11-10-2013, 05:16 | #1 |
Prof. Dr. Osman Özsoy - Marmaray 29 Ekim'e Nasıl Yetişti?
Prof. Dr. Osman Özsoy
Marmaray 29 Ekim'e nasıl yetişti? Marmaray'da çalışan bir öğrencimden e-mail aldım dün. Marmaray'ın Yenikapı istasyonundan sorumlu olan arkadaşımızın anlatımı hoşuma gitti. Marmaray'ın 29 Ekim'e nasıl yetiştirildiğini merak edenler için paylaşmak istedim... Çalıştığım Kadıköy Kartal metrosunu hizmete açtık. Ama hayallerde hep Marmaray var. Temizlikçi olarak bile olsa girecem ve bu projede çalışacağım dedim. Aradan kısa bir süre geçti ve baktım ki Marmaray projesindeyim. Kendimi Yenikapı santiyesinde buldum. Şantiyede doğru düzgün çalışma yok. Şaşırdım. Böyle bir proje nasıl olur da bu kadar ağır gider diye düşündüm. Meğer proje detayları oluşturuluyormuş. Bir süre bekledik. Bu arada tabi ki Japonlara alışma süreci var. Muazzam bir evrak olayı var. Hiçbir detayı belgelendirmeden işe başlamıyorlar. Her malzemeyi tek tek kontrol ediyorlar. Bu projede kullanılan tüm malzemeler dünya standartlarının üzerinde. O gün anlaşıldı ki, bu proje basit ve sıradan bir proje değil. Projenin ilk günlerindeki boşluk artık tamamen ortadan kalktı ve yoğun bir temponun ortasında bulduk kendimizi. Geceler gündüzler birbirine girmeye başladı. Sabah gün ışımadan aşağı indik mi tekrar yukarı çıktığımızda hava yine kararmış oluyor. 24 saati gece gibi yaşadık uzun zaman... Yorgunluk var ama kimsenin bunu düşündüğü yok. Yapılması gereken çok iş var, süre de kısa... Herkes canla başla çalışıyor. Hep artık yeter dediğimizde aklımıza proje müdürümüz geliyor. Bu proje ülkemiz için, halkımız için gerekli bir proje... Toplum yararı, milletimizin geleceği için çalışıyoruz derdi. O anda o yorgunluk giderdi. Tekrar işe koyulurduk. 29 Ekim'de yaptığımız işten gurur duymak için herşeyi ince eler, sık dokurduk. Hiçbir hataya yer vermemeye çalıştık. Dünyanın en güvenli ve dünya standartlarının üzerinde malzemelerin kullanıldığı bu proje gerçekten halkımıza bizden ufak bir armağan olur diye düşündük. Günlük çalışma saatlerimiz 17-18 saatlere çıktı. Ama kimse şikâyetçi değildi. Hatta evli olanlarımızın eşleri şakayla karışık "boşanma tebliğatını şantiyeye mi gönderelim, yoksa eve mi? " diye sorarlardı. Tabi ki projenin sonlarına geldiğimiz aylarda tempo iyice arttı. Hazırlıklar, testler yetiştirilmeye çalışılıyor, defalarca yapılan testler bile bizi tatmin etmiyordu. Aklımızda hep aynı soru? Ya ters giden birşeyler olursa? Övündüğümüz bu projede insanların yüzüne nasıl bakarız diye düşündük. Biz işimizi düzgün yapalım, Rabbim çalışınca emeğin karşılığını verir dedik. Çok şükür sıkıntısız bir şekilde projemizi halkımızın hizmetine açtık. Vatana millete hayırlı olsun. Halkımız, Marmaray'a gönül rahatlığı ile binsinler, hiçbir endişe hissetmesinler... Amansız muhalefet edenlere de buradan biraz insaf diyorum. Bu emeklere, samimi çabalara yazık etmeyin. Sayın Başbakanımızın dediği gibi; bir rüyaydı Marmaray ve gerçek oldu. Halkımıza armağan olsun" Kaynak Haber 7 06.11.2013
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
29 ekim 2013, marmaray, nasıl yetişti |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|