|
03-17-2008, 21:53 | #1 |
Tartışıyorum...DTP kapatılırken iyi, AKP kapatılırken kötü(mü?)
AK partililer olarak hepimiz, son günlerde demokrasi çığlıkları atıyoruz. Çünkü hepimizin bildiği gibi Cumhuriyet başsavcılığı partimiz adına kapatma davası açtı. İçinde bulunduğumuz yüzyılda böylesine bir zihniyet çoğu ülke tarafından yıllar önce terkedilmesine rağmen, mağlesef ülkemizde devam etmekte. Parti olarak sürekli, özgürlükleri,kişisel hakları,din ve vijdan özgürlüklerini,azınlık haklarını vs. savunduk. Şimdi sormak isterim... *DTP ye 3 ay önce kapatma davası açıldığından kaçımızın haberi var? *HAngimiz DTP'nin kapatılmasına karşı çıktık? *Bilmiyormuyduk DTP yi kapatan yasakcılar, AK partiyide birgün kapatacak? *Demokrasi isteğimiz sırf AK partiyemi? *Demokrasi çığlığı atmak için birilerinin kuyruğumuza basmasımı lazımdı?
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-17-2008, 22:00 | #2 |
Birincisi ne olursa olsun Akparti ile DTPyi kıyaslamak ne derece doğru tartışılır...Dtp pkk yanlısı olduğunu açık seçık belli ediyor benim kanım kaldırmıyor katillerin mecliste olmasını...
Ama profesyonel düşünürsek elbette o da demokrasiye vurulan bir darbeydi tartışmasız...En azından mecliste olmaları bir takım şeylerin önümüzde olmasını ve haberdar olmamızı sağlıyordu..eger kapatılsa ve meclısten çıkarılsa yapacaklarını yıne yapacaklar ancak ruhumuz duymayacaktı....zaten bu yapılanlar ve söylenenlerın bu derece göz önunde olması DTPnın oy kaybetmesıne sebep oldu...Parti kapamak , hangısı olursa olsun Ülkeye sadece zarar getirir... |
|
03-17-2008, 22:01 | #3 |
ak partiyle dtp yi kıyaslayamazsın bir
ikincisi icraatlar oldukça farklı ..kimin ne yaptığı belli... evet düzgün bir demokrasimiz olsaydı bugün fedarasyon, bir yerlerde türkiye için türkiye kürdistanı diye konuşanları sayısız suçları olanları hemen kapatmamız gerekirdi...ülkem için kim zararlıysa cezasını bulmalı .. demokrası budur... |
|
03-17-2008, 22:07 | #4 | |
Alıntı:
Bazı şeyler yasaklandıkca daha çok ilgi gördüğü kesin. DTP yi bu duruma getiren yine bu yasakcı zihniyet. Sen kapattıkca halk onları kurtarıcı olarak görüyor. İş yerimde zaman zaman ufak çaplı bir kamuoyu yoklaması yaparım. Son zamlardan buyana epey tepki toplayan AKparti, açılan kapatma davasından sonra tekrar güç kazanmış.. Dün AK partiyi eleştirip, oy verdiğine pişmanım diyen arkadaşlar, tekrar desteklemeye başladı |
||
03-17-2008, 22:13 | #5 |
Bizim partimizin kapatılması için öne sürülen deliller çok gülünç
Ramazan ayında iftar cadırı açmak.. Parti binalarında bayramlaşma merasimi gerçekleştirmek.. Ve bunun gibi gereksiz suçlamalarla dolu Dtp ise hepimizin göz bebeği olan yavrularımızı acımasızca öldüren yasa dışı bir grup olan pkk ya yardımları açık olan bir parti nasıl bir karşılaştırma yapalım :-\ |
|
03-17-2008, 22:23 | #6 |
DTP'yi var edenler ve varolma sebebi ile AKP'ninki mukayese edilemeyecek hususlar.
DTP zamane Türk düşmanlarının Türkiye düşmanlarının bir projesi. Onların derdi kürtler falan KE-SİN-LİK-LE DEĞİLL Provakasyonlarla Türk Kürt çatışması çıkartmanın yanısıra demokrasimizi vurmak içinde var onlar. DTP'yi demokrasi için savunmak demek demokrasiye darbe vurmak demektir. Demokrasi bir gemi olsa ona delik açmak demektir. O oyuna gelmek demektir. DTP'liler PKK nın siyasi kamplarında eğitim alıpta gönderiliyorlar buraya. |
|
03-17-2008, 22:27 | #7 | |
Alıntı:
Haberleri izlerken gülmekten kendimi alamadım Bu kadar komik gerekceler olamaz Ve bu saçmalıklar borsaları ne hale getirdi Bizim partimizin kapatılması ülkeyi sarsıyor Dtp kapatılsa bu kadar karışıklık çıkmaz onun için kimse tepki gösterip demokrasi elden gidiyor diye yakınmaz Veya Dtp uygun hareketlerde bulunsa ve doğuya yatırım yapılması için kürtlerin daha iyi temsil edilmesi için çalışsa kapatılmaz Bunlerı yapmaya çalışırken kapatılsa eminim bizde karşı çıkarız. |
||
03-17-2008, 22:30 | #8 |
Elbetteki herkes söylüyor ve biliyor AKPARTİ ve DTPnin bir olmadığını....Elbetteki hiç birimiz kaldıramıyoruz dağdaki teröristlerin mecliste olmasını..ancak yasaklar her zaman cezbedicidir...Yasaklamak yerine yanlışları ortaya çıkarmak köklü çözümdür...
En kötü ihtimalle akp kapatılırsa ne olur..bir şekilde yeni parti kurulur ıkı katı oy alır durum yine bize yarar...çok büyük yanlış yapıyorlar kendi adlarına farkında değiller...halk her zaman mağdurdan yana olmuştur..o nedenle korkum yok...Benim tek korkum bunun ülke ekonomısıne ve istıkrarına zararı...euro 1,700den 2,000 nın uzerıne çıktı...yazık günah emeklere yazık..... |
|
03-17-2008, 22:57 | #9 |
Amacımız bir karşılaştırmadan ziyade, demokrasinin uygulama biçimi.
Bakın İspanyada'da defalarca era adlı ayrılıkcıların partisi kapatılmış, her dafasındada yani bir parti ile daha güçlü olarak meclise girmişler. Partiyi kapatmaları ayrılık istemeyen azınlıklarıda kışkırtmış ve yeni oluşumlara desteğe zorlanmışlar, buda kapatılan partiyi her defasında daha güçlü yapmış. Bizlerin dağdaki teröristler ile masaya oturamayacağımıza göre, onların siyasi oluşumları aracılığıyla isteklerini dinlememiz gerekiyor.Teröristi herzaman kontrol edemessiniz, ama siyasi oluşumla daha kolay başedebilirsin. Bugün DTP kapatılsın demek, yarınnın gündemini tayin etmek demektir. Yarının gündemide bugün yaşadıklarımız, AK partinin kapatılma istemi |
|
03-17-2008, 23:08 | #10 |
dtp kapatılmalı çünkü terörüstlere hala gerilla demektedirler... akp nerde o nerde...
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|