|
05-17-2018, 08:31 | #1 |
Dualarım tüm ümmete
Mazluma dua
*Allahım yüceliğine ve imdâda yetişen nusretine-iman ettik. Âyetlerine himâyene sığınanlar hakkı için yardım diliyoruz Yâ Allah! Yâ Allah! Yâ Allah! Ey Mutlak duyucu-işitici Dualara icâbet eden- Ey intikamları alıp, suçluları cezâlandıran! Ey Galib-i Mutlak ve yakalayışı çok şiddetli olan! Ey Kayserlerin mülkünü helâk eden yüce Allah Bize karşıdüzen içinde olanların mekirlerini başlarına geçir! Bize kuyu kazanlara karşı Sen de kuyu kaz*Ey Efendimiz Bize ağ hazırlayıp avlamak isteyenlerin üzerlerine, onları avlayacak avcılar gönder hilebâzları esir et Allahım Kâf-Hâ-Ye-Ayn-hakkı için, Bizi kötülerden ve şerden koru Onların yapacakları kötülüklere, intikam alıcıları üzerlerine musallat kıl!*Allahım! Topluluklarını dağıt Kılıçlarını körelt sayılarını azalt Üzerlerine azabını gönder Onları lütuf dairesinden çıkart onların soyuna izin verme ve zaman tanıma, meded dairesinden çıkar kötü emellerine kavuşamamaları için kalblerini kördüğüm et Allahım Onları parçala düşmanlığa-kötülüğe imkan verme merhametsizleri, musallat etme Allahım! “Hâ-Mîm-Ayn-Sin-Kâf” Hakkı için bizi himaye et kötülüklerden koru Ey dualara icâbet eden! düşmanlarına karşı İbrahim’e (as) yardım eden Ey Yusuf’u (as), Ya’kub’a (as) geri gönderen! Eyyüb’ün (as) dertlerini kaldıran! Zekeriyya’nın (as) duasını kabul eden! Allahım Dünyanın her tarafında aciz bırakılmış,zulme uğramış,çaresiz,boyun bükmüş masum çocukların,ak sakallı ihtiyarların, evladını yitirmiş anaların gözünün yaşını sil. *kurtuluşa bizleri vesile kıl.Ellerimizi yardım eli eyle.İslam alemini izzetine kavuştur.Zulmeden zâlim kavmin kökünü kes! Akan kanları dökülen yaşları durdur Allahım.Dualarını kabul ettiğin dua sahibi enbiyâların, evliyâların yüzü hürmetine dualarımızı kabul eyle.Mü’min kulların için vâ’d ettiğin vâ’dini bizim için tamamla Senden başka İlâh yoktur Sen Subhânsın Ümidimizsin rahmetin gecikirse, hayal kırıklığına eyleme bizleri.Ey düşmanlarına karşı yardım dileyip yalvaranların yardımına ezici gücüyle yetişen Dost olarak Allah yeter! Yardım edici olarak Allah yeter! Allah ne güzel Vekildir!..Ve hamd âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur.. Duamızı kabul et Allahım! Âmin! Âmin Salât ü selâmımız Efendimiz Muhammed’e (s.a.v.) âilesine ve sahabilerinin cümlesine olsun!*Müslüman kardeşlerimiz sıkıntı savaş ve yokluktadır.Onların gördükleri zulüm ve belaların deffi için dua etmek görevimizdir sen dualarımızı kabul eyle ya rahman*
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-17-2018, 08:31 | #2 |
Gazze Duası
