|
09-25-2014, 01:06 | #1 |
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu konuşması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 69. BM Genel Kurulu'nda konuştu.
şte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları.. "ÇOCUKLARIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ BİR DÜNAYDA KİMSE MASUM DEĞİLDİR" -Irak'tan Suriye'ye kadar insanlık vicdanını yaralayan sahnelere meydana geliyor -Burada bir kez daha vurgulamak isterim, çocukların öldürüldüğü bir dünyada kimse masum değildir -Filistin'in Gazze Şeridi'nde 490 çocuk katledildi. 3 bin çocuk yaralandı. "HALKIN OYUYLA GELEN İKTİDARLARIN DEVRİLMESİNE SESSİZ KALANLAR.." -Halkın oylarıyla gelen iktidarların devrilmesine sessiz kalan bu suça ortak oluyor. -Kurumlara olan güvensizlik duygusu, umutsuzluğa sevk etmektedir. -Irak maalesef terör örgütlerinin hareket alanı haline geldi, bu durum Türkiye'yi etkilemektedir. -İsrail'in yanında bağımsız bir Filistin devletinin kurulması insani bir zorunluluktur. "DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR" -Daha fazla masum insan hayatını kaybetmekten BM sorunlara ağırlığını koymalıdır. -Altını çizerek ifade etmek isterimki 5 ülkenin BM'yi etkisiz hale getirmesi küresel dünyanın kabul edeceği bir şey değildir. Dünya 5'ten büyüktür. -Din adına terör kavramını hiçbir şekilde onaylamıyor ve böyle bir tanımlamanın dinlere yönelik bir saldırı olduğunu savunuyoruz. -Türkiye olarak bölgemizde barış ve refahın tesis edilmesi için yoğun bir çalışma içindeyiz hiç bir ülkenin iç işlerine karışmıyoruz. "SURİYELİ MÜLTECİLER İÇİN KİMSEDEN YARDIM ALMADIK" -Suriyeli mülteciler için yaptığımız harcamalar 3,5 milyar doları aşmış durumdadır. Biz bu konuda kimseden yardım almadık. -Gururla ifade ediyorum ki Türkiye yaptığı yardımlar ile dünyanın en cömert ülkesi oldu. -2015-2016 yıllarında AB için sizlerin desteklerinizi bekliyoruz. Allah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ülkemizden eksik etmesin.Gerçekten çok güzel ve cesur şekilde her zaman olduğu gibi gerçekleri dünyaya anlattı
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-04-2014, 12:21 | #2 |
Çok iyi konuşmalar yaptı gerçekten
|
|
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|