05-06-2008, 00:02 | #1 |
''BABAN GELİRSE'' OKUNMASI GEREKEN BİR HİKAYE
BALIKESİR’DE ALİ ŞUURİ İLKOKULU KARŞISINDAKİ BOŞLUKTA ESKİ AYAKKABI TAMİRCİSİ, KIR, PALA BIYIKLI BİR İHTİYAR OLAN CEVDET(ALKALP)DEDE VARDI.
BİR AKŞAMÜSTÜ KONU ÇANAKKALE’YE GELİNCE AĞLAMAYA BAŞLADI VE DEVAM ETTİ. RAHMETLİ BABAM HAFIZ ALİ ÇANAKKALE’DE KALDIĞINDA ANAMIN KARNINDA YEDİ AYLIKMIŞIM. ONU HİÇ TANIYAMADIM. BİR FOTOĞRAFI BİLE YOKTU. O GÜNLER ÇOK ZOR GÜNLERDİ. SEFERBERLİĞİN SIKINTILARI, KUVAY-İ MİLLİYE ZAMANI, İŞGAL YILLARI, KURTULUŞ, YOKSULLUK, SIKINTI. ÇOCUKLUĞUMUZ HEP EKMEK PEŞİNDE SIKINTIYLA GEÇTİ. AMA ANAM BENİM ÇOCUKLUĞUMDAN İTİBAREN HER SOKAĞA ÇIKIŞTA, HER NEREYE GİDERSE YANIMA GELİR VE; -OĞLUM BEN PAZARA GİDİYORUM BABAN GELİRSE BENİ ÇAĞIR HA..! -BEN TEYZENLERE GİDİYORUM BABAN GELİRSE BENİ ÇAĞIR HA..! -BEN KOMŞULARA GİDİYORUM BABAN GELİRSE BENİ ÇAĞIR HA..! DERDİ. ANAM BABAMI BEKLEDİ DURDU. BÜYÜDÜM DÜKKÂN AÇTIM. ANNEM YİNE HER Bİ YERE GİDİŞTE DÜKKANA GELİR, GİDECEĞİ YERİ SÖYLER VE, -BABAN GELİRSE BENİ ÇAĞIR HA..! DİYE EKLERDİ. ARADAN YILLAR GEÇTİ. ANACIĞIM İHTİYARLADI. GENE HEP DEĞNEĞİNİ KAPARAK BANA GELİR VE -BABAN GELİRSE BENİ ÇAĞIR HA..! DİYE TEMBİHLERDİ. GÜNÜ GELDİ ANACIĞIM AĞIRLAŞTI -‘BANA İYİ BAKTINIZ HAKKINIZI HELAL EDİN’ DEDİ. BANA DÖNDÜ YAVAŞÇA; -‘BABAN GELİNCE ONA ANNEM HEP SENİ BEKLEDİ DE’ DEDİ. BİRDEN İRKİLEREK DOĞRULDU VE KAPIYA DOĞRU GÜLÜMSEYEREK; -‘HOŞ GELDİN BEY HOŞ GELDİN…’ DİYEREK RUHUNU TESLİM ETTİ. Bu hikâyeyi sizinle paylaşmamın amacı Çanakkale ruhunu hep içimizde yaşamamız içindir. Geçen senelerde AK Parti öğrencilere yönelik bi tur düzenliyor Çanakkale’ye. Amaç oradaki şehitlerimizi anmak ve orada bizim için vatan için çarpışan kahramanlarımızın ne şartlar altında, ne için savaştığını gençlerimize benimsetmekti. Ama bizim gençlerimiz oraya gittiklerinde Truva atını görmeye Çanakkale şehrini gezmeye gidiyorlar. Peki, sizce bizim düşmanlarımız olan bizimle o zamanlarda çarpışanlar Çanakkale’ye geldiklerinde ne yapıyorlar? Söyleyeyim; Küçük çocuklarını gençlerini getirip orada yatan akrabalarını gösterip; —işte senin deden senin ecdadın burada öldü, buradakiler öldürdü. Diyorlar Yani küçük yaştan itibaren bizim onların düşmanı olduğumuzu benimsetiyorlar çocuklarına. Tabi ki ben demiyorum düşman olalım ama düşmanlarımızı da bilelim. Geçmiş hiçbir zaman tamamen silinmez… Sana senden gelir ancak tad lazımsa Ümidin kes zaferden gayr’dan imdad lazımsa.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-06-2008, 00:11 | #2 |
:'( :'(
mıgo çok güzel bir paylaşım sonundaki mesaj önemli özellikle.. hikayeye gelince: Allah kuranı kerimde bunu belirtmis zaten: Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler,Rableri katında Allah'ın, lütfundan kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar. Arkalarından kendilerine ulaşamayan (henüz şehit olmamış) kimselere de hiçbir korku olmayacağına ve onların üzülmeyeceklerine sevinirler. Ali imran(170) |
|
05-06-2008, 00:14 | #3 |
mıgo öbür dünyada buluştular
|
|
05-06-2008, 00:17 | #4 |
mıgo bu arada +1 :D
|
|
05-06-2008, 00:18 | #5 |