*GAZZE, Kan Gölü Tüm müslümanları intikam yeminleri ediyor, Direniş; bitmez, akan kanların hesabı sorulacak diyor. Filistin dualarınızda bulunmak istiyor....Heniyye:*"Şehit ve yaralı sayısı artabilir, yetimlerin veya çocuklarını kaybedenlerin sayısı yükselebilir. Ancak Gazze, şeytani siyasi amellerin derin çukurlarına yenilgi ve boyun eğme deliklerine düşmeyecektir."*Bombalasalar, öldürseler ve vücutları paramparça etseler bile" Gazze Şeridi'ndeki Hamas mevkilerini koruyacaktır. Filistinliler "safları sıklaştırın" "Yaraları tedavi edin, birbirinize yakın durun ve halklar arasındaki yerinizi hatırlayın"*Ey güç ve izzet sahibi RABBİMİZ yücelik ve cömertlik sahibi RABBİMİZ Filistindeki müslüman kardeşlerimize yardım et onların gönüllerini birleştir.attıklarını isabet ettir. ayaklarını sabit kıl Senin ve onların düşmanlarına karşı onlara yardım et Ey yücelik ve cömertlik sahibi RABBİMİZ Azgın siyonistler bozgunculukta ve taşkınlıkta sınırları aştılar Rabbim sen onlara yetersin, onları mahv-u perişan eyle.Birliklerini dağıt,azgınlaşanlara ibret kıl! Ey Hak RAbbimiz aşağıla ve cezayı indir.Onları felaketlerle karşılaştır.bayrağını yeryüzünde dalgalandırma. Onları ders ve ibret vesilesi kıl.*Ey Rabbim sözün haktır.Buyuruyorsun ki dua edin icabet edeyim.Ey Rabbim sana olan duamızdır. Buna karşılık verecek sensin ey Rabbim elimizden gelen budur ve tek güvencemiz sensin.Şanı yüce olan Allah'tan başka hiçbir güç ve kuvvet yoktur. Amin.velhamdulillahi rabbil alemin.vesslatu vesselamu ala rasulina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmaiyn. |
|
05-17-2018, 08:31 | #3 |
Kaynak vaazsitesi.net GAZZE İÇİN DUA
*Gazze kan ağlıyor Filistin'de çocuklar, analar, babalar ağlıyor.Yarabbi Sen onlara yardım et Hayatlarını savaşın gölgesinde sürdüren kardeşlerimize yardım et Allahım Yarabbi Dinine yardım et Yarabbi Kur’an’a yardım et*Yarabbi Mü’minlere yardım et Müslümanları rezil etmek isteyenleri Sen rezil et Müslümanları Aziz etmek isteyenleri Aziz et Hz. Ebubekir Hz. Ömer Hz. Osman gibi Hz. Ali gibi izzetli kıl Gazze’nin üzerine Gazze annelerinin üzerine sabır yağdır Ya Rabbi Gazze’nin çocuklarına Gazze’nin mücahitlerine sabır yağdır Ya Rabbi Ayaklarımızı Dinin üzerine Ayaklarımızı Kur’an üzerine sabit kıl Allahım,*Zalim ve kafir İsrail'e karşı Gazze'ye yardım et Allahım Zalimlere karşı mü'minlere Kafirlere ve Facirlere karşı mü'minlere yardım et Allahım İçlerindeki insanlığı öldürenler var, içimizdeki insanlığı öldürme Ya Rabbi, Bizim ellerimizle filistine yardım ulaştır Allahım onlara yardımını ulaştır sen onlara imdat eyle Allahım Gönüllerine sekinet indir Allahım Yarabbi, götüremeyeceğimiz dertlerle bizi imtihan etme lütfunla, şefkatinle muamele et* ne olur onların acılarını hafiflet Acılar içinde kıvranan Filistinli, dünyanın sessizliğine yanıyor..