|
05-10-2008, 15:39 | #1 |
Bu dizi film, Marksistlerin oyunu...
MUHAMMET KUTLU'nun özel haberi
Atv'de Cuma akşamları yayınlanan ''Hatırla Sevgili'' isimli dizi, ülkücüleri küplere bindirmeye devam ediyor. Bir süre önce, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu isim vermeden dizi yapımcılarını tarihi gerçekleri tahrif etmekle suçlamıştı. Son olarak, dizinin bu haftaki bölümünü izleyen Kahramanmaraş Eski Milletvekili Ökkeş Şendiller, Cafesiyaset.com'a yaptığı değerlendirmelerde, çok ağır ifadeler kullandı. Diziyi çekenlerin, Marksistleri masum, Milliyetçi-Mukaddesatçıları ise cani gibi göstermekle suçlayan Şendiller, ''Özellikle son iki bölümde, Kahramanmaraş'la ilgili bölümler, mahkeme kararlarına rağmen kasıtlı ve düşmancadır. Kahramanmaraşlı bu diziye, diziyi çekenlere, sponsorlarına ve destekleyenlere ciddi tepki içindedir. Özellikle Atv'nin el değiştirmesinden sonra, Kahramanmaraş'a karşı takınılan hasmane tutum, Kahramanmaraşlıları derinden yaralamıştır. Olaylar, Marksist, Ermeni ve dış güçlerin tezgâhı olmasına rağmen Alevi-Sünni meselesi gibi takdim edilmesi ise, yeni provokasyonlara ve yeni ihanetlere zemin hazırlar mahiyettedir. Kahramanmaraş'ta meydana gelen bu hain oyunlar Marksist ve dış güçlerin tezgâhıdır'' şeklinde konuştu.
Adana Sıkıyönetim Mahkemesince verilen kararlarına atıfta bulunan Şendiller: ''Olayların çıkmasına sebep olan sinemanın bombalanması, iki solcu öğretmenin fraksiyon ayrılığı sebebiyle solcularca öldürülmesi, öldürülen solcu öğretmenlerin cenazelerinin, provokasyona dönüştürülmesinin sorumlusu, Devrimci Savaş örgütü, Ermeni Garbis Altınyan'ın liderliğini yaptığı Devrimci Halkın Birliği Örgütü, Halkın Kurtuluşu ve o zamanki adıyla Apocular (PKK)dır. Bu konuda 1984 yılında Adana Sıkıyönetim Askeri Mahkemesi'nin verdiği kararlar ortadadır. Olaylar kesinlikle Alevi-Sünni meselesi değildir. Bu olayların gerçek müsebbiplerini gizlemek için, Marksistlerin hem vurup hem bağırma, yaygarası ve tezgahı maalesef bu dizide de çok açık bir şekilde görülmektedir'' ifadelerini kullandı. ''Özellikle Marksistleri masum gösterme gayretinde olan, güya İslamcı geçinen çevrelerin, bu yalakalıklarını anlamak gerçekten zordur'' diyen Şendiller, ''Bilhassa, Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu dizinin sponsoru Casati boyalarının sahibi Zafer Bağkale'yi arayarak, sponsorluğundan dolayı tebrik etmesi ise Kahramanmaraş'ta eleştiriye sebep olmuştur. Marksist ve dış güçlerin ihanetinin göz ardı edildiği bu dizide de, çatışmalarda ölen yedi sünnetsizin kimliği gizlenmiş, yine bu çatışmalarda otomatik silahlarla katledilen onlarca sağ görüşlü yok sayılmıştır'' diye konuştu.
''Milli mücadelenin kahramanlık madalyasını şanlı bayrağında taşıyan Kahramanmaraş'ın, bu iftiraya tepkisi büyük olacaktır'' diye konuşan Şendiller, şöyle devam etti: ''Bu olaylardan yargılanan, iftiraya uğrayan milliyetçi, mukaddesatçı, ülkücü bütün kişiler ve kurumlar mahkeme kararlarıyla beraat etmiştir. Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi'nin üç hilalli bayraklarını dizide saldırganların eline verip bir kesimi suçlamaya çalışanlar, 8/8/1980-520 Adana Sıkıyönetim 1 numaralı Askeri Mahkemesi'nin verdiği kararı açıp bakarlarsa, bu gerçekleri görecekler ve Kahramanmaraşlının alçak bir iftira ile karşı karşıya olduğunu anlayacaklardır. Ben bu konuda 30 yıldır şahsen TBMM'de, yargıda, her yerde mücadele veriyorum. En son hazırladığım 'Kanlı Oyun' isimli kitabımda da bu karanlık oyunun önündeki perdeleri bir bir indirdiğimi düşünüyorum. Tekraren, Kahramanmaraş'a bu iftirayı atanları, iftiracıları tebrik edenleri ve destekleyenleri şiddetle kınıyorum'' cafesiyaset.com (özel)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-10-2008, 15:46 | #2 |
Dizide solcular
akıllı, saygın, kültürlü, yakışıklı, edepli, görgülü olarak; sağcılar ise bu özelliklerin tam tersi şekilde gösteriliyor.. Aslında şu anki gençleri etkilemek için çok zekice hazırlanmış bir dizi... O zamanın şartlarında en büyük terörizmi, çirkeflikleri ve katliamları yapan marksistlerdir ve ülkücüler o zamanın şartlarında vatanın dinini şerefini haysiyetini kurtarmıştır! İnanmamak lazım bunlara... |
|
05-10-2008, 15:47 | #3 |
çemberimde gül oyanın ağırlaştırılmış hali :-*
|
|
05-10-2008, 15:49 | #4 |
çemberimde gül oya halt etmiş bunun yanında....resmen kahraman yaptılar Allah'ın teröristini
|
|
05-10-2008, 15:49 | #5 |
iki diziyi bilmiyorum izlemedim,ancak bu dizi sayesinde bilmeyenlerin Deniz Gezmiş'i kahramanlaştırdığı kesin :-\
|
|
05-10-2008, 15:52 | #6 |
Ben de izlemiyorum ama anladığım kadarıyla deniz gezmiş aklanıyor.Ben buna kesinlikle karşıyım.deniz gezmişin elleri kanlıdır.
|
|
05-10-2008, 15:55 | #7 |
deniz gezmişi iyi niyetli gerçekten halka yardım etmeye çalışan biri olarak gösterdiler ve babam bana önceden onun zamanını anlatmasaydı,,kitap okumasaydım çok rahat deniz gezmiş hayranı olabilirdim...o kadar poh pohladılar teröristi
|
|
05-10-2008, 15:58 | #8 |
Hemen sağcıları öven solcuları yeren bir dizi yapmalıyız.. :D
Meydanı boş buldular istedikleri gibi at koşturuyorlar... Devrim şehidi deniz gezmiş breh,breh,breh |
|
05-10-2008, 16:11 | #9 |
'Hoşçakal yarın' diye filmi var bunların,CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek deniz gezmişi canlandırıyordu.
Yanılmıyorsam bir ara yasaklamıştı bu film,abim taa ankarada buldu anca :D İzleseniz o kadar masum,o kadar vatansever,o kadar fitne fesat karşıtı birisi olarak göstermişler ki 'cennetlik cenelik' dersiniz :-X ah ulen abi evin heryerini bunların kitabıyla donattın |
|
05-10-2008, 16:12 | #10 |
biz bu kahramaları nasıl astık diye bir sormalıyız kendimize :P :D :D
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|