AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-12-2008, 15:21   #1
Kullanıcı Adı
nar
Standart Seçimler yaklaştı, CHP başörtüsünü hatırladı

Yerel seçimlerin yaklaşması, CHP'nin başörtüsü çelişkisini yeniden gözler önüne serdi. Örtünme konusundaki katı tutumuyla dikkat çeken anamuhalefet partisi, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi başörtüsünün üniversitelerde bile serbest bırakılmasına şiddetle karşı çıkıyor.

CHP kurmayları, bu yüzden başörtülü öğrencilere özgürlük getiren düzenlemeyi Meclis'ten geçirmemek için sert muhalefet yaptı. Anamuhalefet partisi, düzenlemenin yasalaşmasına engel olamayınca da Meclis'in rekor bir oyla (411) kabul ettiği anayasa değişikliğini yargıya taşıdı.

Başörtüsünü normal dönemlerde "laikliğe tehdit" olarak gören CHP, seçim dönemlerinde taktik değiştiriyor. 22 Temmuz'daki genel seçimler öncesinde Yozgat'ta başörtüsü dağıtan, Sakarya'da afişlerde başörtülü kadın fotoğrafı kullanan parti yönetimi, son günlerde bozulan imajını düzeltmek için yeniden aynı yola başvurdu.

Mart 2009'daki yerel seçim çalışmalarını başlatan CHP İstanbul il örgütü, propaganda amaçlı 5 farklı afiş hazırladı. Billboardlarda arz-ı endam eden reklamlar içinde, en çok CHP'nin simgesi altı oktan birini elinde tutan başörtülü kadın fotoğrafının yer aldığı afiş dikkat çekiyor. 'CHP'ye üye ol! Çözümün bir parçası ol!' sloganı taşıyan afişlerdeki tesettürlü kadın, "Bu şehir benim! Su sorununa ben 'dur' diyeceğim." ifadelerini kullanıyor.

CHP'nin bu çelişkisi gözlerden kaçmazken, İl Başkanı Gürsel Tekin ilginç bir savunma yapıyor. Tekin, reklamlarda kullanılan kadının başındakinin 'türban' değil 'başörtüsü' olduğunu ileri sürüyor. Tekin, "Türkiye'deki temel sıkıntı sapla samanın birbirine karıştırılması. Benim annem ve dört kız kardeşim de başörtüsü takıyor. CHP'nin de örtünmeyle ilgili hiçbir problemi yok." diyor. Reklamın siyasi bir özelliği olmadığını iddia eden Gürsel Tekin, amacın yaklaşan yerel seçimlere hazırlık olduğunu kaydediyor. İstanbul'un su sorununu en iyi kadınların anlayacağını ifade eden Tekin, şöyle devam ediyor: "Burada CHP üyesi başörtülü bir kadın kullandık. Partimizin binlerce kadın üyesinin başı örtülü. Biz kimseyi ayırt etmiyoruz. Hepimiz bu vatanın bir parçasıyız. Korku siyaseti bizi bu noktaya getirdi. Asıl önemli olan çözümün bir parçası olmak. Bir taşın üzerine taş koymak çok önemli."

CHP lideri Deniz Baykal, son dönemlerde başörtüsü konusundaki açıklamalarıyla gündemden düşmedi. Baykal, 25 Aralık 2006'da Meclis Genel Kurulu'nda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın neden cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini anlatırken, "Başörtüsü eşlerin ayıbını örtmez." dedi. CHP lideri, başörtüsü yasağını kaldıran düzenlemenin Meclis'ten geçmesinden sonra da "Türban Kur'an-ı Kerim'in emri değil. 1400 yıllık İslam tarihinde türbanın yeri yok. Yerli değil, dışarıdan ithal." yorumunu yaptı.

ZAMAN

nar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-12-2008, 15:22   #2
Kullanıcı Adı
eddie
birileri adam eder mi ki birgün bunları?
eddie isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-12-2008, 15:24   #3
Kullanıcı Adı
politikaci
YARABBİM SABIR VER....GÖZ GÖRE GÖRE KENDİLERİYLE ÇELİŞİYORLAR SONRA HALKIN %20 LİK GİBİ BİR... . İLGİNÇ İNSAN TOPLULUĞU ONLARA OY VERİYOR.. ALLAHTAN ÜLKEMİZİN %50 Sİ ADAMAKILLI DÜŞÜNEBİLİYOR .ŞÜKÜR YA DAHA AZ OLSAYDI ??
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-12-2008, 17:43   #4
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Başörtüülüler o oku chpnin :D
Neyse.

Bu afişleri gördüğünüz yerde yırtmanızı öneriyorum.
Bulunduğum yerde böyle bir afişi koymaları çok düşük ihtimal.Kolaysa koysunlar.
Alt 04-12-2008, 17:44   #5
Kullanıcı Adı
politikaci
bizim burda herkes chp li chp bayrakları asılmış bizim mahalleye 22 temmuz için herkesin gözü önünde çıktım direğe indirdim bayrakları bişide diyemediler sonrada sokak direğine halk için chp afişinde baykal vardı onada bıyık yaptım kaçtım :D :D :D :D
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-12-2008, 18:06   #6
Kullanıcı Adı
KAmusal mışş
Bi parti bunları nası yapabiliyor hala anlamıyorum imaj zedele, imaj toparla.
Böyle yaparak zedelenmiş imajlarını düzeltmeye mi çalışıyolar?
Uğraşmasınlar daha beter batıyolar.
Birçok solcunun bile gönlünde,aklında yer edememiş bu parti yaptığı onca şeyden sonra ne cürretle bu afişleri hazırlar?
Hadi halka saygınız sıfır da kendi çizginiz de mi yok ,kendinize de mi saygı duymuyorsunuz?
Her dönem değişik bi tarz ,her dönem yeni yalanlar.

Başörtüsü-türban ayrımına kendileri inanıyorlar mı acaba ?
Yasakçı zihniyetin uydurma kelimeleriyle kendilerini kandırsınlar,madem başörtüsü lakikliğe aykırı değil (!) hadi bakalım serbest olsun.
Başörtüsüne değil türbana karşılar ya hani .
Bunu açıklamak da saçma geliyo çocuklar bile anlar ya, birilerinin gözleri malesef ki kör.

KAmusal mışş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-12-2008, 18:12   #7
Kullanıcı Adı
eddie
Alıntı:
politikaci Nickli Üyeden Alıntı
bizim burda herkes chp li chp bayrakları asılmış bizim mahalleye 22 temmuz için herkesin gözü önünde çıktım direğe indirdim bayrakları bişide diyemediler sonrada sokak direğine halk için chp afişinde baykal vardı onada bıyık yaptım kaçtım :D :D :D :D
:D :D :D :D
eddie isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-12-2008, 19:59   #8
Kullanıcı Adı
RDönmezs
Kansızlar nasılda işinize geliyor kullanmak sizi gidi dönekler birisi meydanlarda zorla kadının başını açarlar birisi reklam panolarında resimlerini sunarlar.. >
Alt 04-13-2008, 02:21   #9
Kullanıcı Adı
Gölge

:D :D :D :D :D
Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-13-2008, 17:45   #10
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
krizin parçası :D
+1

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)