|
![]() |
#1 |
![]() Recai Kutan, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kapatılması istemi ile ilgili olarak bir basın açıklaması yayımladı.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kapatılması istemi ile ilgili olarak açılmış bulunan dava, parlamenter demokrasi sistem açısından son derece kaygı verici bir gelişmedir. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdırlar. Herhangi bir siyasi partiyi bir takım değerlendirme ve yorumlar ile kapatma tehdidi altında bulundurmak demokrasinin gelişip serpilmesine, güçlenmesine engel olmak anlamına gelir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti; bürokratik oligarşinin, egemen olduğu, keyfi uygulamaların yapıldığı basit ve ilkel bir devlet değil, çağdaş bir hukuk devletidir. Çağdaş hukuk devletlerinin en temel vasfı olan milli irade üzerinde hiçbir vesayet veya ipotek kabul etmeme ilkesi, tüm kurum ve kuruluşların özenle koruması gereken en temel değerdir. Bu dava ile bir yandan ülkemizin imajı ciddi şekilde zedelenecek, öte yandan zaten çok hassas dengelerle ayakta durmaya çalışan ekonomik yapı daha da zayıflayarak, istikrarsızlığa hızla yuvarlanabilecektir. Bu değerlendirmeler ışığında Saadet Partisi olarak, tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları, aydınları, demokrasiye sahip çıkmaya davet ediyoruz. Yine Saadet Partisi olarak milli iradenin tecelli yeri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni derhal toplanarak, bu soruna kalıcı çözümler üretmesini bekliyoruz. Aziz Milletimize Saygıyla Arz Ederiz. Saadet Partisi Genel Başkanı M. Recai KUTAN
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Siyasette zaten dost düşman algılaması başkadır
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ben "bizans torunları" tabirinden sonra samimiyetlerinden şüphe duymaya başladım,bu açıklama yarın kendi başlarına gelmesin diye yapıldığını düşünüyorun.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Allah selamet versin, sağolsun.
|
|
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Ya Recai Kutani nedense cok seviyorum bana cok sempatik geliyor öyle beyaz sacli, tonton bir amca..
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() :D tonton.....
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Fransa’nın Eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Türkiye’yi de dahil ederek “Hepimiz Bizans’ın Çocuklarıyız” diye bir ifade kullanmış ve gazeteler bunu yazmıştı. http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2004/11/16/553991.asp Osmanlı’nın mirasçısı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Erdoğan’dan ise bunu reddetmesi ve “Bizler Osmanlı’nın çocuklarıyız” demesi beklenirdi. İşte Erbakan Hoca da böyle bir açıklama gelmemesinden hareketle “Bunlar kendilerini Bizans’ın çocukları sanıyor” diyerek sitemini dile getirmiştir. Hem işin şu tarafı da var. AKP döneminde ne hikmettirki bütün Bizans eserleri AB dayatması uğruna restore edilirken, Osmanlı eserleri kırık dökük halde. Bunla ilgili vakıflar müdürlüğünden de bilgi edinilebilir. Recai Kutan, yaşı ilerlemiş olabilir. Fakat bugüne kadar bu milletin inancına ve tarihi misyonuna aykırı tutum sergilememiştir. Mesela bu ülkenin rotasını sadece batıya endeksleyecek bir tutumu olmamıştır. ABD ile Irakın işgali için tezkere pazarlığı yapmamıştır. İçi çürümüş ABnin dayattığı dayatmaları kabul etmemiştir. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() peki Ak partiye oy verenler Cehenneme giderler sozunu nasil aciklayacaksin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() hocam bütün b u açıklamalrınız niye,çağlayan mitinginize gelenler bile 22 temmuz da oyunu partimiz lehine kullanmıştır.Ayırca benim kırıldığım nokta Erbakan hoca 22 temmuz seçimlerinde adeta fitne sokmaya çalışmıştır bizi adeta yahudi uşağı yapmıştır benzetmeleri ile,biz chp den bile bu kadar ağır laflar yemedik bu arada benim evimde Erbakan hocamdan teşekkür belgem var geçmişte böyle çalışmış biri olan ben böyle düşünüyorsam demekki gerçekten hoca bizi çok ama çooookkkk kırmış ve bence artık telafisi mümkün değildir. :o
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|