![]() |
#1 |
![]() ![]() CHP'nin 2005 yılında gerçekleşen 13. olağanüstü kurultayında, Deniz Baykal bir elini kaldırıp kurultayın yapıldığı salonda açılmış olan pankartta yazan İsmet İnönü'nün "Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur." sözünü gösterip, daha sonra da şimdi bir de Sarıgül'e bakın demişti. O dönemde kimileri tarafından Sarıgül'ün ihraç nedeni, yaptığı yolsuzluğun üzeri ört pas edilerek zamanında parti başkanı olan Deniz Baykal'ın kendisine rakip gördüğü için ihraç yoluna gittiği şeklinde yansıtılmaya çalışıldı. Şimdi ise CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için, CHP yöneticilerinin ayağına giderek davet ettikleri Sarıgül ihraç edildiği partiden yeniden adaylığını ortaya koydu. 2005 yılında Sarıgül'ün partiden ihraç nedenlerini sıralamak gerekirse; 1. Belgeli rüşvet çarkı oluşturmak 2. Kaçak inşaat yapımına göz yummak 3. İnşaat mafyasıyla işbirliği yapmak 4. İnşaat sahiplerine olağanüstü rantlar temin etmek Oysa her şey nasıl başladı? 2004 Mart'ındaki yerel seçim sürecinde dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, "Çok dinamik, alev topu gibi, kabına sığmayan, pırıl pırıl, çok sevilen bir belediye başkanı" diyerek partiye getirdiği Sarıgül, seçim sonrasında önce muhalefet saflarına geçmiş, ardından yurt gezilerine başlamış ve son aşamada Baykal'a rakip çıkmıştı. İhraç sürecinde MYK Üyesi Mehmet Ali Özpolat, PM Üyesi İsmet Atalay ve İstanbul Milletvekili Sırrı Özbek'in hazırladığı 57 sayfalık raporda Sarıgül'e yönelik birbirinden çarpıcı iddialara yer verilmiş ve bu çerçevede hem Sarıgül'ün hem de Belediye Meclis Üyesi Bayram Özata'nın partiden ihraç edilmesi yönündeki istem MYK'ya sunulmuştu. MYK'nın rüşvet gerekçesiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na gönderdiği Sarıgül kuruldaki oylamada ihraç edilemeyince Baykal "YDK üyelerine de rüşvet verdi" gerekçesiyle olağanüstü kurultaya gitmiş, ihraç ancak kurultaydan sonra yenilenmiş YDK tarafından gerçekleştirilebilmişti. Raporun "değerlendirme" ve "sonuç" bölümleri ile ayrıca yayımlanan "rüşvet belgeleri" kitapçığında ise toplam 40 binada imar yolsuzluğu yapıldığı tespit edildi. Rüşveti kanıtlayan dört belge Rüşveti kanıtlayan dört belgeden birinde kaçak 7 kata ruhsat için Şişli Belediyesi Başkan Vekili Rauf Akçay iş sahibinin yakını Çetin Uğurlu'dan 300 bin dolar alındığı belirtildi. 25 Aralık 2001'de 300 bin dolar alındıktan iki gün sonra 27 Aralık'ta ruhsat verildi. Mafya ile elele! Ayrıca inşaat mafyasıyla işbirliği yapıldı, tevdi raporunda görüleceği üzere rüşvet karşılığı inşaat sahiplerine olağanüstü rantlar temin edildi. Ayrıca bu olaylar sonrası, Sarıgül'ün ortağı, yakın arkadaşı, hemşerisi ve Başkan Yardımcısı Bayram Özata'yı ayaklarından vuruldu. Ayrıca Sarıgül'ün ihracına nedenler arasına kurultaydaki davranışları da eklendi; • Kurultay salonuna baskın yapar gibi girmek. • Partili Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'e fiili ve sözlü saldırıda bulunmak. • Konuşma izni verilmeden izinsiz olarak ve güç kullanarak kurultay kürsüsünü işgal etmek ve kurultay çalışmasını engellemek. • Kurultay'da olay çıkmasını tahrik etmek. • Kurultay salonunda tahribata sebep olmak. Mustafa Sarıgül de kendisine yöneltilen suçlamalara karşı ilginç açıklamalarda bulunmuştu; 'Baykal özür dilemezse gökkubbeyi başına yıkarım' İhraç kararının sürpriz olmadığını söyleyen Sarıgül, CHP yönetimini "cunta" diye nitelemiş ve mücadeleye sonuna