02-15-2008, 15:42 | #1 |
32. Gün ve M.Ali BİRAND'ı Kınıyorum!!!
32. Gün'de reyting için çatışma çıkarmaya çalışan Birand'ı kınıyorum. Gençsiviller'de bu konuyla ilgili bir açıklama yaptılar; daha net anlaşılması için olayın, onu da yayınlıyorum; İşte Genç Siviller'in basın açıklaması: Genç Siviller 14 Şubat gecesi yayımlanacak 32. gün programına katılmıştır. Başörtüsü sorununun tartışıldığı programda sadece aşırı görüşlere yer verilmiştir. Genç Siviller programla ilgili görüşlerini ve program yapımcılarını kınayan açıklamasını kamuoyuna saygıyla duyurur. Genç Siviller olarak 14 Şubat Salı günü yayımlanan 32. Gün programından davet aldık. Geçen hafta gerçekleşen aynı programın gayri medeni ortamını ileri sürerek çekincelerimizi dile getirdik. Program yapımcıları, ikinci kez aynı ortamın olmayacağını söylediler ve Genç Siviller olarak görüşlerimizi rahatça dile getirebileceğimize dair garanti verdiler. Bunun üzerine bize ayrılan kontenjan gereğince 7 kişi olarak söylenen saatte Bilgi Üniversitesi’ne gittik. Program görevlileri tarafından salona alındık ve bizi bir kabusu beklediğini bilmeden ayrılan yerlere oturduk. 32. Günde eller çatışma için kalktı. 3 saatten fazla süren programda sadece bir arkadaşımıza söz verildi. Programın sonuna kadar tüm söz alma girişimlerimiz geri çevrildi. Programın sunucusu Mehmet Ali Birand, sadece İşçi Partili Türk Öğrenci Birliği ile aşırı islamcı görüşleriyle bilinen Özgür-Der temsilcilerine söz verdi. Dolayısıyla 32. Günde tüm eller çatışma için kalkmış oldu. Bu davranışının nedenini çok geçmeden anladık. Birand başörtüsü sorunuyla ilgili en aşırı uç iki grup arasında adeta bir boks maçı düzenlemiş, bize de programın dekoru olma işi düşmüştü. Açıklamalarıyla çatışma yaratan iki radikal görüşü tüm gençlerin görüşüymüş gibi sunulmasındaki amacın reyting almaktan öte toplum içindeki kutuplaşmayı körüklemek olduğunu gözlerimizle gördük. Böyle programda yer aldığımız ve varlığımızla bu programın olmasına istemeden katkı sağladığımız için utanç içindeyiz. Bizi adeta tuzağa düşüren başta Kanal D olmak üzere tüm 32. Gün ekibini kınıyoruz. Sivil ve özgür tartışma ortamına karşı savaş açan bu ve benzeri programlara karşı kamuoyunu uyarıyoruz.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-15-2008, 16:21 | #2 |
Aynı programı dün bende bir müddet izledikten sonra bıraktım..Çünkü tam bir saçmalıktı..Ama halkın bu programlara pekte itibar etmediğini düşünüyorum..Seçim döneminde ve cumhurbaşkanlığı seçimlerindede benzer programlar yapılarak islami kesimler bu programlarda dışlandı,söz hakkı verilmedi ve aşağılandı..Ama sonucunu hep beraber gördük ki halk böyle programlara ve kışkırtmalara önem vermiyor ve kimin doğru yolda kimin yanlış yolda olduğunu biliyor..O yüzden bu programların hiç birini önemsemiyorum..Aynı zamnda bende kınıyorum..Gidip katılan ve sms atanlara da çok kızıyorum.. :-\
|
|
02-15-2008, 17:51 | #3 |
Rabbim maide süresi 68. ayette şöyle buyuruyor.
Âyetlerimiz hakkında dedikoduya dalanları gördüğün vakit başka bir söze dalıncaya kadar onlardan yüz çevir, uzaklaş. Şayet şeytan sana unutturursa hatırladıktan sonra (kalk), o zalimler grubu ile beraber oturma. |
|
02-15-2008, 18:26 | #4 |
amaaaaaaaaaan zaten bu kişiler tanınmaktadır tarafçı kişilikleriyle o yüzden artık kimseye kızmıyorum ve sinirlenmiyorum...
|
|
02-15-2008, 19:00 | #5 |
Basının Şerefsiz mensublarındandır kendisidir.
|
|
02-16-2008, 12:56 | #6 | |
Alıntı:
Rabbim Yardimcisi olsun R. T. Erdoganin... Buraya Kölne geldi... Muhtesem bir Kisilik Muhammed (sav) diyor ki : Müslümanin ferasetinden korkun.. .... Iste bu Birand ve digerleri de hadisin geregini uygulayip korkuyorlar |
||
02-16-2008, 13:27 | #7 |
M.Ali Birand dünyada gördüğüm en büyük alçaklardandır...
|
|
02-16-2008, 13:46 | #8 |
İşi hakaret boyutuna vardırmak hiç doğru değil..Herkesin düşüncesi kendine kimseyi yargılayamayız..Ama program ahlakı açısından elbetteki hiç etik olmayan tavırlar içerisinde...
|
|
02-16-2008, 14:11 | #9 |
İstedikleri olmuyor diye kendilerince bu tür programlar yaparak birşeylerin öncülüğünü yaptıklarını zannediyorlar. Ama sadece havalarını alıyorlar. Dediğiniz gibi arkadaşlar herkes herşeyi biliyor. Mehmet Ali Birand gibileri sadece konuştuklarını zannederler başka da birşey yapamazlar. Hatırlamıyor musunuz Başbakan'ımızla röportaj yaparken nasılda karşısında eriyip bitiyordu. Bu kadar korkuyorlar işte. Sıkıysa bir de bu yaptıklarını sayın Başbakan'ımızın karşında yapsın da görelim |
|
03-01-2008, 19:02 | #10 |
Bu tarz programların tarafsız olması zaten mümkün değildir o yüzden hiç izlemeye bile gerek yok.çünkü izleyince acayip şekilde sinirleniyo insan ve ben ordaki insanların kesinlikle ifrata kaçtığını düşünüyorum sanki sürekli insanlar savaş içindeymiş gibi göstermeye çalışıyolar ama bi kaç sivri insan hariç hiç bi şekilde birbirine düşman insan yok.biz hep birlikte yaşadık ve yaşamayada devam edicez yaşamak istemeyen defolup gitsin bizde onları istemiyoruz ve ayrıca bazen dışarıda hiç hoş olmayan tavırlar içerisine giriliyo ve gerçekten canımızı çok sıkıyolar ben başörtüsüne karşı olan insanların müslüman olduklarına kesinlikle inanmıyorum.onlar küfür içerisindeler ayetleri kendi işlerine gelen şekliyle yorumluyorlar yada istedikleri ayetlleri kabul edip istemediklerini atıolar buda bana onlar bizim ayetlerimizi az bir paraya satarlar ayetini getirio.o yüzden hiç müslümanız die geçinmesinler komik duruma düşüolar bunlar münafıktan başka hiç bişe olamazlar ama ben yine onlar için dua ediorum inşaallah hidayete erenlerden olurlarda doğru yolu bulurlar (kusura bakmayın biraz uzun oldu galiba)
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|