*Yarabbi, Gazze yanıyor, Gazze’li analar yanıyor, Gazze’li yetimler yanıyor,*Sen onların ateşini söndür Yarabbi, *Yarabbi, yerin ve Göklerin orduları senin elinde Senin gücün ne dayanır ki Yarabbi Kafir ve Zalimleri cezalandır helak ed Kafir ve Zalimleri mahvü perişan ed Sen zalimleri kahret Allahım. Ebrehe’nin ordularına gönderdiğin Ebabili gönder Allahım Bedir’de meleklerini gönderdiğin gibi yardım gönder Allahım Uhud’da yardım ettiğin gibi, Gazze’ye yardım et Allahım Huneyn’de yardım ettiğin gibi, Gazze’ye yardım et Allahım Çanakkale’de yardım ettiğin gibi, Gazze’ye yardım et Allahım Gazze’li kardeşlerimize filistine yardım için bize güc kuvvet ve kudret ver Allahım, İslam Ülkelerinin idarecilerine şuur ver, merhamet ver Allahım Mazlum kardeşlerimize direnme gücü ver Yarabbi Lütfunla zafere eriştir Yarabbi, *Merhametinle yetiş Allahım Şefkatinle yetiş Allahım,*Rahmetinle yetiş Allahım Lütfunla yetiş Allahım Zalim ve kafir İsrail’i kahret Allahım Yetiş Allahım, yetiş Allahım, yetiş Allahım Ve Selamün alel mürselin velhamdülillahi Rabbil alemin el Fatiha |
|
05-17-2018, 08:32 | #4 |
Kaynak mumsema.org
Kabe imamı Es- Sudeys’in Filistin Duası Ey yücelik ve cömertlik sahibi Ey güç ve izzet sahibi Rabbim Filistin’deki müslüman kardeşime yardım et gönülleri birleştir attıklarını isabet ettir düşmana karşı yardım et Azgın siyonistler ve bozgunculukta sınırlarını aştılar Rabbim sen onlara yetersin onları perişan eyle dağıt azgınlaşanlara ibret kıl onları aşağıla Cezayı indir helak eyle bayrağını dalgalandırma azgınlara ibret kıl Rabbim sözün haktır duamıza icabet buyur Sen Rabbimsin hakksın kullarına yakınsın Rabbim sana duamdır elimden gelen ancak budur sen tek güvencemsin Şanı yüce Allah’tan başka hiçbir güç ve kuvvet yoktur* Amin Amin Amin Rabbim cehenneminde azabını tattıracaksın bizlere israilin perişan oluşlarını azap içinde kıvrandıklarını göster Ya Kahhar Ya Kahhar Ya Kahhar sana isimlerinle dua ettik kabul eyle rabbim* katliamın izleri derin*Kökün kurutulsun İsrail Kara çarşambalar senin eserin*Hayvana yapılmaz işkencelerin*Adını duyurur Refah ve Cenin*Kokuşmuş leşlere dönsün bedenleri Kökü kurutulsun İsrailin Gözyaşı akıtsın kırılsın beli Afet seni bulsun,tutulsun dilin İsrail senin!* Şaşkınlık yaşatır yıkım izlerin*Terör yalanını taşır gözlerin*Yılan gibi sokar sözlerin*Kökün kurutulsun İsrail senin Yakılsın ekinin, yıkılsın yerin*En acı ölümü tatmalı erin*Damarından yere akmalı irin* Tükensin umudun, donsun özlemin*Hüsrana dönsün, gözlerin*Vatanın soyulsun, kalmasın emin* Dönüşü olmayan yola giresin*Sökülsün duvarın, yıkım göresin*Uyanırsa Arslan sen bir piresin* Kökün kurutulsun İsrail senin Yapılan dualar hürmetine israili Rabbim kahru perişan eylesin amin*ALLAH YA KAHHAR İSMİYLE İSRAİLİ KAHRU PERİŞAN ETSİN* |
|
05-17-2018, 08:34 | #5 |
Kaynak mumsema.com
