|
![]() |
#1 |
![]() İl Genel Meclisi Diğer illerde olduğu gibi her beş yılda bir İl Genel Meclisi üyelerinin seçimi yapılır. Bu üyeler belirli günlerde Özel İdare Müdürlüğü İl Genel Meclis Salonunda Van Valisi başkanlığında toplanarak il yönetimi hakkında kararlar alırlar.
Devlet Daireleri İlde bulunan Devlet Daireleri şunlardır; 1- Askerlik Şube Başkanlığı 2- Bağ Kur Bölge Müdürlüğü 3- Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü 4- Cumhuriyet Başsavcılığı 5- Defterdarlık 6- Devlet İstatistik Bölge Müdürlüğü 7- D.S.İ. 17. Bölge Müdürlüğü 8- Emniyet Müdürlüğü 9- Gençlik Spor İl Müdürlüğü 10- İl Jandarma Alay Komutanlığı 11- Devlet Güvenlik Mahkemesi 12- Bölge idare Mahkemesi 13- Kadastro Bölge Müdürlüğü 14- Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü 15- Köy Hizmetleri 9. Bölge Müdürlüğü 16- Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü 17- Kültür Müdürlüğü 18- Meteoroloji Bölge Müdürlüğü 19- Milli Eğitim Müdürlüğü 20- Müftülük 21- Nüfus İl Müdürlüğü 22- Orman İşletme Müdürlüğü 23- Özel İdare Müdürlüğü 24- Posta İşletme Müdürlüğü 25- Telefon Müdürlüğü 26- Sağlık Müdürlüğü 27- Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü 28- Devlet Malzeme Ofisi Bölge Müdürlüğü 29- Sivil Savunma Müdürlüğü 30- Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 31- SSK Şube Müdürlüğü 32- Tapu Sicil Müdürlüğü 33- Tarım Orman ve Köy İşleri Müdürlüğü 34- Toprak Mahsülleri Ofisi 35- İller Bankası Bölge Müdürlüğü 36- İl Eğitim Araçları Donatım Merkezi Müdürlüğü 37- Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 38- Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü 39- Çevre İl Müdürlüğü 40- Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Belediyeler İlde belediye teşkilatının bulunduğu yerleşim birimleri şunlardır; 1) Van Belediyesi 2) Bahçesaray Belediyesi 3) Başkale Belediyesi 4) Çaldıran Belediyesi 5) Çatak Belediyesi 6) Edremit Belediyesi 7) Erciş Belediyesi 8) Gevaş Belediyesi 9) Çiçekli Belediyesi 10) Gürpınar Belediyesi 11) Muradiye Belediyesi 12) Özalp Belediyesi 13) Bostaniçi Belediyesi 14) Ünseli Belediyesi 15) Çelebibağ Belediyesi 16) Kocapınar Belediyesi 17) Aşağı Sağmalı Belediyesi 18) Uysal Belediyesiv
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
ak parti, van il genel yapısı |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|