07-21-2007, 20:25 | #1 |
Tüm Liderlere Hakkımı Helal Ediyorum
Seçim yasakları öncesi son yayın olması nedeniyle gözler bu programa çevrilmişti. Acaba başbakan seçim çalışmalarını noktalayacağı yayında farklı, gündem yaratan bir açıklama yapacak mıydı?
Fehmi Koru, Mehmet Acet, Hülya Seloni ile birlikte yayına katılanlardan biri olarak benim de en çok merak ettiğim soruydu bu. Ve oldu. Başbakan son gün, hatta son saniye, seçim yasaklarının başlamasının yalnızca birkaç dakika öncesinde çok önemli ve tarihi bir açıklama yaptı. O sözleri şimdi burada başbakanın ağzından kelime kelime harfine bile dokunmadan sizlere olduğu gibi buradan aktarıyorum; “Tüm liderlerle seçim boyunca sıkıntılar yaşadık. Onların olumsuz sert açıklamaları oldu bizim olumsuz sert açıklamalarımız oldu ve ben hakkımı helal ediyorum!” Kıran kırana, alabildiğine sert bir propaganda döneminin sonunda başbakan tüm liderlere, Baykal’a, Bahçeli’ye, Ağar’a, Uzan’a isim ayırt etmeden “tüm liderlere” olağandışı bir duygusallık içinde hakkını helal etti. Çok önemli bir açıklamaydı bu. İnsani olarak başbakanın bu duruşu eminim gelecek seçim dönemlerinde de örnek teşkil edecektir. Ama hepsi bu kadar değil! Başbakan böylesine gergin bir seçim atmosferinin ardından oluşacak mecliste ülkeyi kaosa sürükleyebilecek olumsuzların önüne geçmek için ilk adımı attı. Yine kendi ifadeleriyle aktarıyorum; “Temennim odur ki, açılacak yeni meclis döneminde her şeyi aynı masa etrafında konuşarak ülkemizin menfaatlerini Türkiye’nin geleceğini hep birlikte başarır ve dünya ilkleri arasına Türkiye’mizi sokarız!” Açık bir barış çağrısıydı bu. Bu sözlerle başbakan 23 Temmuz sabahı ortaya nasıl bir tablo çıkacağını görmeden, meclise girecek her vekile kırmızı bir karanfil uzattı. İşte seçim döneminin en güzel gelişmesi bu oldu bence. Umarım bu dilekler gerçek olur! Türkiye’nin kazanacağı bir seçim olması dileğiyle… Sağlıcakla kalın!
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-21-2007, 20:27 | #2 |
Tüm Liderlere Hakkımı Helal Ediyorum
onlar bunu haketmiyorki,hepsine sorsan helal etmezler..
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|