AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-08-2008, 20:41   #1
Kullanıcı Adı
LüGaT
Standart Dünyanın 1 Numarası Ateizmi Bıraktı..
'30 YILDIR ATEİSTTİM'

İnsanın DNA şifresini çözerek bilim tarihine geçen Francis Collins, “Laboratuvarda çalışırken Tanrı’nın varlığını hissettim” dedi.

Dünyanın en büyük genetik uzmanlarından biri olarak gösterilen ve sekiz yıl önce çalışma arkadaşı Craig Venter’le birlikte insan DNA’sının şifresini çözerek büyük şöhret yakalayan Dr. Francis Collins, “imana geldi.”

Venter, bilim dünyasında büyük ses getiren buluşlarının ardından çalışmalarını ilerleterek, laboratuvarda “yapay canlı” üretmeye çalışırken, Collins ise yeni kitabıyla bilim ve din arasında yeni bir tartışma yaratacak gibi gözüküyor. Eylül’de piyasaya çıkaracağı “Tanrı’nın Dili” adlı kitabıyla ilgili İngiliz The Times gazetesine konuşan 56 yaşındaki Collins, 30 yıl öncesine kadar ateist olduğunu ancak artık Tanrı’ya inandığını söyleyerek, “Tanrı’nın var olduğuna dair rasyonel bir temel var ve bilimsel gelişmeler insanı Tanrı’ya daha da yaklaştırıyor” dedi. Amerikalı bilim adamı artık mucizelere ve meleklere inandığını belirterek, “Laboratuvarda çalışırken Tanrı’yı hissettim. Kesinlikle bizden daha büyük bir güç var ve ben ona inanıyorum. DNA’nın şifresini çözmek beni Tanrı’ya biraz daha yakınlaştırdı. Hastalıktan kırılan insanlar gördüm. Bilim onlardan umudunu kesmişti. Ama mucizevi olarak hayata döndüklerini gördüm. Bu da Tanrı’nın işidir” diye konuştu. İnsan genini çözmenin de kendisine Tanrı’nın eserini görme fırsatı verdiğini söyleyen Collins, “Önemli bir buluş yaptığınızda o bilimsel coşku anını yaşarsınız, çünkü onu araştırmış ve keşfetmişsinizdir. Keşfettiğim şey öyle bir şeydi ki, bu bilgiye daha önce hiçbir insan sahip olamamıştı. Fakat Tanrı onu her zaman biliyordu” dedi.

TARİHE GEÇTİLER

İnsan vücudunun genetik kodları olan DNA’nın şifresini çözen iki bilim adamı, bu çalışmalarıyla bilim tarihine geçmişlerdi. DNA’nın dizilimi ve kodlarının çözülmesi dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ve İngiltere Başbakanı Tony Blair’in eş zamanlı açıklamalarıyla dünyaya duyurulmuştu.

HaberVaktim

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-08-2008, 20:42   #2
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
vay be :D isteyince oluyormuş
YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-08-2008, 20:55   #3
Kullanıcı Adı
BaDe_EsNa
zaten ilimle bilimle ugrasan aklı başında hiç kimse yoktur ki Allah'ın varlıgını kabul etmesin.
BaDe_EsNa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-08-2008, 20:56   #4
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
Alıntı:
BaDe_EsNa Nickli Üyeden Alıntı
zaten ilimle bilimle ugrasan aklı başında hiç kimse yoktur ki Allah'ın varlıgını kabul etmesin.
keşke iş varlığını kabul etmekle çözülse. ama burda bir başlangıçtır
Alt 04-08-2008, 21:12   #5
Kullanıcı Adı
RDönmezs
Bizim imansızlarada nasip olur inş..
Alt 04-08-2008, 21:18   #6
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
'Dini boşver bilimle uğraşın' diyenlere ders olsun,helal olsun adama.
Ne mutlu ona doğru yolu bulmuş.

Peki ya müslüman mı olmuş ?
Alt 04-08-2008, 21:20   #7
Kullanıcı Adı
BaDe_EsNa
Alıntı:
RDönmezs Nickli Üyeden Alıntı
Bizim imansızlarada nasip olur inş..
onlar Allah'ın varlıgını kabul etmiyor degillerki onlar direk K.K bahsedilen kalpleri mühürlenmiş münafık kimseler Rabbim onlara kendini tanıtmış ama anlayamıyorlar onun yüceligini malesef ki
BaDe_EsNa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-08-2008, 21:23   #8
Kullanıcı Adı
eddie
bi darwin kadar olamamış görüyo musun bak?
valla bravo
eddie isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-14-2008, 02:29   #9
Kullanıcı Adı
Benide_Kapatın
DNA'nın şifresini çözerek bilim tarihine geçen Franciz Collins, ateizmi bıraktı. Dünyanın 1 numaralı bilim adamı, “Tanrı’nın varlığına dair rasyonel temel"den bahsetti.

Dünyanın en büyük genetik uzmanlarından biri olarak gösterilen ve sekiz yıl önce çalışma arkadaşı Craig Venter'le birlikte insan DNA'sının şifresini çözerek büyük şöhret yakalayan Dr. Francis Collins, “imana geldi.”

Venter, bilim dünyasında büyük ses getiren buluşlarının ardından çalışmalarını ilerleterek, laboratuvarda “yapay canlı” üretmeye çalışırken, Collins ise yeni kitabıyla bilim ve din arasında yeni bir tartışma yaratacak gibi gözüküyor. Eylül'de piyasaya çıkaracağı “Tanrı'nın Dili” adlı kitabıyla ilgili İngiliz The Times gazetesine konuşan 56 yaşındaki Collins, 30 yıl öncesine kadar ateist olduğunu ancak artık Tanrı'ya inandığını söyleyerek, “Tanrı'nın var olduğuna dair rasyonel bir temel var ve bilimsel gelişmeler insanı Tanrı'ya daha da yaklaştırıyor” dedi.

Amerikalı bilim adamı artık mucizelere ve meleklere inandığını belirterek, “Laboratuvarda çalışırken Tanrı'yı hissettim. Kesinlikle bizden daha büyük bir güç var ve ben ona inanıyorum. DNA'nın şifresini çözmek beni Tanrı'ya biraz daha yakınlaştırdı. Hastalıktan kırılan insanlar gördüm. Bilim onlardan umudunu kesmişti. Ama mucizevi olarak hayata döndüklerini gördüm. Bu da Tanrı'nın işidir” diye konuştu. İnsan genini çözmenin de kendisine Tanrı'nın eserini görme fırsatı verdiğini söyleyen Collins, “Önemli bir buluş yaptığınızda o bilimsel coşku anını yaşarsınız, çünkü onu araştırmış ve keşfetmişsinizdir. Keşfettiğim şey öyle bir şeydi ki, bu bilgiye daha önce hiçbir insan sahip olamamıştı. Fakat Tanrı onu her zaman biliyordu” dedi.

TARİHE GEÇTİLER

İnsan vücudunun genetik kodları olan DNA'nın şifresini çözen iki bilim adamı, bu çalışmalarıyla bilim tarihine geçmişlerdi. DNA'nın dizilimi ve kodlarının çözülmesi dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ve İngiltere Başbakanı Tony Blair'in eş zamanlı açıklamalarıyla dünyaya duyurulmuştu.

Benide_Kapatın isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-14-2008, 02:39   #10
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
bu konu açılmıştı :D eminim bu sefer :D

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)