AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-19-2013, 19:00   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Kriz Fırsatçılarını Üzecek Haber

Kriz Fırsatçılarını Üzecek Haber


Dünya Bankası, Türkiye'nin 2013 büyüme tahminini yüzde 3.6'dan yüzde 4.3'e çıkardı.

Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Raiser "Türkiye'deki ilginç gelişmeleri takip ediyoruz. Ortadaki elektriklenme tahminlerimize büyük bir etki yaratmaz" dedi.

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2013 büyüme tahminini yüzde 3.6'dan yüzde 4.3'e, 2014 beklentisini ise 4.5'ten yüzde 3.5'e revize etti. Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser ve Ekonomist Cevdet Çağdaş Ünal'ın gerçekleştirdikleri basın toplantısıyla açıkladığı revizyonlarla, bu yıl için yüzde 6.2 ve 2014 için yüzde 5.2 olan enflasyon öngörüsü ise; sırasıyla yüzde 7.5 ve yüzde 6.2'ye yükseltildi.

Toplantıda konuşmasına "Şu anda Türkiye'de pek çok ilginç gelişme yaşanıyor ve biz de bunları takip ediyoruz" sözleriyle başlayan Raiser "Ortadaki elektriklenmenin tahminlerimiz üzerinde büyük bir etki yaratacağını düşünmüyoruz" dedi.

Türkiye'nin gündemi yoğun

Raiser şöyle konuştu: "Bir ülkenin kalkınma vizyonunu koruması ve yapısal reformlara olan inancını devam ettirmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bazen seçimler bunu yavaşlatabiliyor. Türkiye'nin dikkat ve ilgisini iş yapma ortamının iyileştirilmesi gibi yapısal alanda sorunları olan konulara odaklaması gerekir. Türkiye bu konularda ilerleme kaydediyor ama yine de oldukça yoğun bir gündemi olduğunu söylemek gerekiyor. Siyasetle ekonomik gelişim arasında bir bağlantı var."

Büyümenize saygı duyulacak

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, "Rakamlara baktığınızda Türkiye ortalama yüzde 3.5-4,5 gibi bir büyüme gerçekleştirecek, bölgedeki diğer ülkelere bakıldığında bunun saygı duyulacak bir büyüme olduğu görülüyor" dedi.

Türkiye'nin başarısı diğer ülkelere anlatabilmek için ortaklık yapmalıyız. Gerçekleştirilmiş ve başarılmış olan işler, diğer ülkelerde ilgi görüyor, dikkat çekiyor" diye konuştu. Raiser, Türkiye'nin sağlık alanında dünyanın en başarılı ülkelerden biri olduğunu belirtti. Raiser, bu durumu diğer ülkelerle yapılan çalışmalarda vurguladıklarını ifade ederek, "Bundan birkaç hafta önce Tokyo'da uluslararası konferansta Türkiye'nin sağlık hizmetleri konusunda başarılı olan 7 ülkeden birisi olduğuna işaret edildi" dedi.






















Star



 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi