01-21-2008, 20:06 | #1 |
Hadi Yine İyisiniz!
Şşt… Müzmin muhalifler! Ne duruyorsunuz orda öyle, iş çıktı size, hadi yine iyisiniz! Başbakan siyasi simge mi ne karın ağrısıysa bir şeyler demiş. “Yukarıdakiler” diyor ki: “Kaçırmasın ‘bizim oğlanlar’ bu fırsatı, gitsinler üstüne. Hem boş durmamış olurlar, sonunda bir şey çıkmasa da, spor olur!” E hadi toparlanın da gidelim… Sen, alt kolumuz, de ki: “ Başbakanın bu çıkışı hangi tarihte yaptığına dikkat edin, umarım sadece tesadüftür(!).” , tamam, komik olur; ama olsun, senin de safın belli olur! Sen, arka bahçemiz, sen de de ki: “ Bu Cumhuriyet’i Cumhuriyet yapan bir niteliği sarsmaktan başka bir şey değildir.” Hatta bir de : “ şeriatçı bunlar şeriatçı!” deyiver, biraz hayalî; ama etkileyici olur! Sonra sen, fon müziğimiz, sen de iyi bir çıkışla: “ ben biletimi aldım, gidiyorum bu ülkeden!” de, sonra bir de Onuncu Yıl Marşı’nı filan çal; otantik olur! Sen, köşemizin yazarı, de ki: “ her şey bitti, bir türban kaldı memlekette sorun olarak!”, sonra bir de not düş köşene : “ Hepimiz Hrant’ız” diye, manidar olur! Sen, basın – yayın, şöyle bir manşet at: “ Sakalımız Yok ki Lafımız Dinlensin: Biz O Kadar Söyledik ‘ Tehlikenin Farkında Mısınız?’”, biraz gülerler bize; ama olsun, sembolik olur! Sen, sivil toplum, bir miting filan ayarla, pankartlarda “ Türkiye Laiktir Laik Kalacak” yazsın, nostaljik olur! Sen, ‘sanal’ ben, bir anket yap bakalım; ama anket dediysem gidip de sorma öyle herkese, söyle bizim elemanlara, ayarlasınlar bir şeyler, sonuç lehimize olsun; ama öyle açık ara fark da olmasın; gerçekçi olur! Ve ben, Rodoslu müzmin, ben de basın toplantıları, grup toplantıları, meclis konuşmaları falan, ayarladım bir şeyler. Birkaç ay oyalasak hükümeti, yetermiş, öyle diyor “yukarıdakiler”. Hani Allah’tan, pardon Tanrı’dan umut kesilmez ya; erken seçim filan olur! ( Biliyorsunuz ben pek severim seçimden seçime coşmayı ve dut yiyen bülbülü. ) E haydi o zaman, gazamız mübarek olsun. Açtık tezgahı yine iyi yere. Gel abla gel, karpuza, kavuna gel… Kelek melek ama gel sen, sana da veririz bir görev! Saygılar... T.Bozkurt Bu yazıya aynı zamanda www.akhaberci.com adresinden de ulaşabilirsiniz.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-22-2008, 00:38 | #2 |
Hadi Yine İyisiniz!
harıka olmus...tebessum mu edeyım sadece ,acıyayım mı ,aglayayım mı ,yoksa en buyugunden bır kahkaha mı kopartayım bılemedım..sen cok yasa emı... ;)
|
|
01-22-2008, 01:11 | #3 |
Hadi Yine İyisiniz!
Güzel ülkemde muhalefet adabı 'türban ve şeriat' kelimelerinin çıkmaz sokağında sıkışmış durumda.Bu ülke için seve seve adabı unutulmuş nasıl çamur atarım da karalarım uslubu seçilmiş.
Güzel ülekemde gözde görülür bir değişim,sessiz bir turuncu devrim varken çıkar sahibi insanların bu işe çomak sokmaya çalışması nasıl bir çirkef siyasettir siz karar verin |
|
01-22-2008, 01:24 | #4 |
Hadi Yine İyisiniz!
Günümüzde yaşananlar, mizahi bir dille ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Eline sağlık... ;)
|
|
01-22-2008, 01:59 | #5 |
Hadi Yine İyisiniz!
Arkadaşlar güzel yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürler.
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|