|
![]() |
#1 |
![]() Arkadaşlar akaryakıt zamları ile ilgili neler düşünüyorsunuz ?
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() petrol'ün varilinin 120 dolar seviyesini aşmaya başladığı şu günlerde petrol fiyatlarının artması normal olarak geliyor ancak diğer ülkelere nazaran ülkemizin vergilerinin fazla olması elbette ki sıkıntı verici bir durum.sanıyorum ülkenin borçlarının fazlalğı sebebiyle bir 5 yıl daha benzinde vergi indirimine gitmek zor gibi görünüyor !!!
ayrıca petrol aramlarına son dönemde hız veren TPAO'nun petrol üretimi artarsa akaryakıt fiyatlarının düşmesi söz konus olabilir.başka bir nokta olarakta bor enerjisini iyi kullanabilir ve akaryakıt yerine kullanabilirsek akaryakıt yükü azalır sanırım... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bizde olmayan birşeyin sıkıntısını ne yazık ki çekiyoruz...
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Arkadaşlar Akparti Hükümeti zamanında dünya piyasalarında 4 kat kadar arttı petrol varil fiyatları... Fakat Ülkemizde bu kadar artmadı 2 katı bile olmadı ...
|
|
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
Kaynak gösterirmisin lütfen ... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
![]() Alıntı:
Şimdi petrolün varil fiyatı ne kadar? 120 dolar civarında. Aşağıdaki gazeteye bir göz at. 21 Nisan 2008 tarihli bir haber http://www.referansgazetesi.com/habe...?HBR_KOD=95258 Peki, 4 yıl önce yani 2004'te aynı petrolün varil fiyatı neydi? Ben söyliyeyim. "40 Dolar". Aşağıdaki gazeteye de bir göz at. 8. Mayıs 2004 tarihli bir haber (nerdeyse tam 4 yıl önce) http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=115725 Bitti mi? Hayır bitmedi. Şimdi de Ak Partinin geldiği dönemde petrol fiyatı neymiş? Birde ona bakalım. Haber 17 Eylül 2002 tarihli. Petrol fiyatı sıkı dur; 30 dolar! http://yenisafak.com.tr/arsiv/2002/eylul/17/e5.html 30 Dolardan 120 dolara.. Yani tam yüzde 400 zam! Eğer kardeş, konuyu buna rağmen Ak Partiyi eleştirmek için açtıysan, sana sadece "El-İnsaf" diyebilirim. Ama dünyadaki %400'lük zammı konuşacaksak, memnuniyetle dinlerim. Selametle.. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
![]() Alıntı:
Biraz haber izlersen bilirdin şimdi $ petrolün varili 120 da... 4 sene önce 40 $ daydı... Fakat gerçek sözüme bile muhalefet oluyorsun. Bilgilendirme konusunda her türlü bilgilendirmeyi yapıyoruz ama anlamayan çok... Kaçtır mesajlarına bakıyorum bir şey söylemiyorm. |
|||
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Geçen haftalarda hatırlarsanız "Zeki Sezer" bir açıklama yaptı. Enflasyon aldı başını gidiyor dedi. O da neyse, birde 2002'de bizim dönemimiz daha iyiydi şeklinde bir karşılaştırma yaptı. Yüzsüzlüğe bak. Güler misin? Ağlar mısın? Ben DSP'nin başında olsam, biri "2002" dediğinde yerin dibine girerdim. Adamlar 1999'da geldi. O yıl ülkede sadece bir deprem felaketi yaşandı. Kıtlık yok. Petrolün varil fiyatı 25 dolar seviyelerinde. Ülkeyi 2002'de batırdıklarında ise yine ülkede kuraklık gibi ciddi bir sorun yok. Petrol 3 yıllık dönemde 25 dolardan ancak 30'lara çıkabilmiş. Ama ülke krizden kırılıyor. Enflasyon almış başını gitmiş. Dolar bir gecede yüzde yüzün üzerinde patlamış. Hergün zam zam. Bu ne yahu? Siz ne yaptınız da ülke bu hale geldi? Şimdi düşünüyorum da (Allah korusun) o dönemde şimdiki gibi susuzluk yaşansaymış (barajlardaki suyu gördük Ak Parti içmiyor heralde) şimdiki gibi etkili kıtlık kuraklık olsaymış, ulaşımı, tarımı, ısınmayı yani hemen hemen herşeyi etkileyen petrol %400 artsaymış, acaba halimiz nice olurmuş? Düşünmesi bile korkunç! Ama bunu dillendiren hiç kimse yok. Sadece bugüne bakıp "enflasyon çıktı" derler. O çıkan enflasyon oranına kurban olsunlar. Eğer bu ülke mevcut dünya şartlarında başka ellere teslim edilirse, tekrar Allah korusun diyorum, sonumuz çok kötü olur. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() eğer vergileri düşürürseler çok iyi olur
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |