02-19-2008, 22:29 | #1 |
Tartışıyorum..TRT'nin Bir Kanalı Kürtçe Yayına Açılacak
Sayın başbakanımız açıklamalarının birinde, "TRT nin Bir kanalı Kürtçe yayın yapacak" açıklamasında bulundu.
AB sürecinde önemli ve bir o kadarda tepki çeken bu duruma AKparti forum gençliği ne diyor? Sizce bu bir tavizmi? yoksa Demokratik toplumun gereğimi? TRT de Kürtce yayın olsa ne olur olmasa ne olur? Bu durum Laza-Çerkeze vb. ayrı bir kanal isteme hakkı doğururmu?
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-19-2008, 22:30 | #2 |
herkesin hakkı verilmeli ben kürdüm ve buna sevindim....çünkü dilimi tam bilmiyorum bu yolla öğrenirim
|
|
02-19-2008, 22:36 | #3 |
Tabiki herkesin hakkı verilmeli. Bu durum bazı provokasyona sebeb olurmu?
|
|
02-19-2008, 22:37 | #4 |
Kabul etmiyorum resmi dilimiz türkçe hele bu karmaşık durumlarda kürtçenin hiç gereği yok...
Türkiyede bir çok etnik grup var hepsine bir kanal açsak yandık o zaman.... Türkiye cumhuriyeti vatandaşıysan anayasa senin anayasadır o halde orda yazıldığı gıbı dılın türkçedir.. Ben bu konuda oldukça tereddütlüydüm taki kürt bir arkadaşımla konuşana kadar..Bna dediği şuydu; Ben kürdüm evet ama türkiyeliyim.Bu vatan benim vatanım bu bayrak benım bayragım bu dıl benım dılım ıstemez baska bir bayrak baska bır vatan baska bır dıl...... |
|
02-19-2008, 22:41 | #5 |
kürtlerin roj tvyi izlemelerindense devlet tvsini izlemeleri daha faydalı olur ama ölçüsüne dikkat etmek gerek. eğer bu tv herhangi bir bölünmeye sebep olacaksa faaliyete hiç başlanmamalı yada yayını durdurulmalıdır.
|
|
02-19-2008, 22:43 | #6 | |
Alıntı:
|
||
02-19-2008, 22:43 | #7 | |
Alıntı:
Belkide ilgisizlikten yine bu kanal kapatılacak. Kürtce kursların ilgisizlikten kendiliğinden kapandığı gibi |
||
02-19-2008, 22:45 | #8 | ||
Alıntı:
|
|||
02-19-2008, 22:48 | #9 | |||
Alıntı:
dediklerin doğru tabiki de devlet kanalını izleseler daha faydalı olur onlar için |
||||
02-19-2008, 22:49 | #10 | ||
Alıntı:
Bu arada Roj tvde kürt degıl pkk kanalıdır ..Zaten belli bilinçteki inanlar neyın ne oldugunu bılıyor ben hıc bır kurd arkadasımın roj ızledıgını duymadım dedıgım gıbı kendılerını ayrı bır mıllet olarak bıle gormuyorlar bende gormuyorum...Bız bırız....ama kurtce kanal olayı tamamen ayrım yaratmak ısteyenlerın oyunudur desteklememı beklemeyın... |
|||
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|