AK Gençliğin Buluşma Noktası
Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 02-24-2008, 01:08   #1
Kullanıcı Adı
BİRİNCİ
Standart KIM VATANINI DAHA ÇOK SEVİYOR?
MEYDANLARDA BAYRAKLARI SALLAYANLAR MI DOĞUDA KENDILERINE KEFEN YAPANLAR MI

BİRİNCİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-24-2008, 14:33   #2
Kullanıcı Adı
eddie
ikiside.. herkes elinden ne geliyosa onu yapıyo...
eddie isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-24-2008, 15:10   #3
Kullanıcı Adı
Beritan
vatan sevgisi ölçülmezkii
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-24-2008, 15:25   #4
Kullanıcı Adı
aktürkiye
o meydanlarda bayraklarını sallayanlar çok saçma nedenlerden dolayı meydanlara iniyor bu demek değil ki vatanlarını sevmiyorlar ona bişey diyemem ama doğuda bizim için canlarını feda edenlerden fazla olamaz vesselam...
aktürkiye isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-24-2008, 15:46   #5
Kullanıcı Adı
çilik
BİZ BAŞIMIZDAKİ BAŞÖRTÜ YÜZÜNDEN ATATÜRKÜ SEVMEZMİŞİZ,VATANIMIZI SEVMEZMİŞİZ....ORDA BAYRAK SALLAYARAK VATAN SEVİLMEZ....BEN EMİNİM Kİ BENİM SEVGİMİN ÇEYREĞİ BİLE YOKTUR ONLARDA NİYE Mİ...BU ÜLKE İÇİN BİRŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR MI,HALK İÇİN BİŞEYLER YAPMAYI DÜŞÜNÜYORLAR MI
çilik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-24-2008, 15:49   #6
Kullanıcı Adı
Saltuk Buğra Han
Bayrak sallamak illa ki o kişinin büyük bir vatan sevgisinin olduğunu kanıtlamaz.Çünkü ülkede gösterişten öteye gitmeyen ,o kadar çok bayrak sallayan insan var ki .Ama gelebilmesi muhtemel her türlü dış tehditlere karşı savunmanı yaptığın takdirde senin bayrağı sallamana da gerek yok,çünkü o şanlı albayrak zaten bağlı olduğu direkte kendi kendine sallanacaktır. He aksi olursa ne olur işte ondan sonrası korku filmden beter.O zaman birileri gelirler bayrağı direkten indirirler ve ne yazık ki o bayrağın yerine bizleri koyup sallandırırlar.
Allah Türkü korusun.
Saltuk Buğra Han isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-24-2008, 16:14   #7
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Kimsenin vatan sevgisini tartamayız..Çok seviyorum diyenler belki de içten sevmiyor olabilirler..Ya da sesini çıkarmadan yaşayan bir vatandaş,Ülkesi için canını bile verebilecek yürektedir..Onların vicdanlarını elbette tartamayız..Ama her şehit cenazesinde çıkıpta slogan atan,bayrak sallayan insanların sevgisine pekte itibar etmiyorum..Vatan sevgisi her şehit cenazesinde ortaya çıkıpta bağırmaktan ibaret değildir..Vatan sevgisi her şekilde gösterilmelidir..Kendi menfaati için rüşvet alan bir memur vatansever değildir..Ama çıkıpta ortalada bağırabilir..Çünkü bağırmak,haykırmak kolaydır..Yine kendi menfaati uğruna milletin parasını hortumlayanlar vatansever değildir..Ama Cem Uzan gibi çıkıpta ortalarda,''biz bu vatan için canımızı veriririz'' diye pekala bağırabilir.. ;)
Bir gazeteci bir işadamına gidip soruyor..''Bu terör olaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz??'' diye..Adam başlıyor: ''Terör ülkemizi yok edemez..Aslan gibi askerlerimiz var..Gerekirse canımızı veririz ama vatanımızı vermeyiz..'' Sonra gazeteci işadamına ''Efendim siz askerliğinizi nerede yaptınız..'' diyor..İşadamının cevabı şu..''Şey.. :-X bizim zamanımızda savaş vardı..Bedelli yapmak zorunda kaldık..Malum arkamızda karımız çocuklarımız var..Mecbur.. :-\'' diye başlıyor.. Sonra gazeteci tekrar soruyor..''Peki efendim oğlunuz ünlü bir playboy..Her yerde ondan söz ediliyor..O askeriliğini nerede yaptı..??'' İşadamı: ''Oğlumun okulu var evladım..Biliyorsun eğitim herşeyden önemli..Bu terör zaten eğitimsizlikten geldi başımıza..'' diye yine kıvırıyor.. Şimdi bu canımızı veririz diye bağıran,ama iş başa düştüğündede tükürdüğünü yalayıpta lafı kıvıran adam vatansever midir.. Geride çocuğunu,eşini,anasını bırakarak Vatan borcu namus borcudur diyerek canını feda eden askerlerimiz varken,''Efendim geride çocuklarım ailem vardı,mecburdum..'' diyerek parayla askerlik yapan bir adam ne kadar vatansever olabilir..??Pkk ile iş birliği yapan bir korucuda vakti zamanıyla ekranlarda ''vatan için canımız feda'' diye haykırmıştı..
Gelmek istediğim nokta şudur..Her vatan için canımızı veririz diye ortalarda haykıranlar için Vatanını seviyor diyemeyiz..Vatanını seven adam,ülkesinin menfaatlerinden çok kendi menfaatini düşünmez..Vatanını seven adam masum insanların hakkını yemez..Vatanını seven adam vatanındaki fakir insanlara yardım elini uzatır..Vatanını seven adam içki zıkkımlanıp sabahladığı masalara para vereceğine gider bir yetimin karnını doyurur..Karnını doyuracak gücü yoksa gider dert ortağı olur,destek olur..Vatanını seven adam çıkıpta her yerde bağırmaz..Sevdiğini kanıtlamak için bağırmak yerine gider adam gibi çalışır..Gerçek vatanseverlik vatanı uğruna sadece canını vermek değildir..Emekte vermek gerekir..Vatanın menfaati için emek veren insanlarda canını vermiş kadar değerlidir..
Alt 02-24-2008, 16:25   #8
Kullanıcı Adı
Kafes
Bence, kimin vatanini gercekten sevdigini sergiledikleri davranislardan anlayabiliriz ama eger o kisiyi tum hayati boyunca takip etmissek. Sadece baskalari tarafindan gosterilen ya da kendimizin bir kac defa gordugu olaylardan dolayi hemen bir sonuca atlamak yanlis.

