|
05-25-2008, 20:37 | #1 |
BaBaM
Bütün Baba adlı şiirleri burada toplayalım inşallah ;)
Ne özledim seni bir bilsen Nasıl tütüyorsun burnumda, Yutkunamıyorum seni andıkça, Hatta nefes alamıyorum Cüzdanımdaki resmine baktıkça Issız gecelerimde Hayaline kapılıyorum sessizce Şimdi olsaydı diyorum, Okşasaydı saçlarımı, Islak gözlerimi silebilseydi, Bu kadar erken gitmeseydi de Telimi duvağımı görebilseydi. Yaşasaydı da dağ dağ gerilerde olsaydı. Telefonda duyabilseydim sesini, Rüzgârlar getirseydi kokusunu, Bir mektubu bir selamı gelseydi Yılda bir, hatta on yılda bir görseydim, O benim buğulu gözlerimden Ben onun mis kokulu ellerinden öpseydim. Koklasaydı bağrına basa basa Saçının her teline Bin buse kondursaydım. Göğsünde uyusaydım Bastığı yerlere sürseydim yüzümü Ama hasret koymasaydı gözümü Babam deseydim doya doya Beraber yudumlasaydık çaylarımızı Beraber yaşasaydık yaşayamadıklarımızı Sadece rüyamda değil, Yanımda görebilseydim. Babacığım keşke seninle aynı gün ölebilseydim. Ardında aslında mutsuz bir nefes bıraktın, Kulağımda çınlayan bir hoş ses bıraktın. Hakkın yoktu, inan hiç hakkın yoktu Beni çok erken yetim bıraktın. Ah! Bir bilsen seni ne çok özledim. İnan o çocuk ruhumla Gelirsin diye yıllarca bekledim. Hiç inanmadım öldüğüne, O çizgili pijamalarınla Pencerenin önünde buluvereceğim sandım hep, Uzansam tutacağım sandım Günde bin kez uzandım, Bir kez bile tutamadım. Gördüğüm her ak saçlı adamı Sensin sandım zaman zaman Karşımdasın gibi gördüm kimi an Ama kayboldun duman duman. Ah bir bilsen babacığım, Bu yetimlik ne yaman. Sen gittin gideli sevmiyorum bayramları, Yalan değil kıskanıyorum Babalı olanları... Hele o babalar günü var ya babacığım; O gün kahroluyorum. Sanki, derin Sanki, dipsiz kuyularda boğuluyorum.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-25-2008, 22:09 | #2 |
BaBaM
Baba Yıllardır özlemle bekledim beni sevmeni sana benzemek sana ait bir şeylere dokunmak senin kokunu duymak varlığını hissetmek benim için bir ibadetti sanki kimseye benzemezdi kapı çalışın anlardım senin geldiğini koşarak atılırdım boynuna sende severdin beni ama pek belli etmezdin. Soğuk mesafelerin gelirdi sıcak sevgi dolu kollarından önce hep kursağımda kalmıştır sana söyleceğim sözlerim sevgimi bile anlatmayı bırak göstermeye korkardım ama yine de vazgeçmezdim seni sevmekten önce büyüdüm artık soğuk mesafeler kalkmıştı ortadan arkadaş oluverdik seninle derdime ortak yoluma yoldaş oldun. Bıkmadan usanmadan sevdim seni sevgin karşılıklıydı elbet ama hiç belli etmiyordun. Sen içinde bense hevesim kursağında kalmış bitap bir biçimde yinede pişman olmadım seni sevmekten sana söylemediğim çok şey var be BABA mesela seni ne kadar çok sevdiğimi sensizlikten korktuğumu yokluğuna dayanamayacağıma ben seni çok seviyorum be BABA. |
|
05-25-2008, 22:09 | #3 |
BaBaM