Esmaül Hüsna* duası Senai Demirci *Katında makbul bir güzellik eyle Ya Gaffar düşmanlıkları bilensin Gözyaşlarıma deger verensin Rahmetinle arındır bağışla beni Ya Fettah Damla kadar da olsa sevabım lütfeyle cennetini bana aklıma kerem eyle sana gelen yollari aç bana Ya Alim Senin için bilmenin başı yoktur Ben ancak sonradan bilirim Senin bilmediğin* yoktur Ben bazen bilirim Sen söylediğimi susuşumu ve* sakladığımı bilirsin sen beni benden çok bilensin Kalbimin kuytularında dolaşırım sen sırdaşımsın bilenlerden eyle beni ayıp ve kusurlarımda utandırma beni Ya Kabid! Ya Basit! Dara düşürme genislik ver şükretmeyeni Genişlet şükredene taktir sendendir *Ya Rabbi! Sen imkansızı mümkün kılarsın Darda koyma beni dara düştüğümde* şükredenlerden eyle beni Sen gölgede bırakma beni Ya Hafid! gurura zillete düşürme Gururdan azad eyle nefsimi ve kalbimi Ya Rafi Secdelerime sultan eyle Kulluğumla şereflendir Katında rütbelendir iyiler arasinda Yükseklere al beni Ya Muizz! İzzetim varsa ancak senin verdiğindir** Yalnız sana itaat etmenin izzetini ver bana Ya Müzill Sana boyun eğişim sevincimdir kapına gelmeyen sonsuz çaresizlik içindedir Sana muhtaçlık en büyük şerefdir Cevapsız bırakma beni Ya Semi! Yare açık yare açmaya ne hacet Feryadım duyulur aşikare dile dökmeye ne hacet Güllerim döndü hare hare küsmeye ne hacet Dil avare dudak bi çare parelenmeye ne hacet *Ya Basir Körüm körlüğüme gördüğüme gösterdiklerine Vaat ettigin cennetine bile körüm Aç gözlerimi Ya Hakem Sen varlık ağacını yoklugun karanlığından* çıkarıp vücuda getirensin Sen kalbimi bir nutfe gibi rahmetinle büyütensin Kalbime değen sızılara Yüzüme degen Gözyaşıma damla damla rahmet eyle Dudağıma degen hecelere deste deste dua eyle Ya Adl Sensin zulme uğrayanların dayanağı mahzun kalplerin sığınağısın adaletine sığınır nizamına güvenirim Nefsime zulmetmekten koru beni Adaletine razı eyle nefsimi Eğriltme kalbimi Rızanla ölçülendir beni Mizanında eyle akibetimi Kolay eyle* sualimi Hesap verme inceliğiyle yaşat beni Zulmetmekten uzak eyle beni Zulme uğramaktan koru beni *Ya Latif Senin hükmün her şeye nüfuz eder Hükmünü lütfet bana sen latif eyle*Ya Şükür! Sen iman verdin Bense şükrümde eksik ve yetersiz kaldim Şükrünün lezzetini tattır kalbime dilimle Şükredebilmek senden bir nimettir nimetine erdir fakiri Ya Aliyy! En güzel sıfatlar seni niteleyemez Senin lütfundur güzel sıfatlar En mükemmel vasıflar seni vasfedemez Senin cemalinin gölgesidir bütün mükemmel vasıflar Sen her türlü tasavvurun ötesindesin her türlü hayalin üzerindesin Sıfatlarına hayaller erişemez yüceliğine akıl sır ermez Senin lütfunla ulviyet kazanır alemlerSenin tenezzülünle mertebeler kazanır insan, cin ve melekler *Aczime kudretinle medet eyle Fakrıma imdat eyle Sen ki içimi bilirsin yüceler yücesisin senden başkasına boyun eğdirme beni Ya Kebir Cümle efkar dar kalır senin kibriyanı anlamaya sözler sığ kalır senin büyüklüğünü anlatmaya seni büyük bilenlerden eyle beni Büyüklüğünü bilmekle genişlet fikrimi Kibriyanı anlayacak akılla donat beni Celalini görmekle genişlet kalbimi Ya Hafiz Sabahlar sendendir koru beni sabaha eriştir beni Yıldızlar söner dağlar yerinden oynar Gökler senindir koru beni kapına yetiştir beni Gökler ölür yer yerinden