Fakat hic bir sey yapmadan icinden vatanini sevmek diye bir sey olamaz. Bu tamamen kendini kandirmacadir. Kelimeler yuregini konusturmada tamamen yetersizdir. Beynimizde, kalbimizde, vucudumuzda dolasan tonlarca fikir, dusunce, duygu nasil salt davranis ya da salt sozlerle ifade edilebilir?

Ama daha onemlisi, vatanini gercekten seven biri icin baskalari vatanini sevmis sevmemis hic bir sey ifade etmez.
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-25-2008, 00:29   #9
Kullanıcı Adı
maviinsan
vatanını en çok seven işini en iyi yapandır...
maviinsan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-27-2008, 16:42   #10
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
"Devlete hizmet edip, şehit olmaya hazırız diyen bir esnaf, müşterilerine kazık atıyorsa, yalan-dolanla iş yapmaya çalışıyorsa “vatanseverliği” sloganda kalmış olmaz mı?
Her ay devletten vergi kaçıran bir esnafın, “Vatan sana canım feda!” sloganları atıyor olması bir çelişkiyi göstermez mi?

“Bende ölmeye hazırım!” diyen bir doktor, hastanesine gelen hastalarla ilgilenmeyip, hastalarını muayenehanesine yönlendirip, özel muayene olanlarla daha çok ilgileniyorsa buna “vatanseverlik” diyebilir misiniz?

Tapu müdürlüğünde memur olan birisi “Bende ölmeye hazırım!” dedikten sonra “rüşvetsiz” imza atmıyorsa ülkesine olan sevgisi sorgulanmaz mı?

Devletin herhangi bir kademesinde çalışan “devlet memuru” beni de askere alın!” dediği halde, yanına gelen vatandaşla ilgilenmiyor yada işlerini aksatıyorsa “Vatan sana canım feda!” cümlesini haykırması çelişki değil midir?

“Biz bir ölür, bin diriliriz!” sloganı atan bir öğretmen, sınıfındaki öğrencilerle yeterince ilgilenmiyorsa, fidanların kurumasına göz yuman bir bahçıvan kadar suçlu olmaz mı?

Öğretmenler lokalinde her akşam “okey” oynayan bir öğretmenin, öğrencilerine sınıfta “vatan, millet, Sakarya” edebiyatı yapması sadece edebiyattan ibaret kalmaz mı?

'Sabah 1. dersin ortasında sınıftan çıkıp, öğretmenler odasında TV karşısına geçip, magazin programları izleyen bir Öğretmen “Her şey Vatan için!” sloganı atıyor. Bu olayı bizzat kendi gözümle gördüm.' "

Eğitici - Yazar Sait Çamlıca
En Büyük Vatansever Kimdir?
http://www.saitcamlica.com/wp/?p=359

duyguseli ve maviinsan'a ve Sait Çamlıca'ya katılıyorum.
EN BÜYÜK VATANSEVER, İŞİNİ EN İYİ YAPANDIR!
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)