03-01-2008, 20:21 | #1 |
--- BABAM VE OĞLUM --- En iyi Duygusal Türk Filmi...
Oyuncular : Fikret Kuşkan , Çetin Tekindor , Hümeyra Yönetmen : Çağan Irmak Ona bir oda ver baba, gidecek bir yeri yok.. 1980 darbesinde annesini kaybeden küçük Deniz (babası o dönemde bir çok erkek çocuğa verilen ismi koymuş) yedi yıl sonra hiç görmediği dedesinin Ege’deki çiftliğine doğru bir yolculuğa çıkar. Deniz’in dedesini hiç görmemesinin nedeni dedesiyle babasının yıllardır küs oluşudur. Hüseyin Efendi (Çetin Tekindor) okumaya diye gönderdiği oğlunun politik olaylara karıştığını öğrenince onu evlatlıktan silmiştir çünkü. Sadık’ın her şeye rağmen baba evine geri dönüşünün nedeni Deniz’den ayrılmak zorunda oluşudur; küçük oğlunu babasına emanet edecektir. Kelimenin tam anlamıyla Deniz bu çiftlikte hafif tatlı kaçık bir ailenin ortasında bulur kendini. Evin yanaşmaları, küs teyze (Şerif Sezer), traktör kullanan ve telsizle konuşan müthiş bir babaanne (Hümeyra), bileğinden boğazına kadar bilezikle dolaşan gelin Hanife (Binnur Kaya) ve saf bir amca (Yetkin Dikinciler). Düşünsenize hepsi bağırarak ve hep bir ağızdan konuşuyor. Sadık, uğruna savaştığı bir Türkiye’ye ve terk ettiği sevgilisiyle ve kendiyle kasabada yüzleşirken; çocuk, dedesinin ve babasının arasındaki tüm buzları eritecektir.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-03-2008, 14:30 | #2 |
Ya ağlamak isteyen alsın izlesin derim ben...
|
|
03-03-2008, 14:43 | #3 |
Ancak bir film bu kadar mükemmel yapılabilirdi.Helala olsun oyunculara,Yönetmene ve emeği geçen tüm yardımcılara dahi..Kelimenin tam anlamıyla bayıldım,bittim,güldüm ve ağladım.. :'(
Hababam sınıfından sonra en çok beğendiğim ve izlemekten bıkmayacağım bir film. Teşekkürler Çağan Irmak |
|
03-03-2008, 18:54 | #4 |
Daha izlemedim,en kısa zamanda almayı düşünüyorum...
'Mutluluk' adlı Türk filmide güzel... |
|
03-03-2008, 18:57 | #5 |
Mutluluk ta güzel ama Babam be Oğlum bambaşka... Arşivlik... Başköşe...
|
|
03-04-2008, 17:41 | #6 | |
Alıntı:
|
||
03-21-2008, 22:17 | #7 | ||
Alıntı:
|
|||
03-21-2008, 22:20 | #8 |
valla gittiğimde salondaki hemen hemen herkez ağlamıştı
ben ve bi kaç kişi hariç ruhsuzmuyum neyim :-\ |
|
03-21-2008, 22:30 | #9 |
güzel ve duygusal bir film :'( :-*
|
|
03-22-2008, 12:37 | #10 | |
Alıntı:
|
||
Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir) | |
|
|