Kızından Babasına... Ben sana baba dedim; Gidenler gelmez diye, El kıymet bilmez diye, Babalar ölmez diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Yüz sensiz gülmez diye, Ufkumu delmez diye, Yâr yaşım silmez diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Baba cevher, öz diye, Hasret ateş, köz diye, Benliğimi ez diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Kıymet bulur söz diye, Sana yollar düz diye, Sensiz bahar güz diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Kavuşuruz tez diye, Asılmasın yüz diye, Düşlerimde gez diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Sensiz ömür az diye, Sana çıkar iz diye, Her derdimi sez diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Dost beni almaz diye, Öz felah bulmaz diye, Sensiz yurt olmaz diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Yiğitler yılmaz diye, Göz yolda kalmaz diye, Hakikat solmaz diye, Ben sana baba dedim! ! ! |
|
05-25-2008, 22:10 | #4 |
BaBaM
BABA sığmazsın bilirim bir kaç mısraya, anlatmak isterim seni dünyaya, acelen neydiki uçtun semaya, mezarının başında ağlarım baba, gururu sevgiyi senden öğrendim, mis gibi kokunu özledim baba, bu kadar genç yaşda ölmemeliydin, hasretin ciğerimi deliyor baba, bu kadar acıya nasıl dayandın, sabırlı olmayı öğrettin baba, bu koca dünyaya neden sığmadın, geride bıraktın bizleri baba, hastane yolları kaderin oldu, yanında biz varız üzülme baba, o kanser illeti ecelin oldu, mevladan ümitler kesilmez baba, sen gittin kimsemiz kalmadı şimdi, bizi terketmeye hakkın yok baba, dostum dediklerin düşmandır şimdi, iyiki namerdi görmedin baba, ağlarım gizlice sensiz günlerde, faydasız bilirim ağlamak baba, yaşamak isterdin sende bizlerle, sensizken mutsuzuz inanki baba, siğaran elinde kaşların çatık, nasılda sevğini gizlerdin baba, bir dilim ekmeğe soğanı katık, çayıda çok fazla severdin baba, |
|
05-25-2008, 22:10 | #5 |
BaBaM
Alır Dağlar Baba bugün üşüyorum Karda kaldım üşüyorum Anama deyin sıcak bir çorba koysun Üstümü ört baba üşüyorum Behey babam dalmış babam Sigarayı sarmış babam Şapkasına hicran dökmüş Kibrit gibi yanmıs babam Baba bugün alır dağlar Bu dert beni alır dağlar Şehirlere sığmaz oldum Fazla sürmez alır dağlar Baba bugün ağlıyorum Darda kaldım ağlıyorum Duaların üzerimden eksik etme İçim yandı ağlıyorum |
|
05-25-2008, 22:11 | #6 |
BaBaM
Uzaklarda da olsa insanın sevdikleri Ona, yüreği kadar yakındır Gülüp oynasa bile ara sıra Acısı hep içinde saklıdır. İnsanın sevdiği uzaklardaysa Bir fırsatını bulur, ona gelir Öper-okşar ellerini Dizlerine kapanır Bir kez görmek Bir kez sarılıvermek ellerine Ona teselli verir. Şimdi öyle uzaklardasın ki Ne bir yol var sana ulaşan Ne mektup, ne telefon. Gemiler yol almaz o denizlerde Uçakların kanatları yetmez Kuşlar bile bilmez bu yolu Gül kokuları erişemez. Seninle aramızda Şimdi uçsuz-bucaksız sonsuz. Yalnızca seni bana getiren İçimde duyduğum Beni yoktan var eden sevgin. Her geçen gün Sevgilerle örülür hasretin!... Turan Gokmenoglu |
|
05-25-2008, 22:11 | #7 |
BaBaM
Hadi uyan baba... Sabah olmadan çık balığa Oltan hasret kaldı sana Çaparin paslanacak dura dura Hem tam balığa çıkılacak hava Hadi uyan baba! Hadi uyan baba... Tıraş takımların banyoda Aynanın önünde durmakta Hepsi bıraktığın yerde Uzamıştır sakalların tıraş olsana Hadi uyan baba! Hadi uyan baba... Bak palton eskidi dolapta Güz geldi geçti,kış kapıda Paltonu giy baba,hastalanma Bu soğuk havada,ayazda Hadi uyan baba! Hadi baba uyansana... Uyansana baba! Üzerinde yeşiller var Sen yeşili sevmezsin ki baba Baba? Sıkılırsın orada O daracık dört duvar arasında Baba hadi uyansana Uyan baba uyansana Uyansana... |