oynar Her yer senindir koru beni menzile eriştir beni Kuşlar dağılır denizler kaynar ufuklar senindir Koru beni ötelere eriştir ismim unutulur sesim boşlukta çınlar Koru beni yakınlığına eriştir*Defterim açılır günahlarım çok tutar Taktir senindir affını yetistir Sözüm biter sessizlik uzar kelam senindir Koru beni müjdeni yetiştir Ya Mukit Sen ki herkesin her ihtiyacını görüp gözetirsin Sana ayandır niyetim Sen ki kalbime ilham edersin Sana malumdur dua ve isteklerim Sen zayıf ve acizleri yetim ve yoksulları kollayıp gözetirsin Sen ki yoksullara keremde bulunmayı seversin Sana aşikardır sevapça yoksulluk ve eksikliğim Niyetlerimi güzellestir ihlasa eristir beni Ömrümü ebede ve cennetine yerleştir* Yoksulluğumu rahmetine eyle başkasına el açtırma yüzümü kara çıkarma Ya Hasib! Emellerim hesaba gelmez arzularım sayıya dökülmez yanlışlarımı çıkar ki hesabım kolay olsun |
|
05-17-2018, 08:35 | #6 |
Kaynak mumsema.com
Esmaül Hüsna* duası Senai Demirci *İhtiyaçlarıma hayallerime* elim yetismez Kalbimi topla ki hesaba gelir duam olsun Ya Kerim Ya Rabbi Kereminle güzel eyle sevindir kalbimi Sen ki acizlere zayıflara ikram ve kerem eylersin Sen bir avuç tohumda bir* ağaç saklarsın Cennetine al bitmeyen ikramına eristir beni Kerem et sevabını çok eyle Ya Rakib Ömrümce seni anmak dilerim Lakin unuturum Kalbime zikrini yerleştir uyandır beni Ölüm anımı anarak yasamak isterim mecalim yetmez susarım Dualarımı katına eriştir Hesap günü seni razı etmeyi arzu ederim sevabım yetmez korkarım Yaptıklarımı hayra eriştir iyilerle andır beni Ya Mücib! Arza hacet yok halim ayandır Söze gerek yok sessizligim sana beyandır *Ya Vasi Varlık sensiz darlanır Ya Vedud Sen sevdiğin ve sevdirdiğin için bakar yüzler yüzlere Sen sevdiğin* için günes doğar günlere Sen sevdirdiğin için baharın gelir her yere Sen sevdiğin ve sevdirdiğin için kelamın deger dillere Ya Mecid! Yakınlığın ulviyetine engel değil ki akla hayale gelmez güzellikler bahşedersin Bana benden* yakın oldugunu her daim söylersin Ya Bais Zerrelerimi topla dağıldıklarında Hayat ver onlara ulaştır en sevdiklerimin yanına Ya Şehid Seni görür gibi yaşamak en güzel haldir Senin gören olduğunu görmek en güzel tecellidir Ya Hakk! Ancak sana yönelmek haktır Kıblenden saptırma beni sana edilen dualar kuluna haktır Mahrum bırakma beni Ancak senden dilemek* haktır Sahipsiz bırakma beni *Ancak sana dayanmak kuluna haktır Çaresiz bırakma beni sana varan yollar kula haktır Yoldan çıkartma beni seni sevmek haktır Yetim bırakma beni Ya Rabbi hak ettiğimle değil lütfunla ağırla beni Ya Vekil Aczimi sana şefaatçi ederim Kudretini dayanağım eylerim Rahmetini sığınağım eylerim Ya Kaviyy Aczimi bilip dergahına geldim Iyyakanagbudü ve iyyakenestain Havl senindir kuvvet senin Kavi olan sensin ya Metin! Demir emrinle parçalanırken nefsime bırakma beni Dağlar sana boyun eğmişken şeytana