05-02-2008, 18:14 | #1 |
Ufuk Uras Haklı!
Dün arkadaşım izlerken rastladım, ödevim olduğu için sadece bir bölümünü izleyebildim, Birand'ın tartışma programında Ufuk Uras vardı. Uras, beni çok düşündüren ve bana "adam haklı" dedirten şu sözleri sarf etti "neden Taksim'e izin vermedi hükümet?" sorusuna mukabil:
"AKP hükümeti büyük bir fırsatı tepmiştir, eğer 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlama ( tabi kutlamaların içeriği Uras'ı bağlamaz ) yapılmasına izin verseydi, cuntacı zihniyetten, darbeci anlayıştan çok farklı olduğunu gösterebilecekti. 94'te kendileri Bosna Hersek mitingi düzenlemişlerdi Taksim'de. Şimdi sırf kendileri gibi düşünmüyorlar diye izin vermediler. Dediğim gibi AKP büyük bir fırsatı tepmiştir." Ben, kutlama olmaktan çıkıp savaşa dönüşen, dün yaşanan o olayları bir kenara bıraktığımda Ufuk Uras'a katılıyorum. Siz ne dersiniz?
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-03-2008, 01:13 | #2 |
Ufuk Uras Haklı!
Ben de derim ki yıllardır Taksim' e çıkmak istemeyen bu zihniyet, neden bu sene bu kadar inat etti. Önceleri izin yoksa çıkmayız diyen sendikalar, neden bugün böyle inat ettiler....
Yoksa, Güler' in ''aldığımız istihbaratlara göre provakasyon tehlikesi var'' uyarısında ki, provakasyon tetikçileriyle bir bağlantılarımı var o sendika başkanlarının... |
|
05-03-2008, 01:15 | #3 | |
Ufuk Uras Haklı!
Alıntı:
|
||
05-03-2008, 01:16 | #4 |
Ufuk Uras Haklı!
O kadar ihbar varken hükümet bunu göze alamazdı.Bir şey olsaydı yine hükümet suçlanacajtı yani. her koşulda aynı şey
|
|
05-03-2008, 01:18 | #5 |
Ufuk Uras Haklı!
Sendikalrın amacı üzüm yemekten ziyade bağcıyı dövmek olduğu ortada.. Geçenlerde bir radyo programında 70 lerde yaşanan olaylarda hayatını kaybeden bir sendikacının eşi ve ailesi konuştu, ve resmen isyan ediyorlardı "yıllardır kapımızı bir defa dahi çalmayan sendikalar neden babamızın ismini sembol yapmışlar" diye
|
|
05-03-2008, 01:30 | #6 |
Ufuk Uras Haklı!
Özgürlükçü yanımızı görmezden gelerek, "yasakçı tarafta imişiz" serabıda anlamsız geliyor bana... Biz ne zaman makul olana karşı çıktık?, demokratik tavırlara gem vurduk ki Taksim için, 1 Mayıs için bunu bir kez daha yapalım.
Şunu da görmezden gelmemeliyiz: Halkımızın iç güvenliği konusunda sorumluluk sahibi olan en yetkili merci icra makamıdır. İstihbarat diye neden bildirilirken, biz bu yorumlara nasıl katılabiliriz? Anormal bir durum olmasaydı, AK Parti bu güne haiz eylemlere gem vururmuydu? Bizler demokratik eylemleri parovakayona açık hale getirirsek; bunu demokrasi adına yaptığımızı nasıl anlatırız? Buna izin vermeyi de nasıl özgürlükçüyüz yaptık diye açıklayabiliriz...? Sorular insaf ölçüsünde yanıtlanırsa, vicadanlar yoklanırsa daha sağlıklı yorumların paylaşıma, paylaşılmaya ve katılmaya değer olduğu gerçeği ile yüzyüze kalırız. Sevgilerimle... |
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|