AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-17-2008, 19:05   #1
Kullanıcı Adı
murat kurt
Standart Bağdat'ta Türk Elçiliği'ne saldırı Son dakika
Bağdat'ta Türk Elçiliği'ne saldırı

Badğat'ta elçiliği korumakla görevili özel harekatçılara ateş açıldı bir polis memuru yaralandı.

ayrıntılar geliyor

 

murat kurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-17-2008, 23:54   #2
Kullanıcı Adı
Kafes
Standart Bağdat'ta Türk Elçiliği'ne saldırı Son dakika

Bağdat'ta Türk Elçiliği'ne saldırı!


Bağdat Büyükelçiliği'ni korumak için yola çıkan özel time saldırının ardından dün de elçiliği korumakla görevli özel harekatçılara ateş açıldı bir polis memuru yaralandı.

17 / 05 / 2008 18:37

Bağdat Büyükelçiliği'ni korumakla görevli özel harekat timi dün saat 11.00 sularında bir araçtan yapılan yaylım ateşle pusuya düşürüldü. Engin Kılıçarsan adlı özel harekat polisinin yaralandığı saldırıyı Türk polisi karşı ateş açarak püskürttü. Saldırının Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Muraz Özçelik'in, Basra'ya Büyükelçilik açılması ve terör örgütü PKK'nın masaya yatırıldığı görüşmelerini sürdürdüğü sırada gerçekleşmesi dikkat çekti. Güvenlik kaynakları Özçelik'in hedef olabileceğini de değerlendiriyor.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliğini korumak amacıyla görevlendirilen özel timin Musul kentinde pusuya düşürülerek 5 polisin şehit olmasının ardından, özel tüme dün kanlı bir pusuya daha düşürüldü. Olay dün sabah 11.00 sıralarında meydana geldi. Büyükelçilik binasından bir araçla ayrılan polislere otomatik silahlarla ateş edilmeye başlandı. Olayda ilk ateş sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı personeli Ergin Kılıçarslan ayaklarına isabet eden üç kurşunla yaralandı. Özel harekat timleri bir araçtan yapılan yaylım ateşe, ateşle karşılık verdi. Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'ne 10 dakika uzaklıktaki çarşı yakınlarında yaşanan çatışmanın yaklaşık 4 dakika kadar sürdüğü öğrenildi. Saldırganlar, olay yerinden kaçarken, ABD askerleri ile Irak polisi bölgeye sevk edildi. Saldırganların yakalanması için geniş çapta soruşturma başlatıldığı bildirildi. Güvenlik kaynakları saldırganların asıl amaçlarının Bağdat Büyükelçisi Derya Kanbay ile Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik olabileceği üzerinde de duruyor. Özel Temsilci Elçi Murat Özçelik yaptığı görüşmelerde, Irak'ın iç durumunu, güvenlik konularını, terör örgütü PKK'yı, Türkiye ile Irak arasındaki ilişkileri ve Türkiye'nin Basra'da Başkonsolosluk açması ele alındı. Özçelik dün saat 13.30 sularında Bağdat'tan ayrıldı. Saldırının Özel Temsilci'nin ayrılmasından kısa bir süre önce gerçekleşmesi, beraberinde pusunun Murat Özçelik'e dönük hazırlanmış olabileceği kuşkusunu getirdi.


ZAMAN
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-18-2008, 00:41   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Bağdat'ta Türk Elçiliği'ne saldırı Son dakika
El Kaide olamaz,isteseler ters düz ederler orayı.pkknın işi olduğuna eminim.
Allah yardımcıları olsun.
+1 ikinizede :-*
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi