|
01-26-2008, 15:13 | #1 |
BOLGENİZİN ÖZELLİKLERİNİ MEŞUR BİTKİLERİNİ MESUR YERLERİNİ SİZDE YAZİN
ARKADAŞLAR İLLERİ FARKLI MESAJ BAŞLİĞİ ŞEKİLDE YASARSANIS OKUNMASİ DAHA KOLAY OLUR
Amasya: Artvin: Bartın: Bayburt: Bolu: Çorum: Düzce: Giresun: Gümüşhane: Karabük: Kastamonu: Ordu: Rize: Samsun: Sinop: Trabzon: Tokat: Zonguldak
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-04-2008, 13:31 | #2 |
Ynt: BOLGENİZİN ÖZELLİKLERİNİ MEŞUR BİTKİLERİNİ MESUR YERLERİNİ SİZDE YAZİN
EL SANATLARIMIZ
İlimizin zengin kültür yapısını oluşturan unsurlardan biri olan el sanatlarımız, kendine has özellikleriyle yaşatılmakta, gerek il içinde gerekse çevre il ve büyük şehirlerde büyük rabet görmektedir hatta bazı el sanatlarımız yurt dışında da ün kazanmıştır. MAHALLİ YEMEKLERİMİZ Halk kültürümüzün en önemli konularından biri halk mutfağıdır. Halk mutfağı ve yemekleri günümüzde birere sanat ürünleri olarak kabul edilmektedir. ORDU İLİ MAHALLİ YEMEKLERİ ÇORBALAR 1. Pancar Çorbası 2. Mısır Çorbası 3.Kabak Çorbası YEMEKLER 1. Pancar (Kara lahana) Sarması 2. Pancar (Kara lahana) Döşemesi 3. Pancar (Kara lahana) Diblesi 4. Melocan(Diken ucu) Kavurması 5. Sakarca Mıhlaması 6. Galdirik Kavurması 7. Isırgan Yağlaşı 8. Hoşgıran Kavurması 9. Tirmit (Mantar) Kavurması 10. Çerkez Tavuğu 11. Kabak Muhallebisi 12. Mısır Yağlaşı 13. Pallobye 14. Keşkek (Gendeme) 15. Fırım Fasulyesi HAMSİ YEMEKLERİ 1. İçli Tava 2. Hamsi Buğulaması 3. Hamsi Köftesi 4. Hamsi Tava HAMUR İŞLERİ 1. Su Böreği 2. Yufka Böreği 3.Ev Makarnası (Kesme Makarnası) TATLILAR 1.Kabak Tatlısı 2. Aşure 3. Un Helvası EKMEK ÇEŞİTLERİ 1.Mısır Tatlısı 2.Bileki Ekmeği 3.Saç Ekmeği 4.Golit REÇELLER 1.İncir Reçeli 2.Üzüm Reçeli 3.Elma Reçeli TURŞULAR 1Fasulye Turşusu. 2.Domates Turşusu 3.Salatalık Turşusu 4.Patlıcan Turşusu 5.Kelem Lahanası ARICILIK İlimizin 501 köyünde 10.000 çiftçi ailesi 303.741 civarında fenni arı kovanıyla arıcılık yapmakta olup yıllık ortalama 9.000 ton bal ve 747 ton balmumu elde edilmektedir. Toplam Türkiye fenni arı kovanı sayısı 2.912.660 adettir. Buna göre İlimiz Türkiye arı kovanı sayısının %10 ndan fazlasına sahiptir. Bu rakam ilimizin arıcılık seviyesini en iyi biçimde açıklamaktadır. Türkiye arıcılığı bakımından ilk sıralarda yer alan ilimizde, Arıcılık üretme İstasyonu 22 Aralık 1994 te Bakanlar Kurulununun 94/6280 sayılı 22.12.1994 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan kararıyla kurulmuştur. Bu istasyon 30 Mayıs 1995 tarihinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca Arıcılık Araştırma Enstitüsüne dönüştürülmüştür. SU ÜRÜNLERİ Son yıllarda İlimiz balıkçılığı en zor dönemlerini yaşamaktadır. Sahil şeridinde yaşayan insanlarımızın geçim kaynaklarımızdan biri olan balıkçılığın 100 km.lik bir kıyı şeridine sahip olan ilimizde gerekli önlemler alınması ile üretim artırılabilir. Ancak son yıllarda hatalı avlanmalar, deniz kirliliği sebebiyle ilimizin de kıyısı bulunduğu Karadeniz balık verimi yönünden kaygı verici bir duruma gelmiştir. |
|
02-04-2008, 13:31 | #3 |
Ynt: BOLGENİZİN ÖZELLİKLERİNİ MEŞUR BİTKİLERİNİ MESUR YERLERİNİ SİZDE YAZİN
GÜZEL BİR BAŞLIK TEŞEKKÜRLER
|
|
02-04-2008, 13:36 | #4 |
Ynt: BOLGENİZİN ÖZELLİKLERİNİ MEŞUR BİTKİLERİNİ MESUR YERLERİNİ SİZDE YAZİN
Güzel bir çalışma olmuş arkadaslar. Her bölgeden üyeler yazarsa Bu il il Türkiye bölümünü çok süper olur.
|
|
02-04-2008, 13:38 | #5 |
Ynt: BOLGENİZİN ÖZELLİKLERİNİ MEŞUR BİTKİLERİNİ MESUR YERLERİNİ SİZDE YAZİN
EVET GÜZEL OLUR HERKES BUYURSUN KENDİ İLİMİZİ TANITALIM
|
|
02-04-2008, 19:46 | #6 |
Ynt: BOLGENİZİN ÖZELLİKLERİNİ MEŞUR BİTKİLERİNİ MESUR YERLERİNİ SİZDE YAZİN
işte bende tam bunun için bu konulari açmiştim
|
|
02-05-2008, 00:06 | #7 |
BOLGENİZİN ÖZELLİKLERİNİ MEŞUR BİTKİLERİNİ MESUR YERLERİNİ SİZDE YAZİN
Yalnız arkadaşım o meşur değil meşhur olacak ;) Teşekkürler
|
|
02-05-2008, 14:03 | #8 | |
BOLGENİZİN ÖZELLİKLERİNİ MEŞUR BİTKİLERİNİ MESUR YERLERİNİ SİZDE YAZİN
Alıntı:
|
||
02-05-2008, 19:48 | #9 |
BOLGENİZİN ÖZELLİKLERİNİ MEŞUR BİTKİLERİNİ MESUR YERLERİNİ SİZDE YAZİN
ne meşur değil anlamadım
|
|
02-05-2008, 19:59 | #10 | |
BOLGENİZİN ÖZELLİKLERİNİ MEŞUR BİTKİLERİNİ MESUR YERLERİNİ SİZDE YAZİN
Alıntı:
|
||