![]() |
#1 |
![]() Geçtiğimiz günlerde bir profösörün davası aklıllara şu soruyu getirdi.
Biliyorsunuz Atatürk'e hakaret etmek yasak. Sadece Atatürk'e değil normal vatandaşlara da hakaret etmek yasak. Kanunda suç bunun belli bir suçu var. Oysa eleştiri serbest insanlar görüşlerini hakaret etmeden bildirebilirler. Peki Atatürk'ü hakaret etmeden eleştirmek kanunen yasak mı? Bence tartışılması gereken şey bu. Sizce Atatürk'e hakaret etmeden eleştirmek suç mu?
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() sende bi numara var ama hayırlısı bakalım...
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ilk önce eleştirmenin doğru tanımını bilmen lazım.
Eleştiri iki yönlüdür ; 1. Olumlu ve yapıcı eleştiri 2. Olumsuz ve yıkıcı eleştiri |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
nasıl bir eleştiri yapasın benim buradaki kastım ATA mızı hakaret etmeden yaptığı işler konusunda naısl eleştirebiliriz işleri doğrumu yanlışı varmı hangi konuda haklı haksz v.s |
||
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
matamatik dersi ermiyomki benim tek numaram cep numaram ben yorumunu ve fikrini sordum sadce |
||
![]() |
![]() |
#6 |
![]() ATA'yı koruma kanunu var git o kanunu incele ordan daha detaylı bilgiler alırsın. biz kanunlara uyarız.
|
|
![]() |
![]() |
#7 | ||
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
#8 |
![]() neyse senle fikir aliş varişi sürmez tartişmaya gider
bende biliyorum bir yelerde var oldğunu ben bir konu açtim var ise yorumunu beklerim okumadan yazımı yazıyorsunuz anlamıyorum yada yapacak yorum mu yok anlamıyorum soru basit sence atamızı yaptığı konulardan dolayı hakarete dayanmadan eleştirme hakkına sahipmiyiz bunun yasa kanunla ne ilgisi var kardeş uyanıksın deilmi geçenlerde bir prof sende okumussun yargılandığını söylüyon sence bu yargılama haklımı haksızmı onu soruyom |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() ayrıca şunuda kafana sok benim bu forumda ne olduğumu yöneticiler biliyor sen canını sıkma
ve karalama yapar iken dikkat et |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() bak suçmu demişsin suçuda kanunlar belirler biz hukukçu deiliz. kanunun doğruluğunu yada yanlışlığını tartışalım bunun yeri meclisdir bu tür meseleler meclisde tartışılır meclis karar verir. senin sorduğun suç meselesi içinde sanırım ceza kanunda maddeler olması lazım git avukatlarla tartış onlara sor. meclise git vekillere söle ama buradaki insanlar kanunlara uyarlar kanun belirlemezler. böyle bir kanunun tartışılmasıda bize fayda değil zarar verir. çünkü biz kanun koyucu değil kanunlara uyan konumdayız. doğrulunu yanlışlığını tartışmayız uyarız. ATA'mızın yaptığı işlere gelince onun yaptığı işleri tarih değerlendirmiş hükmünü vermiş ve ATA'mızda tarihteki o güzel yerini almıştır. bizde onun gösterdiği ilke ve inkilaplar doğrultusunda ilerleriz.
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|