kadar devam edeceğini söylemişti. YDK üyelerinin, kendisinin ihraç edilmesi için Baykal tarafından memur olarak atandıklarını ileri süren Sarıgül, yargı kararıyla geri döneceğini de savunmuştu. Ayrca Sarıgül kendisinden Genel Başkan'ın özür dilememesi durumunda gök kubbeyi Baykal'ın başına yıkacağını ifade etmişti. Tüm bunların sonunda şu anda temiz siyaset ile göreve gelmeyi vaat eden Sarıgül ve kendisi için geri adım atacağını ifade eden Kılıçdaroğlu ifadelerinde ne kadar samimi tartışılır… ![]() Kemal Kılıçdaroğlu elindeki Sarıgül'ün yolsuzluk dosyalarıyla poz vermiş ancak o dosyaları açıklamaktan vazgeçmişti
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() madem dediginiz gibi bir yolsuzluk vardı bunları biliyordunuzda iktidar olarak niçin soruşturma başlatmadınız belediye başkanlarının dokunulmazlıgıda olmaz zaten.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
![]() Diger arkadaslari bilmem ama ben bir fasiigin soyledigi hicbir seye itibar etmem. O yuzden K.K. eger Sarigul yolsuzluk yapti diyorsa, ben bunu kaale bile almam. Eger kanitin varsa yargiya basvur derim o kadar. Peki o zaman niye bu Sarigul meselesi konusuluyor? Sebebi su: eger sen yolsuzluklardan bu kadar rahatsiz oluyorsan, hukumet yolsuzluk yapmis diyerek aleyhine bagiriyorsan, ABD buyukelcisinin ayagina kadar gidip yolsuzluk (+hukumeti devirme) brifingi veriyorsan, Sarigul'un yolsuzluk dosyasi var diye partiden uzaklastiriyorsan, Sarigul'u hicbirsey olmamis gibi aday yapmayacaksin. Yani diyecegim, sen Ak Parti'yi unut, Ak Parti cok kotu diyelim. Bu Sarigul olayi ahlaki mi? Eger Ahlaki ise K.K. nin Ak Parti aleyhine yolsuzluk temali yorumlar yapmasi ne kadar dogru? Onu gectim Rahsan affiyla kurtulmus K.K. nin ne hakki var bu tur yorumlar yapmaya? Ayrica, takip ettigim kadariyla Ak Parti Sarigul yolsuzluk yapti diye birsey soylemedi. Soyledikleri: yolsuzluk yapmis dedigin, dosyayla fotograf cektirip basina servis ettigin adami nasil oluyorda partiye aliyorsun? Ak Parti'nin sordugu soru sadece bu. Dava acma ya da sorusturma meselesinin detaylarini bilmedigimden direk birsey soyleyemiyorum. Ama saniyorum davalik bir durum varsa bu Ak Parti'nin gorevi degil CHP nin (ve yarginin goreviydi), cunku onlar boyle birsey var diyor. Ama dedigim gibi bu dava-sorusturma meselesinden haberim yok...Cunku hem Ak Parti hem CHP nin bircok belediye baskani hakkinda suren bu tur davalar var. Sarigul'un durumunda nasil bir farklilik var bilmiyorum. Bilen varsa detaylari paylassin... Konu mplatcs tarafından (12-29-2013 Saat 17:28 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
Birde şikayet ediyorlar polis şöyle polis böyle. Polis yetişmeseymiş birbirlerini öldüreceklermiş. Çok güldüm ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
sen bize soracağına Sarıgül'ü destekleyen cemaatin tetikçi savcılarına sorsana neden soruşturma başlatmadınız bu yolsuz Sarıgül hakkında diye!.. okyanus ötesinden gelen talimatlarla harekete geçen muammer akkaş isimli savcının, Koç hakkında soruşturma başlatıp, Koç'un Türkçe Olimpiyatlarına (cemaate) sponsor olması üzerine bu soruşturmayı ortadan kaldırdığını da biliyor muydun? http://www.haber7.com/guncel/haber/1...li-bomba-iddia |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
gerçekten tvden bişey anlamadım kavgayı vermiş ama kavga niçin çıktı bayaklın sozunu ettigi yolsuzluk nedir bundan bahsetmemiş. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |