AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 06-23-2014, 10:17   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Fuat Bol - Ekmeleddin Bey’in Kimliği
Fuat Bol

Ekmeleddin Bey’in kimliği...

Ekmeleddin Bey de pek iyi bilir ki; bizim kültürümüzde; kim olduğumuz değil, kiminle olduğumuz önemlidir! Zira, kişi sevdiği ile beraberdir.

Ekmeleddin İhsanoğlu ile 35 seneyi aşan bir tanışıklık ve dostluğumuz var. Bunca sene zarfında onu, hep ‘bizim dünya’nın insanı bilirdik; herkes de öyle bilir. Değil, CHP gibi bir muhalefet partisince aday gösterilmesini; ‘bizim dünya’mızdan bile bu denli bir adaylığı kabul etmesini, doğrusu yadırgadık.

Çünkü; iddia edildiği gibi, ‘bizim dünya’mızın insanı idiyse; o dünyaya mensup ‘ehil’ kişilerle istişare etmesi gerekirdi. Belli ki, CHP onu, Tayyip Erdoğan’a karşı kullanmak üzere aday gösteriyor! Vaktiyle, Türkeş’in; Ahmet Arvasi Bey’e: ‘Ahmet Bey, senin soy ismin bana ve bizim partimize gerekli!’ demesi gibi... (Bunu, bizzat merhum Ahmet Arvasi’den dinlemiştim)

Ekmeleddin Bey de pek iyi bilir ki; bizim kültürümüzde; kim olduğumuz değil, kiminle olduğumuz önemlidir! Zira, kişi sevdiği ile beraberdir. Dünyada kimi seviyorsak ve kiminle berabersek, ahirette de onunla beraber olacağız!

Öyle; yemi bizim bahçede yiyip, yumurtayı elin bahçesine yapana pek iyi gözle bakılmaz!

Ekmeleddin Bey; cemiyet arenasına çıkıp durumunu samimiyetle açıklamalıdır. Biz de, kendisini yanlış tanımış olabiliriz. Açıklasın ki bilelim. CHP’nin kayığına bindiğine göre; hangi sahile ineceğini, yine en iyi kendisi bilir!

Bizim, eski bir dost olarak kendisine tavsiyemiz; dönüp CHP’nin tarihine bir baksın; öyle pek eskilere de gitmesine gerek yok. Yakın tarihine baksın; kendisi gibi kaç kişiyi; aynı gaye etrafında kullanıp attılar! Onlara bakıp, ibret almak gerekmez mi?

Yeri gelmişken, burada bir hatıra anlatacağım ama, tamamını değil.. Tamamını merak ediyorsa, Ekmeleddin Bey’in kendisine telefonda anlatabilirim. 22. Dönem Kayseri CHP milletvekili Muharrem Eskiyapan anlatmıştı... Yer, Kayseri Hilton Oteli lobisi; Burhan Kuzu Hoca dâhil en az on şahidim var:

"...Benim muhafazakâr damarım ağır bastığından, Kayseri de zaten muhafazakârlığın zirve yaptığı bir yer; genel başkan (Deniz Baykal) beni liste başı yaptı. Bana yardım olsun diye de; Kayseri mitingine geldiğinde, yanına, ona göre muhafazakâr ilahiyatçı hoca Yaşar Nuri Öztürk’ü aldı. Otobüsün üzerinden benim elimi kaldırarak takdim ederken diğer eliyle de Yaşar Hoca’nın elini kaldırıyor, adlarımızı söyleyerek ilan ediyordu. Otobüsün etrafını dolduran o Kayserili muhafazakâr CHP’liler hep bir ağızdan, genel başkana bağırmaya başladılar: ‘......................!’ Dinleyiciler olarak, gülmekten yerlere yattık ve; 'Kayserili zekâsı, işte, bu kadar olur!' diye haykırdık!"

Nokta nokta geçen ve hepimizi gülmekten kırıp geçiren cümleyi merak ediyorsa; Ekmeleddin Bey; bir zahmet telefon etsin, kendisine anlatayım!

Sakın, ‘ben Yaşar Nuri değilim!’ deme Hocam! Gerçekten; ‘bizim dünya’mızın insanıysan; CHP’nin gözünde ondan farksızsın ve akıbetin de onun gibi olacaktır!

Dost, acı da olsa doğruyu söyler! Ne demişler; her şeyin yenisi ama dostun eskisi!..

Kaynak

Türkiye 23.06.2014

Konu Cihannur tarafından (06-24-2014 Saat 06:21 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)