AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyasi Değerlendirme Hükümet, Muhalefet, Cumhurbaşkanı, YÖK, Danıştay,Ergenekon ve gündemdeki diğer bütün siyasi değerlendirmeleri burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 03-13-2008, 18:26   #1
Kullanıcı Adı
Benide_Kapatın
Standart Başörtüsü mağduru erkekler..!
Bu ülkede;

Anasının başı örtülü olduğundan dolayı “kendilerini sistemin bekçisi gören!” mesleklere, okullara giremeyen pek çok gencimiz, insanımız vardır.

Anası-bacısı örtülü, babası sakallı diye önemli kurumlarda önü tıkanan, yolu kesilen pek çok Anadolu insanı vardır.

Üniversite yerleşkesinde, “arabasında başörtülü kadın görüldü” diye soruşturma açılıp, akademik hayatına son verilen hocalar vardır.

Vatan için canını verdiği halde, cansız bedeninin konduğu helikoptere başörtülü anası bindirilmeyen şehitler vardır.

Eşi örtülü olduğundan dolayı (28 Şubatta) meslekten ihraç edilmekten son anda kurtulan pek çok hâkim-savcı- kaymakam-bürokrat vardır.

Bu ülkede, başörtülü olduğundan dolayı hanımı bir kamu hastanesinde hasta ziyaretine bile alınmayan Başbakanlar, hanımının eğitim hakkı başörtüsünden dolayı elinden alınmış Cumhurbaşkanları vardır.

Yetmişlik yatalak anasına başı açık sağlık karnesi çıkartmak, fotoğrafına peruk monte ettirmek için didinirken, hastaneye yetiştiremeden gözünün önünde anasını kaybeden evlatlar vardır.

İşinden olmamak için, çalıştığı kurumun yakınından başörtülü anasını-bacısını geçirmekten ürken, öz bacısına anasına vebalı gibi davranmak zorunda bırakılan erkekler vardır.

Eğer “hademe”, “işçi”, “sıradan memur”, “etkisiz bir meslekte etkisiz bir eleman” olacaksanız ananızın-bacınızın örtüsünün, babanızın-dedenizin sakalının ehemmiyeti yoktur. Ama önemli bir noktada, önemli bir görevde bulunacaksanız bunlar “sistemin akredite kriterleri” olarak karşınıza çıkacaktır. “Sistemin bekçisi”, “laik-çi-liğin kalesi” kurumlarda bir şey olmaya adaysanız, yedi sülalenizin fotoğraflı bilgi formu istenir. Kapıcılardan sorulursunuz, takiplere maruz kalırsınız. Başörtülü ananızla, sakallı dedenizle çekilmiş fotoğraflar aleyhinize belge olur.

Türkiye'de başörtüsü bir turnusol kâğıdına, damgaya dönüştürülmüştür. Üniversite kapılarında yığılan genç kızlardan öte erkekleri etkilemektedir.

Peki, dün bir Fransızın eli uzandı diye Sütçü İmamı gayrete getiren ve kurtuluş savaşının fitilini ateşleyen başörtüsüne kafa kâğıdında “Türk” ve “Müslüman” yazanlar neden tahammül edemiyor? Neden kırmızı görmüş gibi çıldırıyorlar?

Benide_Kapatın isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-13-2008, 21:27   #2
Kullanıcı Adı
_tuba_89
Neden kırmızı görmüş gibi çıldırıyorlar?

Doğalarında var... :-X
_tuba_89 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-13-2008, 23:06   #3
Kullanıcı Adı
eddie
"Vatan için canını verdiği halde, cansız bedeninin konduğu helikoptere başörtülü anası bindirilmeyen şehitler vardır. " "Yetmişlik yatalak anasına başı açık sağlık karnesi çıkartmak, fotoğrafına peruk monte ettirmek için didinirken, hastaneye yetiştiremeden gözünün önünde anasını kaybeden evlatlar vardır."

yorum yazdım sildim
tekrar yazdım tekrar sildim
bi daha yazdım yine sildim
yazdım sildim yazdım sildim..

hiç biri söylemek istediklerimi karşılamadı..
eddie isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-13-2008, 23:41   #4
Kullanıcı Adı
Benide_Kapatın
Başörtüsünü bir savaş sebebi, bir rejim krizi, bir laiklik ayıracı haline getirenlerin derdi başörtülü kadınlarımızla-kızlarımızla değildir. Başörtüsü söz konusu olduğunda “kırmızı görmüş boğa”ya dönenlerin asıl problemi kadınlardan öte, başörtülü kadınlarla bağı bulunan erkeklerdir.
Alt 03-14-2008, 01:13   #5
Kullanıcı Adı
Benide_Kapatın
Eğer “hademe”, “işçi”, “sıradan memur”, “etkisiz bir meslekte etkisiz bir eleman” olacaksanız ananızın-bacınızın örtüsünün, babanızın-dedenizin sakalının ehemmiyeti yoktur. Ama önemli bir noktada, önemli bir görevde bulunacaksanız bunlar “sistemin akredite kriterleri” olarak karşınıza çıkacaktır. “Sistemin bekçisi”, “laik-çi-liğin kalesi” kurumlarda bir şey olmaya adaysanız, yedi sülalenizin fotoğraflı bilgi formu istenir. Kapıcılardan sorulursunuz, takiplere maruz kalırsınız. Başörtülü ananızla, sakallı dedenizle çekilmiş fotoğraflar aleyhinize belge olur.

Türkiye'de başörtüsü bir turnusol kâğıdına, damgaya dönüştürülmüştür. Üniversite kapılarında yığılan genç kızlardan öte erkekleri etkilemektedir.

