01-10-2014, 22:12 | #1 |
BEKİR HAZAR "Hayırdır inşallah"
Ülkedeki gerilimden yoruldum.
Kasetler, belgeler, suçlamalar havada uçuyor... Ülkenin kaybettiğini gördükçe daralıyorum. İçim acıyor, üzülüyorum. Bugün hayatın dışına çıkacağım. Kendimi dinlendirmeye şiddetle ihtiyacım var. Bu nedenle bana ayrılan bu sütunlarda sadece "Rüyalar alemi"ne dalmak istiyorum. Önceki akşam bir rüya gördüm. "Hayırdır inşallah" idi durumlar. Şaşırtıcı bir rüyaydı. Aynen şöyleydi; Bir ülke darbelerle yönetiliyor. Devlet Başkanı bir General. O General'i cuntacı yönetimin başına getiren İngilizler... Ve derken halk ayaklanıyor. General'i indirip hapse atıyorlar. "Demokrasi" diye bağırıyor insanlar. Seçimlere gidiyor ülke. Sandık sonrası iki muhafazakar grup birleşiyor. İttifak yapıp Devlet Başkanını birlikte seçiyorlar. Her şey iyi gidiyor. Rüya bu ya bir bakıyorum kendimi bir meydanda buluyorum. O meydanda laikler toplanmış, başkanı devirmek istiyorlar. Ülkenin en zengin laik adamı da orada. Laik sermaye grupları da orada. Ülkenin laik ve sol partisi de meydanda. Ve derken bir bakıyorum ülkenin iki muhafazakar grubundan BİRİ daha meydana geliyor. Laik sol parti ve laik sermaye ile kolkola giriyor. Birlikte laik-muhafazakar ittifakını oluşturuyorlar. Hükümeti devirmek için güç birliği yapıyorlar. İktidara taşıdığı ortağına savaş açan muhafazakar grup, "Bu iktidar ya gidecek ya da gidecek" diye sloganlar atıyor. Laikler alkış tutuyor. Sonunda devirmeci muhafazakar grup istediğine kavuşuyor. Devlet Başkanı indiriliyor. Sonra ortalık birbirine giriyor. Rüya bu ya gelinen son nokta çok farklı oluyor. Ülkede tekrar darbe oluyor. Demokrasi askıya alınıyor. En başa bir General geçiyor. Hapisteki General de dışarı çıkıyor. Dünya "İşte bu bravo" diyor... İsrail'in alkışlamaktan elleri çatlıyor. Aynen böyleydi rüya. "Allah Allah" dedim. Bu bana hiç yabancı gelmemişti. Sanki ben bu rüyayı bir yerlerde görmüştüm... Ve derken BULDUM. Yahu bu rüya Mısır'da yaşanan gerçeklerle aynıydı. Evet evet aynen böyle olmuştu. İngilizler, Suudi Arabistan'da teslim olan 150 bin Türk'ü bir haftada kestikten sonra iktidara Bedeviler'i taşımıştı. Onlara bir de Vehabilik diye bir mezhep kurmuştu. O Vehabiler'in Mısır'da da binlerce taraftarı vardı. Ve hepsi "NUR" Partisi adı altında toplanmıştı. O Selefi NUR Partisi de seçimler sonrasında, İhvan Partisi ile ittifak yapıp onu destekleyerek iktidara taşımıştı. Sonra da ne olduysa olmuş, NUR Partisi laiklerle Tahrir Meydanı'nda kolkola girmişti. Adeviyye Meydanı'nda toplanan İhvancılar'ı indirmişti. Bu da bana hiç yabancı gelmedi aslında. Bu manzaraya biraz benzeyen bir olayı sanki ben bir yerde daha gördüm... Ama nerede? Sanki bir yerlerde daha iki muhafazakar birbirine savaş açmıştı. Muhafazakarlardan biri sol-laik partinin önde gelen isimleri ile buluşuyordu. Laik sermayeyi ağırlıyordu. Ama henüz son noktaya gelinmiyordu. Sahi neresiydi burası? Hay Allah yahu... Hatırlayamadım. İngilizler'e mi sorsam ne yapsam? Oyunu her yerde aynı oynuyorlar çünkü. Onlar çok iyi bilir oyunun nasıl sonuçlanacağını!!!
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|