kandırma beni* Dilim sana* yakarırken sen anla beni Ya Veliyy tevekkül ettim vekilim sensin iman ettim sahibimsin Sana sığındım sırdaşımsın Sana güvendim veliyyim sensin dostum sensin Sana tutunuyorum tüm varlığımla Kimsenin yere yıkmasına izin verme beni*Ya Hamid* hamd sanadır Diller hamdinle tatlanır Her nefes sana minnetle verilir ve alınır Sana sonsuz övgümü övüncüm eyle Minnetle ezdirme kalbimi Ya Muhsi Hadsiz acz ve zaaf içindeyim Düşmanlarım yaman incitenim sayısızdır şükrüm yetersiz arzularım hesapsızdır tüm Fıtratımla* yalvarıyor ve dualar ediyorum isteyenlerin ve istenenlerin sayısını bilen sensin Kalbime yoldaş eyle merhametini Ya Mübdi Sen ki her şeyi yaradansın Yaradışını yenileyen ve yeniden yaratacak olansın Sevabımı* rahmetine vesile kıl Elemimin lütfuna sebep kıl Günahımı affina bahane kıl Ya Muid *Ten kafesinden çıkınca sana varır ruhlar Sende son bulur sonlar Ya Muhyi Çürüyüp toz olmuş kemiklerin hatırını yalnız sen sorarsın Ölmüşler ve unutmuşlara yalniz sen hayat bağışlarsın Ölümümü dirilişime baslangiç eyle Ya Mumit Ölüm uzak değil bedenden Faniyim fani olanı istemem Acizim aciz olanı istemem Ruhumu rahmana teslim eyledim ben Ölümüm son değil başlangıçtır bilirim Sonsuzluğa başlangıcını iman üzre eyle Ya Rabbi Ya Hayy Her diri senden alır dirliğini Ölüm bile senin ihya etmenle diridir Ölümümü ebedi hayata bahane eyle Ya Kayyum Yokluğa düşürme kalbimi yanında tut sevdiklerimi Unutuşlara gömme yüzümü nazarında tut güzelligimi*Ya Vacid Varlığını anlatmaya söz yetmez Varlığını anlamaya varlığım yetmez Varlık sana şükrandır Varlığının öncesi yok önceler seninle vardır Varlığına son yok sonralar seninle vardır Beni bensiz bırak beni sensiz bırakma Ya Macid İzzet sahiplerinin izzeti sana aittir Övülenlerin güzellikleri sana aittir İyilerin iyilikleri sana aittir Sevap sahiplerinin sevapları sana aittir Vereceklerine karşılık değildir* ibadetim cennetine al beni Ya Vahid Kalbim ağlamaklıdır Sen başkalarına koşturup yorma beni Ruhum gidişinle yaralanır Sen ağlatma beni Kaygılarım korkularım dağlar kadar Sen yokluğa düşürüp unutma beni Sözüm kimseye geçmez kuvvetim kıl kadar Sen ki birsin boynu bükük çaresiz bırakma beni |
|
05-17-2018, 10:48 | #7 |
Her delikanlı gibi düşleri vardı Yuva kurmak, çocuğa karışmak, huzurla yaşamak, özgürlüğe kavuşmuş topraklarda, bayrağının gölgesinde, mübarek ezan sesiyle yaşlanmak istiyordu ilk gençliğinde şehit düştü vatanı uğruna Mübariz,
