![]() |
#1 |
![]() SAVCI ÖZ: DUBAİ FATURASINI KENDİM ÖDEDİM
![]() Güncel - 07 Ocak 2014 17:17 Rüşvet, kara para aklama ve yolsuzluk operasyonu savcısı Zekeriya Öz hakkındaki 'Dubai'de tatil masrafını Ağaoğlu ödedi' iddiası ile ilgili gelişme... 'Savcı Öz'ün 77 bin liralık tatil masrafını Ali Ağaoğlu ödedi' iddialarına dair Öz'ün 'Bana ait olduğu belirtilen faturadaki bilgiler ve kredi kartı numarası tarafıma ait değil' dediği öğrenildi. Yolsuzluk iddialarıyla yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alınan işadamı Ali Ağaoğlu’nun soruşturmadan sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün Dubai’de yaptığı tatilin parasını kendisine ait bir firma tarafından karşılandığı yönündeki açıklamalarına Öz’den yanıt geldi. Öz’ün yakın çevresine ve kendisine konuya dair sorular yönelten yargı mensuplarına “Bu çirkin iftiraları ortaya atanlar, iddialarını ispatlayamazsa istifa etsinler. İspatlarlarsa ben istifa ederim” dediği öğrenildi. Öz’ün Sabah ve Takvim gazeteleri başta olmak üzere çeşitli gazetelerde yayımlanan haberlere ilişkin olarak Dubai tatili konusunda bazı belgeleri de içeren bir açıklama metni hazırladığı konuşuluyor. İşadamı Ali Ağaoğlu, 17 Aralık 2013’te İstabul’da başlayan yolsuzluk operasyonunu yürüten savcılardan sorumlu Başssavcı Vekili Zekeriya Öz’ün, toplam bedeli yaklaşık 77 bin lirayı bulduğu öne sürülen Dubai seyahatinin masraflarının kendi şirketlerince karşılandığını dün (6 Ocak 2014) açıkladı. Gelişmelere karşı sessizliğini koruyan Savcı Zekeriya Öz’ün bugün akşam üzeri söz konusu iddialara ilişkin bir açıklama metni göndereceği öğrenildi. Öz’ün Ağaoğlu’nun iddialarını yakın çevresine kesin bir dille yalanladığı bildirildi. ‘Dubai’deki fatura 4 bin 250 dolardı ve hepsini ben ödedim’ “Dubai seyahatine geçen yıl 17-20 Ekim günlerinde ailesiyle birlikte gittiği, uçak biletlerinin ve otel masraflarının kendisi tarafından karşılandığı ve bunun toplamda 4 bin 250 dolar olduğunu” savunan savcının şu ifadeleri kullandığı belirtildi: “Bu faturalar nasıl düzenlenmiş bilmiyorum. Benim kaldığım tarih, uçak biletim belli. Orada bana ait olduğu belirtilen oteldeki yemek masrafını gösteren faturadaki bilgiler ve kredi kartı numarası da tarafıma ait değil. İddialarda yer alan Safari faturası ise benim Dubai’den ayrıldığım tarihe ait. Oteldeki yemek giderlerine gelince, ben ve ailem yemekleri otelde değil, dışarıda ekonomik mekanlarda yemeyi tercih ederiz.” Savcının, açıklama metni eşliğinde elindeki belgeleri, faturaları, uçak biletlerini de paylaşacağı ifade edildi. ’Ağaoğlu’yla tanıştım, ama etik dışı bir ilgim olmadı’ Savcı Öz’ün, “İşadamı Ali Ağaoğlu ile iki yıl önce bir yakınının işlettiği işyerinde tanıştığı, burada bir müddet sohbet ettiği ve tavla oynadığı” öğrenilirken, bundan bir yıl sonra “Ağaoğlu’nun babasının cenazesine bir bürokratın ricası üzerine ona eşlik etmek için katıldığı” belirtildi. Öte yandan, “Savcı Öz’ün Ağaoğlu ile telefon görüşmesi yaptığını, bunun dışında hukuka, etik kurallara aykırı herhangi bir ilgi ve alakasının bulunmadığını” yakınlarına anlattığı kaydedildi. Öz’ün korumalarına tahsis edilen araç alındı İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ergenekon soruşturmasını yürüttüğü dönemde Zekeriya Öz’ün korumalarına tahsis edilen aracın dün gerekçe bildirilmeden alındığı öğrenildi. Öz’ün yaklaşık beş olan koruma görevilsi sayısının da düşürüleceği iddia edildi. T24
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ufak at da civcivler yesin rüşvetçi yolsuz savcı!..
