde başartüsü yok,atatürk tişörtleri var. sıfır kol.
|
|
11-02-2013, 22:22 | #3 |
Baqıñız: Nur surəsi 31. ayət.
|
|
11-02-2013, 23:15 | #4 |
Hangi dinin Hanefi mezhebine bgliymis merak ettim...
bu sekilde dusunenler varken acaba basortusu gercekten ozgurmudur artik... |
|
11-03-2013, 00:45 | #5 |
yaşar nuri ve zekeriyya beyde diyor bunlar. milletin Kur'nan'dan habersiz olduğu zamanlarda halk bir güzel yutuyordu. halk değişti ama bunlar gelişemediği için yuttururuz diye aynı hikayeyle devam ediyorlar işte...
|
|
11-03-2013, 01:20 | #6 |
Bismillâhirrahmanirrahim Mü’min kadınlara da söyle: Gözlerini korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, ziynetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini yakalarının üzerine örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları, ellerinin altında bulunan erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına ziynetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları ziynetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler hep birden Allâh’a tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!.. (Nur Suresi, 31) BU AYETİ AÇTA OKU ZAVALLI CHP Lİ BACI... |
|
11-03-2013, 01:32 | #7 |
Bu şahıs hangi dindenmiş çok merak ettim doğrusu.
|
|
11-03-2013, 01:50 | #8 |
|
|
11-04-2013, 03:31 | #9 |
Rahman ve Rahim olan Allah'ın Adıyla
Gördün mü hevâsını ilah edineni? Onun üzerine sen mi vekil olacaksın? (el-Furkan, 25/43) Gördün mü hevasını ilah edinip Allah'ın bir ilim üzerinde saptırdığı ve kulağı ve kalbi üzerine mühür koyup görme gücünün üzerine de perde çektiği kimseyi? Artık, Allah'tan sonra onu kim hürriyete erdirir? Düşünüp hatırlamaz mısınız? (el-Casiye: 45/23). Sana ilm'den geldikten sonra eğer onların hevâlarına uyarsan, senin için Allah'tan ne bir veli, ne de bir yardımcı olur" (el-Bakara, 2/ 120) Allah'tan bir hidâyet olmaksızın hevâsına uyandan daha dalalette olan kim vardır?" (el-Kasas, 2/50) Onlar ancak zanna ve nefislerin (in) hoş gördüğüne (heva) uyuyorlar" (en-Necm, 53/23) |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
başörtüsü, birgül ayman güler, chp |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|