|
05-25-2008, 22:12 | #8 |
BaBaM
Sen gittin gideli ruhum tarûmar İnsanlar cihandan acep ne umar? Terk edilen için ömür bir kumar, O gün bugün günler geçmiyor baba! Bahçemdeki güller açmıyor baba! Bir gönülün merkezine har düştü Yaz ortası yüreğime kar düştü Hayalimde yüceleşen yâr düştü, Hüzün bedenimden göçmüyor baba! Bahçemdeki güller açmıyor baba! Hasret kaldık, aylar geçti sesine Bülbüller ram olur gül nefesine Ruhun veda etti ten kafesine, Beden Azrail’den kaçmıyor baba! Bahçemdeki güller açmıyor baba! Rengârenk bahardın, ağır kış oldun Gerçek idin, şimdi bize düş oldun Gözden akan bir damlacık yaş oldun, Göğümdeki kuşlar uçmuyor baba! Bahçemdeki güller açmıyor baba! Cennette saraylar, cehennemde nar Kimine ağır kış, kimine bahar Vuslat ötelerde, bize hasret var, Ömür bize ışık saçmıyor baba! Bahçemdeki güller açmıyor baba! Bu âleme dair tükendi sözler Perdeler inince kapandı gözler Güneşim battı, karardı gündüzler, Huzur, talih bizi seçmiyor baba! Bahçemdeki güller açmıyor baba! Rızamızla teslim olduk kadere Ölüm bizi götürmesin kedere Bu filmi seyrettik bilmem kaç kere, Kul arzuyla zehir içmiyor baba! Bahçemdeki güller açmıyor baba! |
|
05-25-2008, 22:13 | #9 |
BaBaM
Baba olduğun zaman babalığı anlarsın Yüreğine ateş düşer alev alev yanarsın Çocuğun hasta olsa için yanar ağlarsın Babanın ne olduğunu o zaman anlarsın. Çocuğun hasta olsa doktorlara koşarsın Sen zamanesin baban ölse bakmazsın Birgün sende öyle bir evlada raslarsın Babanın ne olduğunu ozaman anlarsın. Hep dersin herşey çocuğumun olsun Onun geleceği için gece gündüz koşarsın Büyüyünce babanı görmeyesin diye kaçarsın Aynı şeyler senin başınada gelir anlarsın. Bir gün gelir bir mezar yeri ararsın Kaybettiğin babanı o mezara saklarsın Belkide oturur baş ucunda ağlarsın Sen babanı kaybettikten sonra ararsın. |
|
05-25-2008, 22:13 | #10 |
BaBaM
Benim Babam Bu adam benim babam Sekiz köşe kasketiyle Omuzunda sekosuyla hey! Cebinde yok parası Bafra'dır cigarası Yüreğindedir yarası Altı çocuk büyütmüş Bir işçi maaşıyla Bu adam benim babam hey! Ağlama benim babam Ağlama naçar babam Kara gün geçer babam hey! Bir kapıyı kapayan Gene açar babam Ağlama benim babam hey! Ağlama mazlum babam Ağlama naçar babam Kara gün geçer babam hey! Bir kapıyı kapayan Gene açar babam Allah büyük babam hey! Bu adam benim babam Derdi dağlardan büyük Çaresiz (biçare) , beli bükük hey! Bir gün olsun gülmemiş Rahat nedir bilmemiş Gözyaşını silmemiş Bir lokma ekmek için Kimseye eğilmemiş Bu adam benim babam hey! Benim babam mert adamdı Mangal gibi yüreği Yufka gibi kalbi vardı Hayatım boyunca o'na özendim Fedakardı Bir dikili ağacı olmadı belki Ama kendisi Onuruyla yaşayan koskoca bir çınardı Üstümdeki kol kanat Sırtımı yasladığım dağ gibiydi Ben babamın oğluyum Tepeden tırnağa Anadolu'yum... Fatih Kısaparmak |
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|