şehit mübariz mübarek toprağına saldıranlardan kurtulmak istiyordu. Onlar gibi kök kurutmak, kadınları yaşlıları bebeleri öldürmek gibi bir niyeti yoktu.bitmeliydi arsızlık ve saldırganlık. Huzur istiyordu sadece; milleti için 19 Haziran 2010 da gece on bir buçukta Mübariz kalktı Şehit düşersem üzülmeyin. Vatan sağolsun diye bir mektup bıraktı tek başına mayın döşeli sınırı aştı Kahramanlık öyküleriyle doludur Azerbeycan insan, saygı duyuyor Azerbaycan milletine, gencecik fidanlar “Şehit olursam üzülmeyin. Vatan sağolsun diyerek tek başına işgalcilere saldırdı ve Azerbaycan halkı sapına kadar Türktür Azerbaycan şehidine gözyaşı döküyor bin olup vatanına koşuyor korkusuzca, yiğitçe, kanla yıkanmış bayrağını elinden düşürmemek üzere yiğit Mübariz şehit oldu Şehit mübariz 7 Şubat 1988’de doğmuştu. Azerbaycan Özel Kuvvetlerde askerlik yaptı, 2007 de terhis oldu, 2009 da orduya koştu ve uzman çavuş olarak, Karabağ sınır birliğine atandı. şehit mübariz ibrahimov diyorki Şehit olsam ağlamayın. sevinin Oğlunuz Mübarize Hakkınızı helal edin." HELAL EDİYORMUSUN EY CEMAAT O ZAMAN TEKBİR GETİR FATİHA OKU VE AMİN DEE HELAL OLSUN HELAL OLSUN HELAL OLSUN şehit mübarizin mektubu Şehit olsam ağlamayın. sevinin o makama yükseldiğim için. Allah'a ibadetler edin Seyid torunu olarak bunu yapmalıyım.Allah büyük'tür. Vatan sağ olsun. Oğlunuz Mübariz. Hakkınızı helal edin." şehit mübarizin mektubu Canım babam ve anam. üzülmeyin. İnşallah cennette buluşacağız. bol bol dua edin. Vatanıma kalbim dayanmıyor. Allah rızası için bunu yapmalıyım. Şehit olana kadar şerefsizlerin üzerine gideceğim. Şehit mübariz ibrahimovun mektubu Canım, atam və anam.İnşallah, cənnətdə görüşəcəyik. bol-bol dua edin.şərəfsizlərin üzərinə gedəcəyəm Şəhid olsam ağlamayın sevinin ki, o mərtəbəyə yüksəldim. Şehit mübariz ibrahimovun mektubu Canım, atam və anam Allaha ibadətlərinizi yerinə yetirin.Allah böyükdür. Vətən sağ olsun. Oğlunuz Mübariz. Haqqınızı halal edin Anne, en yetenekli doktordur.*Hangi doktor dindirebilir evladın kalp ağrılarını, gönül sancılarını… Anne gözleri ile teşhis koyar, yüreği ve bakışları ile tedavi eder. Tahlil istemez, rapor istemez, Bakar ve iyileştirir. Anne sesi, seslerin en güzelidir tatlısıdır.*“Yavrum!”*diyen hangi ses, ondan daha güzel haz verebilir Hangi el ondan sıcak gelir insana… Annenin eli, efsunlu bir eldir İnsanın gönlünü ve yolunu aydınlatır Kerîm kitabımız Kur’ân’a “kitapların anası” anlamında* Ümmü’l-Kitab” güzel Mekke şehrine, “şehirlerin anası” mânâsında*“Ümmü’l-Kurâ”*denilir.*Annelik, Rabbimizin yaratma fiilinin ve rahmet sıfatının tecellîsidir. Bir kadın, zekâsı ile kariyere ulaşıp toplumda ilerler Fakat kadına anneliğin verdiği değeri, ulvîliği ancak annelik verir annelik Allâh’ın ikramı ve tecellîsidir En hoyrat ve , en acımasız vicdanda bile anne yeri başkadır. Her kadın, bir annedir annelik bütün plânlarımızın başındadır annelik duygusunu tatmış büyüklere düşen en önemli vazife genç kızlarımızı bu güzel duyguya hazırlamaktır. Popüler hayat ve heveslerde kaybolmalarına izin vermeden, asil düşünceye kavuşturmaktır. Anne, Yuvanın sahibi, merhamet pınarı, şefkat çağlayanıdır. ümid tesellî ve güvendir.evine. İstikamet verendir. duygu gönül ve kalp sahibidir. kocasını koruyan ve kollayandır. yükü alan şefkatiyle. Sevgisiyle