Peki, dün bir Fransızın eli uzandı diye Sütçü İmamı gayrete getiren ve kurtuluş savaşının fitilini ateşleyen başörtüsüne kafa kâğıdında “Türk” ve “Müslüman” yazanlar neden tahammül edemiyor? Neden kırmızı görmüş gibi çıldırıyorlar?

Hemen tamamının anası başörtülü olan er ve erbaşların şahadeti övünç vesilesi olurken, neden bir teğmenin, bir hâkimin, bir kaymakamın anasının-bacısının örtülü olması rahatsızlık veriyor?

Başörtüsü ve başörtülüler için bilemediğimiz zımni bir kırmızı çizgi mi var? Bu çizgi kimi kimden koruyor? Kimlerin saltanatına, ayrıcalıklarına sütre oluyor?

Bu gün başörtüsü, Beyaz Türklerin Kara Türkleri işaretleme ve imha aracı haline getirilmiştir. Kripto ecnebiler insanımızın önünü bununla kesmektedirler. Her Anadolu insanı bir şekilde başörtüsüyle, başörtülü biriyle ilintilidir. Bu nedenle, bu malzeme tespit ve tasfiye aracı olarak sürekli Beyaz Türklerin elinde tutulmalıdır!..

Memleketin beynine çöreklenmiş aristokratik azınlığın korkusu bir bez parçasından veya onu takan genç kızlardan kaynaklanma-maktadır. Kripto ecnebilerin asıl korkusu Kara Türklerin devletin-memleketin sinirlerine, beynine geri dönmesidir. Bu dönüşü engellemek için başörtüsü ideal bir engelleme aracı, kullanışlı bir ayıraçtır.

İstatistiklere göre kadınlarımızın %65-70'i başörtülüdür. İnsanımızın %82'si zorunlu din eğitimini yararlı görmektedir. Hukukun en temel ilkesi suçun şahsiliğidir. Başörtüsünü laikçi takıntılarınıza uyarak suç kabul etsek bile; siz, hangi mantıkla en temel hukuk kuralını ihlal ederek ülkede yaşayan nüfusun %80'ini teşkil eden Anadolu insanını Türk devletinin hayati kurumlarından uzak tutuyorsunuz?

Geride kalan %15-20 içinde kimler var?

Kripto ecnebiler, kontrol altında tuttuğunuz bazı heteredoks guruplar mı akredite bu ülkede?

Suriye tarzı (azınlığın yönetiminde) bir ülkede yaşıyoruz da biz mi farkında değiliz?

Bu ülkede en kritik güvenlik birimlerinde, istihbarat birimlerinde, önemli kurumlarda anası- bacısı örtülü insanlara rezerv konuluyor. Özel tespit ve takip heyetleri kuruluyor. Girebilmiş olanlar yükselemiyor. Dolayısıyla bu kurumlara başörtüsünü tasvip etmeyen, genel dokunun dışındaki kesimlerden kimseler alınıyor. Bu durum geniş bir kesimin devletten ve devletin stratejik birimlerinden dışlanmasını sonuç veriyor. Devletin önemli birimlerinin belirli kesimlere-guruplara dayanmasına neden oluyor ve sosyal barış zedeleniyor.

Bu ülkede kimler ve hangi güçler Çanakkale'de şehit olanların, Yemende telef olanların, Sütçü İmamların, Nene Hatunların, Kara Fatmaların, bebeğinin örtüsünü cephaneye örtüp cepheye taşıyan Elif Bacıların torunlarını devletten ve devletin imkânlarından dışlamak istiyor?

Anadolu'nun öz evlatlarına parya ve zenci muamelesi yapanlar kimler?

Bu hakkı ve gücü nereden alıyorlar?

Memleketin asıl sahipleri işgalci batının artıkları, beslemeleri oldu da haberimiz mi yok?

“Türk devleti” olarak bildiğimiz bu devlet, başkalarının elinde de farkında mı değiliz?

Y.Gezgin
Alt 03-14-2008, 02:18   #6
Kullanıcı Adı
eddie
kimsenin eline geçmesine fırsat verilmemeli.. biz neciyiz burda.. gaza geldim yine..
eddie isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-27-2008, 14:34   #7
Kullanıcı Adı
dilek
benim anlamadıgım aklımın ermediği,mantığıma sığmayan;
mini etekle,nerdeyse mayo bikini denecek kadar kıyafetle(!) gezenlere bişey olmuyo da bize oluyo olan.
biri bana anlatsın >
dilek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-26-2008, 20:57   #8
Kullanıcı Adı
demirhanem
senin ülkende herdinden insan dinini yaymak için ve diğer dinleri kötülemek için karikatürler yaysınlar misyonerlik yapsın sen kendi ülkende kendi dininin eğitimini vereme !

demirhanem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-26-2008, 21:00   #9
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
evet ne kadar saçma bir olay bu ya. Birisi asker olacak diye anasının başına babasının yüzüne bakıp karar verebiliyorlar. Her askere giden ateist mi olmak zorun da :o
YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-26-2008, 21:05   #10
Kullanıcı Adı
parabol
Alıntı:
YavuzSultanSelim Nickli Üyeden Alıntı
evet ne kadar saçma bir olay bu ya. Birisi asker olacak diye anasının başına babasının yüzüne bakıp karar verebiliyorlar. Her askere giden ateist mi olmak zorun da :o
ordu evlerıne yemege falan gıderken anneannem yada babannemın baslarındakı esarp acılmak zorunda kalıyor yoksa gıremıyor yaslı baslı kadınlar..Babam hep der...öyle koyuyorki o kafarını actırmak ama elden bir şley gelmiyor diye...napalım böyle gelmiş böyle gider her kamu kurumnda duzelıur askerıyede duzelmez bu durum...
parabol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)