4.250 dolara o hotelde 5 tane oda kapatıp değil 5 gece 2 saat bile kalamazsın!... isteyenler söz konusu otelin internet sitesine girip önümüzdeki kurban bayramı için 5 gecelik 5 tane oda ayırsınlar ve çıkan fiyatı gözleriyle görsünler! Ali ağaoğlunun karşıladığı o tatilin masrafı bu darbeci , rüşvetçi savcının 1 senelik maaşından daha fazla!.. ama insanları salak yerine koyup hala yalan söylemeye devam ediyor , istifa edeceğine hala pişkince açıklamalar yapıyor. ey cemaatçi akbursa hani siz cemaatçiler yalan söylemez , rüşvet yemezdiniz? hani siz yolsuzluğa ve rüşvete karşı idiniz? Konu Özgür Suriye tarafından (01-08-2014 Saat 02:16 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Peki o faturalar ne oluyor savcı bey? Senin aylık maaşın 5 bin lira. Ortaya çıkan fatura aylık 70 bin lira civarı. Güldürmeyin insanı.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Adam bir oda tutuyor ne beş odası.
Fatura ve belgelerde tarihler tutmuyor. Türkçe ve ingilizce birbirine karışmış. Sabah gazetesindeki belgelere bakın. Yine söylüyorum eğer savcı hediye bile aldıysa etik değil. Başbakan bunu gazetecilerin önünde söylerken. Zerrabın Bakan Çağlayan ve ailesini özel uçağı ile umreye götürmesine niye bişey demiyor. Kendi çocuklarını yurt dışında bir iş adamı tarafından okutulmasına niye bişey demiyor. Bunlar çok mu etik..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Senin anlayış şekline bayılıyorum. Evet savcı her hangi bir hediye alamaz, para yardımı alamaz. Bunlar olursa suç işlemiş olur. Zerrab dediğin kişi iş adamı. İster Cumhurbaşkanı ile ister başbakan ile ister bakan ile uçağa biner. Sonuçta devletin zirvesi ticari antlaşmalar için yanlarında iş adamları götürürler. Başbakan'ın o zamanlarda o şartlarda bunu yapması gayet doğal. Buna kim ne diyebilir. Kim ne diyebilir derken, 17 aralık öncesi niye bu soruyu sormadınız başbakana? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Bakan Çağlayan Zerrab ın uçağı ile hediye olarak Umre de ne iş görüşmesi yapacak çok merak ettim. Başbakan ın o zamanın şartları şurtları filan vazgeçin. Başkasının çocuğu o eğitimi hak etmiyor mu? Geçiniz bunları. Üstelik Başbakanda belediye başkanlığı yılları dahil çocuklarını yurt dışında okutacağı kadar varlığı olan bir adamdı. Olay seçmeyiniz. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Savcı hediye alamaz. Bu etik değil direk suçtur. Arkadaşım, adam sana mı soracak ne iş yapacağını? Başbakan 11 senedir cemaat'çi iş adamlarını yurt dışına götürürken nerdeydin? Başbakan o zamanlarda böyle bir yol seçmiş. Belki adamın borcu vardı. Belki ticari antlaşma yaptılar. Ne olduğunu bilmiyorum ben. Madem yurt dışı, Abd dedik. Senin o muhterem hocan niye Türkiye'ye dönmüyor? ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() evet neden dönmüyor kardeşim kaç yıldır çıksın adam akıllı açıklasın gerçekeleri.....
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Arkadaşlar sizde savcının çok üzerine gidiyorsunuz canim :-) adam yıllardan beri savcı nede olsa
bir kenara biriktirmiş olamazmı yani :-) İstemem yan cebime koy, koy lan koy demişde olabilir :-) Bildiginiz üzeri youtubedeki vıdeo'danda esinlenmiş olabilir, hani rüşvet vermek almak, satın almak vermek gibi Bunlar için her türlü kılıf hazır... Hadi bu dünyada yaptın yapacagınıda, ya öbür taraf ahhh ah...orası içinde bir kılıfınız varmı. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|