eşinin yanında olandır. Anne öğretmendir. Her şey ondan öğrenilir. Onunla karar verilir. Çocuk, gözlerini açmadan annesinin karnında onun sesini duyar ve yaşar. Anne yavrusu ile bir bütündür* dünyaya gelen hayat ondan ayrılmaz Çocuk, hangi yaşta olursa olsun annesi için çocuktur. Anneler, medeniyetdir. Nice kahramanların ve yiğit evlâtların beşiği, mektebidir. Gönül dünyasını peygamber sevdâsı ile yeşerten anneler, emzirdikleri yavrularına sadece gıda değil; mâneviyat, sevgi, merhamet ve şefkatte verirler. ANNE VARLIKTIR ZENGİNLİKTİR en büyük fedakârlıktır.*tohumun filizlenişidir, rahime düşen yavruyu küçük bir parça iken koruma altına alır. Rabbinin verdiği muazzam duygularla her acı ve ıztırapta Bu da geçer ya hû!”*der gibi, yavrusuna kol kanat gerer. İnsanlığın şeref âbidesi mübârek değerlerinden birisi de kadınlık ve annelik duygusudur. Annelik, insanın en temel gerçeğidir ilâhî bir duygu mânevî bir hakikattir.kadının kemâle ermesi, fizikî, ve hissî değişimin olgunlaşmasıdır.* Annelik, meryem annemiz ile sabır ve metânete bürünen, Âsiye annenin merhamet kucağında bir Mûsa büyüten, Hacer annemiz ile tevekkül imtihanını geçen ve İbrahimî mefkûreyi sıcak çöl kumlarında zemzem berraklığında ve kıymetinde bir duygudur. Sevdiğiniz şeyleri infak edinceye kadar iyiliğe erişemezsiniz ne infak ederseniz Allah bilir.” Ayeti inince ebu talha ra Ya Rasulallah en sevdiğim malım Beyruha hurma bahçesidir. çünkü sen oradan su içtin Allaha sadakamdır. ahiret azığım olmasını isterim. demiştir Ebu Talha*Ra Medine’de hurma zengini idi. en sevdiği Beyruha hurma bahçesiydi. Rasulullah* bahçeden su içerdi.Sevdiğiniz şeyleri infak edinceye kadar iyiliğe erişemezsiniz ayetiyle hurma bahçesini sadaka ve ahiret azığı olarak bağışlamak istemiştir |
|
05-17-2018, 15:01 | #8 |
Amin......
|
|
05-18-2018, 09:23 | #9 |
Kabe imamı sudeysinin Filistin duası
Allah'ım bizi güzel ahlaka ve hayıra yönlendir, kötülükden koru. Cennetini kazanacak ameller sağla'' Duamızda bize İsrail saldırılarına maruz kalan Gazzelileri hatırlat ''Allah'ım Filistin'deki kardeşlerimizle beraber ol, işlerini kolaylaştır. Korku içindeler, güvenliklerini sağla durumlarını düzelt Allah'ım. Şehitlerini kabul et, yaralı ve hastalarına şifa ver, kurtuluşa erdir Allah'ım" Siyonist Yahudileri sana havale ediyoruz"* işgalci ve saldırgan Yahudileri sana havale ediyoruz. Onların kötülüklerinden sana sığınırız. İşlerini boz, kurnazlıklarını boşa çıkar, Allah'ım.'' Suriye'deki iç savaşta hayatını kaybeden, evlerini terk eden ve Esed rejiminin saldırılarına hedef olan siviller için ''Allah'ım Şam'daki kardeşlerimizin sıkıntılarını gider. Zulüm altındalar, onlara yardım et, ey zayıfların kurtarıcısı" |
|
05-18-2018, 10:02 | #10 |
Allah tüm müslümanların yanında olsun. Hayırlı Ramazanlar ve Hayırlı Cumalar olsun.
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|